pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Vijf goed bewaarde geheimen….

Op zoek naar bijzondere plekjes weg van de begaande paden? Hier enige goed bewaarde geheimen:

  1. San Blas eilanden in Panama

De slaap nog uit mijn ogen wrijvend stap ik heel vroeg in de ochtend in een klein vliegtuigje die mij naar een gehucht genaamd Playon Chico gaat brengen. Een uur later sta ik in the middle off nowhere. Gelukkig komen de mensen van de lodge al aangerend. Het zijn lokale Kuna mensen die hier al eeuwen hun thuis hebben. Een smal bootje vaart mij naar een uniek eilandje en ik word direct naar mijn bungalow op het water gebracht. De komende dagen heerlijk snorkelen in het heldere water, zonnebaden onder de palmbomen en meer over de Kuna leren. Wat een uniek plekje!

 

  1. Kakamega Forest in Kenia

Reizen kan soms iets van uitersten zijn, in de vroege ochtend ben ik uit de Masai Mara vertrokken en in de namiddag sta ik ineens in een tropisch regenwoud, Kakamega Forest, geweldig. Het hotelletje waar ik verblijf heeft een schitterend tuin met veel bloemen en op de achtergrond hoor ik apenkreten. Is dit echt nog Kenia? In de ochtend met een gids een lange hiking door de jungle. Onderweg wijst hij mij op bijzondere planten en we krijgen zomaar twee soorten apen te zien. Wat mij zeker zal bij blijven zijn de geuren van de bloemen, maar ook van de frisse lucht zonder stof.

 

  1. Barichara in Colombia

Een absolute must in Colombia, Barichara is zonder twijfel één van de mooiste koloniale dorpjes in Colombia. Het is hier prachtig wandelen door het heuvelachtige landschap met als hoogtepunt de beroemde Camino Real, een wandeling van Barichara naar Guane. De finca waar ik verblijf is een prachtig plekje net buiten het dorp, een oase van rust.

 

  1. Kidepo Valley in Oeganda

Wat een geluk, ik mag met een klein vliegtuigje naar het hoge noorden van Oeganda. Bij aankomst op de airstrip van Kidepo zie ik in de verte al direct een groepje giraffen, dat wordt genieten! In de open jeep rijden we naar de prachtig gelegen lodge. Onderweg zien we al leeuwen in de bomen, wauw. Ze slapen dus echt in de bomen, ik dacht eigenlijk dat het een beetje een fabel was. Ook de kennismaking met de Karamojong is een traktatie. Deze stam leeft nog volgens oude tradities en genieten duidelijk van het leven. Ik spreek met een vrouw die naar eigen zeggen boven de 100 is.

 

    1. Titicaca Lodge in Peru

Een unieke ervaring, overnachten in comfort op een floating lodge op Lake Titicaca. Door de unieke ligging op het meer en de kajaks die klaar liggen is het al een uniek verblijf maar wat het extra speciaal maakt is het leuke contact met de eigenaren van de lodge, een Uros familie. Gaat u naar Peru? Zeker niet overslaan, het is in onze ogen echt een absoluut hoogtepunt van Peru.