pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Wandelen en tours Barichara Colombia

Wandelen en tours in Barichara

Barichara is één van de mooiste koloniale dorpjes van Colombia, in 1978 uitgeroepen tot Colombiaans cultureel erfgoed. Op zo’n 45 minuten van San Gil is Barichara een oase van rust en schoonheid. Het is heerlijk om rond te struinen over straten met kasseien maar ook de omgeving van Barichara leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen of op andere wijze de omgeving te gaan verkennen. Graag geven wij u een aantal tips en mogelijkheden voor uw verblijf in Barichara.

Wandelen en tours in Barichara Colombia
Wandel de Camino Real van Barichara naar Guane

De Camino Real is het meeste bekende wandelpad en het is ook uitstekend aangegeven. Een gids is dan ook niet noodzakelijk, u kunt dit prima en veilig zelf doen als u wilt. Het oude pad is ongeveer 10 km en gaat vooral gestaag naar beneden, dit maakt het een vrij gemakkelijke wandeling. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten en de geluiden van vogels en koeienbellen. Na zo’n 2,5 tot 3 uur bereikt u Guane, ook weer een prachtig koloniaal dorpje en een mooie plek om na de wandeling wat te eten en drinken. De echt actieven kunnen natuurlijk lopend terug maar zeker zo leuk is om simpelweg de bus terug te nemen, deze gaan zeer regelmatig en binnen 20 minuten bent u weer terug in Barichara.

Wandelen en tours in Barichara Colombia
Minder bekende wandelingen rondom Barichara Colombia

Er zijn vele mogelijkheden in de regio van Barichara, vaak zijn deze nog verder weg van de bewoonde wereld en zijn de paden niet goed aangegeven. Als u een wandeling als deze wilt gaan maken dan zorgen wij voor een uitstekende lokale gids (dit kan zelfs Nederlandstalig). Een bijzonder mooie hike is bijvoorbeeld een dagtocht door de veredas Lubigara en El Caucho naar Barichara. Hiervoor is een vrij goede conditie nodig, de volledige wandeling duurt minimaal zes uur! De wandeling loopt voor een gedeelte over de oude Camino Real in de richting van Jordan, een soort van spookdorpje. De start is tussen 8 en 9 uur ’s morgens omdat er tijdens het eerste gedeelte weinig schaduw is. Er wordt voldoende eten en drinken meegenomen want tijdens de tocht is er geen mogelijkheid om iets te kopen. Lunchen wordt onderweg gedaan op een mooie picknickplaats in de natuur. Het is een prachtige wandeling door landbouwgebied die start in de vereda Lubigara en overgaat in de vereda El Caucho (gekenmerkt door de rode aarde). Met een beetje geluk heeft u zelfs op het hoogste punt uitzicht op de stad Bucaramanga en de uitlopers van de Chicamocha Cañon. De enige mensen die u onderweg ontmoet zijn de campesinos!

Ook andere en zelfs meerdaagse wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Heeft u interesse in één van deze activiteiten? Geef het aan bij het boeken van uw reis en we regelen het voor u.

Overnachten in Barichara Colombia

Er zijn in Barichara diverse mogelijkheden. Zo zijn er in het dorpje Barichara zelf enige prima hotels. Voor natuurliefhebbers adviseren we het werkelijk schitterend gelegen Finca San Vicente net buiten Barichara. Het draait hier echt om rust en natuur in combinatie met de vriendelijke gastvrijheid van de Belgische uitbaters. Finca San Vicente ligt op een groot eigen terrein met terrassen en wandelpaden en heeft een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Heerlijk om in de hangmat eens rustig de talrijke vogels te observeren en lekker te genieten van een wijntje bij zonsondergang!