Zwemmen met Walvishaaien

Walvishaaien in Mexico

Walvishaaien kunnen tot 15 m groeien en tot 15 ton wegen. Elk jaar migreren ze in grote aantallen voor de kust van het schiereiland Yucatan van half mei tot half september na een reis van meer dan 6.000 km. De grootste vissen en haaien ter wereld, deze vriendelijke reuzen zijn ongevaarlijk en niet-bedreigend voor de mens. Sterker nog, ze lijken zelfs te genieten van de interactie met deze nieuwsgierige mensen die met hen komen zwemmen. Walvishaaien kunnen worden geïdentificeerd door de licht witte en gele tekens die ze op hun huid hebben. Deze tekens zijn uniek voor elke individuele walvishaai, ongeveer zoals vingerafdrukken voor mensen zijn. De walvishaai is een filtervoeder met 5 grote kieuwbogen met ongeveer 3000 zeer kleine tanden waarmee ze elk uur meer dan 6000 liter water kunnen verwerken! Wees niet bang, het is onmogelijk om in hun enorme mond te worden getrokken omdat hun kieuwen bestaan ​​uit duizenden kleine borstelharen.

Ze wonen in subtropische wateren en op diverse locaties in de wereld is het mogelijk om te zwemmen met walvishaaien zoals Australië, Mozambique, de Filippijnen, de Seychellen, de Malediven, Thailand, Belize en Honduras. Maar toch, het is maar een paar mijl afstand van Holbox-stranden dat we de grootste verzameling walvishaaien ter wereld vinden. Meer dan 800 exemplaren verzamelen zich om zich te voeden met de wateren rijk aan plankton, krill en viseieren. Dit is een verbazingwekkend en nog steeds niet goed begrepen fenomeen, aangezien walvishaaien meestal als solitaire wezens worden beschouwd.

Snorkelen Walvishaaien in Mexico

In 2020 kunt u met de walvishaaien zwemmen van ongeveer 15 mei tot 15 september. Natuurlijk is er nooit een garantie te geven want de dieren leven vrij en kunnen dus gaan en staan waar zij willen.

De beste locatie in Mexico om met de walvishaaien te snorkelen/zwemmen is rondom Isla Holbox. Dit is een klein eilandje een paar kilometer van de kust van Yucatan. Isla Holbox is een heerlijk tropisch eiland met prachtige witte stranden, azuurblauw water en palmbomen. Er heerst een relaxte sfeer en auto’s zie je nauwelijks, al het vervoer wordt lopend gedaan of met een golfkarretje.

De tour naar de walvishaaien gaat in groepsverband maar er mogen altijd maar 2 personen per keer bij de dieren in het water. Dit natuurlijk om de dieren niet te storen. Een tour wordt meestal gecombineerd met andere interessante plekjes en de prijzen starten vanaf USD 120 per persoon. Natuurlijk kunt u een tour bij ons boeken, ideaal in combinatie met een rondreis en verblijf op Isla Holbox.

U kunt het snorkelen met walvishaaien natuurlijk combineren in een prachtige rondreis. Wij hebben diverse voorbeeld van leuke reizen, maar we zijn maatwerk specialist. Wij stellen graag samen met u de perfecte rondreis samen.