pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Tikal Guatemala

Tikal Guatemala

Tikal is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Guatemala. De heilige Maya stad Tikal ligt in de jungle van El Peten, de meest noordelijke provincie van Guatemala, grenzend aan Mexico en Belize. De restanten van de stad bevinden zich in het departement El Petén en wordt door velen gerekend tot de niet-klassieke wereldwonderen. De inwoners van Tikal zelf noemden hun stad Yax Mutal. Tikal is de op één na grootste stad van de Maya beschaving na Calakmul. De site is goed gerestaureerd en geconserveerd, en is qua culturele waarde minimaal gelijk aan plekken als Chichen Itza (Mexico) en Machu Pichu (Peru). Dwaal tussen de vervallen en gerestaureerde tempels door en hoor het oorverdovende lawaai van de brulapen. U zult overweldigd zijn door de mystieke sfeer die hier hangt.

Guatemala Tikal Maya site
Tikal als onderdeel van uw Guatemala reis

Selva Travel organiseert een bezoek aan Tikal op verschillende manieren, afhankelijk van uw wensen en budget. Zo is het de voordeligste optie om het traject vanuit Antigua of Guatemala City over land af te leggen, echter dit is wel een lange (nacht)rit en we geven dan het advies om te kiezen voor een vlucht. Uitgangspunt voor uw bezoek aan Tikal is het nabij gelegen (ongeveer 60 km) dorpje Flores, het eiland middenin het meer van Petén. Van het vliegveld bij Flores rijdt u door de glooiende heuvels van de Petén dat voor een groot deel uit tropisch laagland bestaat. Halverwege Flores en Tikal ligt het dorp El Remate, aan de noordoost oever van het grote Peten-Itza meer. Na El Remate gaat het landschap over in steeds dichtere jungle.

Tijdens uw bezoek aan Tikal kunt u overnachten in Flores, El Remate of bij Tikal zelf. Het grote voordeel van Flores is dat het een zeer aangename locatie is met vele gezellige restaurantjes. Voor het bezoek aan Tikal kunt u vooraf via ons een professionele (Engelstalige) gids boeken, deze zal de ruïnes tot leven brengen met levendige en enthousiaste verhalen en natuurlijk graag al uw vragen beantwoorden. Voor een bezoek aan Tikal nemen we de gehele dag de tijd, u kunt zelf aangeven wanneer uw weer terug wilt naar uw hotel. De gids weet natuurlijk de beste routes en mooiste plekken op het immense terrein (u loopt al snel 10 kilometer om de meest bekende tempels te zien). Het park opent om 6 uur ’s ochtends en sluit om 6 uur ’s avonds.

Kosten voor Tikal pakket

Elk bezoek aan Tikal is bij Selva Travel maatwerk en kan ingedeeld worden zoals u wilt. Als voorbeeld kijk eens op de Hoogtepunten van Guatemala Rondreis. Om u toch een idee te geven van de kosten vindt u onderstaand een overzicht van enige tarieven, uitgaande van een reis met 2 personen:

–    Binnenlandse vlucht van Guatemala City naar Flores: EUR 140 per persoon (enkele reis inclusief taxes)
–    Overnachtingen: deze is afhankelijk van uw hotel keuze ofwel het gewenste comfort. U kunt ervoor kiezen om te verblijven in Flores maar u kunt ook in vlakbij de Tikal site overnachten in één van de jungle lodge. Tarieven zijn afhankelijk van de kwaliteit en comfort, een gemiddeld tarief voor een middenklasse accommodatie is EUR 40 per persoon.
–    Dagexcursie Tikal: hiervoor heeft Selva Travel een pakket samengesteld met een speciaal tarief. Voor een volledige dagexcursie Tikal inclusief transfers van en naar uw hotel, entree gelden en met een privé Engelssprekende gids wordt slechts 95 per persoon gerekend (uitgaande van 2 personen). Alles geheel op privé basis! 

Bovenstaande is om u een idee te geven van de kosten, natuurlijk spreken onze specialisten graag met u door welke indeling voor u het meest plezierig is wat hiervan de exacte prijs is.

Guatemala Tikal Maya site
Geschiedenis van Tikal

De beschaving van Tikal dateert terug tot 4 eeuwen voor Christus. De klassieke periode, waarin de politieke invloed van Tikal het grootst was, liep tussen 200 en 900 na Christus. Tikal werd rijk door haar intensieve landbouw. Deze was een stuk verder ontwikkeld dan de traditionele slash and burn-technieken. De irrigatie van het land was echter niet bestand tegen langdurige droogte.Het is niet goed te bepalen in hoeverre de Maya’s van Tikal contact onderhielden met andere stammen en culturen uit het gebied. Uit hiëroglyfen in Palenque en Chichen Itza kunnen we afleiden dat de Mixteca, Azteken en Chiapas Maya’s een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van meer pacifistische beschavingen, waarin bijvoorbeeld geen menselijke offers werden gebracht.

Er is ook bewijs gevonden van een belegering van Tikal door Teotihuacan in de vierde eeuw n.C. Aan het eind van de late klassieke periode zijn er geen tempels bijgebouwd en werden de paleizen van de elite verwoest. Daarnaast werd de afwezigheid van rivieren of meren de stad noodlottig. Een grote stad afhankelijk van haar reservoirs en de regenval per seizoen kan maar tot zekere hoogte uitbreiden. Deze toestanden ging gepaard met een gestage afname van de populatie, uitmondend in het afstoten van Tikal als centrum van de beschaving. De ineenstorting van Tikal en daarmee het eind van de klassieke periode vond plaats aan het eind van de tiende eeuw.

Er zijn ook stemmen die beweren dat Tikal nooit een voorname grootmacht is geweest in de Maya wereld, maar eerder de volgende grote stad die voortkwam uit het imperialisme van El Caracol en Calakmul. Weer andere bronnen geven aan dat Tikal grote invloed had in de zuidelijke Maya wereld. Zeker is in elk geval dat Tikal vaak in oorlogen was verwikkeld. Inscripties vertellen verhalen van allianties en conflicten met andere Maya regio’s, waaronder Uaxactun, Caracol en Calakmul. Caracol veroverde aan het eind van de vroegklassieke periode Tikal. Dos Pilas nam de macht over in de zevende eeuw, waarbij de toenmalige heerser van Tikal gevangen werd genomen en geofferd.

Dieren in de Petén jungle

In de Petén jungle leven grote katachtigen: jaguars, poemas, ocelots. Het hese gebrul, dat een bende woeste jaguars doet vermoeden, komt echter van de brulapen. Ook is de kans groot dat u slingerapen ziet en exotische vogels zoals de toekan. Andere dieren die mogelijk op uw pad komen zijn vossen, pizotes (neusbeertjes), tepezcuintles (een groot knaagdier), miereneters, krokodillen, slangen, prachtige vlinders, neushoornkevers en vele andere bijzondere insecten.