pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Tortuguero National Park

Tortuguero

Een boottocht over de Canales de Tortuguero is ongetwijfeld één van de meest prachtige natuur tochten die u in Costa Rica kunt maken. In een rustig tempo, langs geurende bloemen als de lavenkleurige waterhyacint en de ilang-ilang, vaart u door de kanalen en u waant zich in een andere wereld. Met hulp van een goede natuurgids speurt u om u heen naar luiaard, krokodil of zonnebadende zoetwaterschildpadden. In het dichte regenwoud hoort u ara’s en papagaaien kruisen en laten brulapen hun typerende brullen horen.

Tortuguero Costa Rica

Naast het indrukwekkende regenwoud en de beroemde Tortuguero waterwegen biedt het Parque Nacional Tortuguero nog een ander natuurspektakel. In de maanden oktober tot maart kunt u getuige zijn van een oeroude nestritueel van de Hawsbill Sea Turtle; de periode april tot november is het nestseizoen van de Leatherback Turtles. De wijfjes komen moeizaam het strand op, ze zoeken een geschikte plek en beginnen dan te graven. Als het nest diep genoeg is raken de vrouwtjes in een trance en leggen dan wel zo’n 100 eieren, daarna keren ze weer terug naar zee. De kleine schilpadjes graven zich uit en rennen naar de zee, gedreven door een oerinstinct.

Wij bieden u graag de mogelijkheid om het afgelegen Tortuguero te bezoeken door middel van een excursiepakket. Deze pakketten geven u de kans een deel van het schitterende natuurgebied van Tortuguero te keren kennen.

Compleet Tortuguero pakket van 3 dagen / 2 nachten:

Dag 1: U wordt vroeg in de ochtend opgehaald in het centrum van San José (locatie afhankelijk van keuze lodge, u kunt ook op andere plaatsen langs de route opgehaald worden). De route gaat door het mooie gebied van Braulio Carrillo en door de bergen naar het Caribische gebied. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een eenvoudig ontbijt. In de kleine haven van Caño Blanco gaat u aan boord van de boot die u naar uw accommodatie in Tortuguero zal brengen. U vaart door de kanalen in 1,5 uur naar de plaats van bestemming. Uw verblijf in de jungle lodge begint met een heerlijke lunch en in de middag kunt u een bezoek brengen aan het dorpje Tortuguero en het museum. De dag eindigt met een diner

Dag 2: Veel dieren zijn het meest actief in de vroege ochtend en in de namiddag. De exacte indeling van de dag is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt ter plaatse met u overlegd. Er zijn twee excursies inclusief, veelal een wandeling door de omringende bossen waarbij u het park vanaf land kunt zien, daarnaast een schitterende bootexcursie met een uitgebreide tocht door de Tortuguero kanalen. Als het regenachtig en/of bewolkt weer is dan is een strandwandeling (dus ook overdag) een uitstekend idee, want met een klein beetje geluk ziet u een nest babyschildpadden uitkomen. ’s Avonds na het diner, in de goede tijd van het jaar, kunt u een tocht maken over het strand, onder leiding van een gids met zaklamp, op zoek naar schildpadden die hun eieren leggen (deze laatste excursie is optioneel)

Dag 3: Na het ontbijt is het helaas om afscheid van deze surrealistische omgeving te nemen. U vaart terug naar het opstapdok, hier vandaan is het nog een kwartiertje rijden met de bus. U arriveert tussen 12 en 1 uur bij een restaurantje waar u een lunch krijgt aangeboden (dit is ook een locatie waar we kunnen verzorgen dat er een huurauto wordt overhandigd zodat u gelijk op pad kunt gaan zonder eerst helemaal terug te moeten naar San Jose). In de loop van de middag keert u terug naar San Jose.

Opmerking: in Tortuguero kan het flink regenen en soms moeten dan de excursies aangepast worden aan het weer.

Tortuguero Costa Rica
Periode 2020
Pachira Lodge: EUR 324 per persoon
Laguna Lodge: EUR 313 per persoon
Evergreen Lodge: EUR 326 per persoon
Manatus Lodge: EUR 594 per persoon

Prijzen alleen geldig als onderdeel van een volledige rondreis of met minimaal 7 dagen autohuur. Bij reservering van het losse Tortuguero pakket worden EUR 50 per persoon reserveringskosten berekend.

Er kan een toeslag gelden voor de periode 15 december tot 4 januari, in de Paasweek en tijdens lokale feestdagen.

Voor meer informatie over de verschillende Tortuguero lodges:

Pachira Lodge: De Pachira Lodge ligt 5 minuten van de ingang van Tortuguero en heeft 88 gastenverblijven. Voor informatie over de Pachira Lodge in Tortuguero zie de website Pachira Lodge.

Laguna Lodge: De Laguna Lodge is ongeveer van dezelfde grootte als de Pachira Lodge met 80 gastenverblijven, eveneens allen met privé badkamers en voorzien van een heerlijk zwembad. Voor meer informatie over de Laguna Lodge zie Laguna Lodge Tortuguero.

Evergreen Lodge: De Evergreen Lodge ligt in het noord-oostelijke gedeelte van Tortuguero op 5 minuten van de ingang en heeft 55 comfortabele kamers, allen met privé badkamer. Ook bij de Evergreen Lodge kunt u genieten van een heerlijk zwembad en goede maaltijden. Voor meer informatie over de Evergreen Lodge Tortuguero zie Evergreen Lodge.

Manatus Hotel: Het Manatus Hotel mag zich met recht de beste lodge in Tortuguero noemen, uw budget moet echter wel wat ruimer zijn in vergelijking met de Pachira Lodge, Laguna Lodge  of Evergreen Lodge. De slechts 12 kamers zijn zeer luxe ingericht en de aanwezigheid van het gourmet restaurant en de Spa staan garant voor een heerlijk verblijf. Voor meer informatie over het Manatus Hotel Tortuguero zie Manatus Hotel.

De Tortuguero pakketten zijn inclusief:

  • Bus transport tussen San José en Caño Blanco
  • Boot transfer tussen Caño Blanco en uw accommodatie
  • 2 overnachtingen inclusief maaltijden ter plaatse
  • Een wandeling en een uitgebreide boottocht door de kanalen
  • Entreegelden voor Tortuguero

Opmerking: u kunt ook naar Tortuguero vliegen vanuit San José; een enkele reis kost EUR 140 per persoon en een retourtje EUR 270 per persoon (eventueel kunnen brandstoftoeslagen ter plaatse verhoogd worden). Het bagage limiet voor Tortuguero bedraag 12kg/persoon. Ook kunnen wij voor u regelen dat u vliegt naar Tortuguero en en bij het vervolg van uw reis uw huurauto ter plaatse in ontvangst kunt nemen.