pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Walvishaaien in Belize

Walvishaaien in Belize

De walvishaai

De walvishaaien in Belize zijn de grootste vis ter wereld en een van de grootste dieren die vandaag de dag op aarde leven. Walvishaaien hebben een gemiddelde lengte van 8 mtr. en de grootste gemeten walvishaai is maar liefst 12.65m en weegt meer dan 21.5 ton, er zijn onbevestigde van aanzienlijk grotere walvishaaien gezien.

Tot voor kort werden ze gevreesd vanwege hun immense omvang en de algemene misvatting van alle haaien als mens-eters. Maar ze zijn een van de slechts drie soorten haaien die filtervoeders zijn (samen met de reuzenhaai en de haai van Megamouth). Een Walvishaai eet een verscheidenheid aan kleine dieren, waaronder plankton, kwallen, kleine aasvissen, viseieren en inktvissen. Ze voeden zich door grote hoeveelheden water over hun kieuwen te filteren tijdens het zwemmen of door water te slurpen en voedsel in een stationaire positie te filteren.

Toerisme is een lucratieve en potentieel duurzame activiteit die kan bijdragen aan de instandhouding van de walvishaai. De meeste landen realiseren zich dat walvishaaien door toerisme meer waard zijn dan dood. Verschillende landen, velen met ontwikkelende walvishaai-toerisme, zoals Mexico, India, de Maldiven, Honduras, Belize, Australië, de VS, Seychellen en de Filippijnen de nationale staats- of locatie specifieke wetten aangenomen ter bescherming van walvishaaien.

Walvishaaien in Belize

In de maanden maart t/m juni is het mogelijk om walvishaaien in Belize te zien. De dieren zijn bijna alleen te rondom volle maan (3 dagen ervoor en 8 dagen erna). Toch moet er altijd rekening mee gehouden worden dat de dieren geen vaste agenda hebben en zich dus op de “afgesproken” tijdstippen niet laten zien. Als u met de dieren wilt gaan duiken dan kan dit het beste vanaf Placencia en eventueel Hopkins. De duiken vinden plaats in het Gladden Spit Marine Reserve. Als snorkelaar kunt u ook meegaan maar hou rekening met heftige stromingen in het water. U moet wel een ervaren zwemmer zijn om op een veilige manier mee te kunnen.

Prijzen:

Als u een dag wilt gaan duiken om op zoek te gaan naar de walvishaaien moet u rekening houden met een prijs van USD 290 per persoon (2 duiken) en voor het snorkelen USD 195 per persoon.

Minimum leeftijd om mee te mogen is 14 jaar.

Walvishaai seizoen 2019

Maart 20– Maart 30 (Full Moon – Maart 21)
April 18 – April 29 (Full Moon – April 19)
Mei 17 – Mei 28 (Full Moon – Mei 18)
Juni 16 – Juni 27 (Full Moon – Juni 17

Walvishaai seizoen 2020

Maart 8 – Maart 19 (Full Moon – Maart 9)
April 6 – April 17 ( Full Moon – April 7)
Mei
6 – Mei 17 (Full Moon – Mei 7)
Juni 6 – Juni 15 (Full Moon – Juni 5)