Loading

Hoogtepunten van Tanzania

Arusha

De entree tot de wereldberoemde dieren parken van de Arusha N.P., Tarangire. Serengeti, Ngorongoro en Lake Manyara, is een van de oudste steden in Tanzania. Van een klein Duits gehuchtje in 1900, is Arusha uitgegroeid tot de safari hoofdstad van Tanzania met een bevolking van ongeveer 300.000 mensen. Arusha heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat, dit is dankzij de ligging op een plateau van de Rift Valley.

Dar es Salaam

Letterlijk vertaald als “huis van de vrede”. De oude hoofdstad van Tanzania heeft een mooie natuurlijke haven en is zeker voor Afrika een moderne stad. De invloeden van allerlei culturen heeft de stad een bijzonder gezicht gegeven, met internationale moderne invloeden en oude tradities die samen komen.

Kilimanjaro

Deze berg is toch wel hét symbool van Oost Afrika, de hoogste berg met een besneeuwde top die in het landschap lijkt te zijn gedropt. U kunt de berg beklimmen en prachtige meerdaagse tochten maken. Voor een dag bezoek is de berg minder geschikt. Graag verwijzen we u naar de pagina voor de beklimmingen.

Ngorongoro

Het Ngorongoro Conservation Area strekt zich uit van de Karatu-hooglanden tot aan de Serengeti en de noordoever van het Eyasimeer. De kraterbodem is met ongeveer 30.000 dieren één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Omdat het gebied ingesloten is en de vlakke kraterbodem grotendeels uit open grasland bestaat, is het een heerlijke woonplek voor wilde dieren. Hier heeft u een goede kans op het zien van de BIG FIVE.

Tanzania - gamedrives.jpgTanzania - leeuwin.jpg

Serengeti

De Serengeti spreekt tot de verbeelding van veel bezoekers, en terecht, het is een gigantisch natuurpark met een weelde aan dieren. Het park strekt zich in het noorden uit tot aan Kenia, het westen tot bijna aan Lake Victoria en het zuiden de omgeving Ndutu. Het park is wereldberoemd door de vele leeuwen en natuurlijk vanwege de migratie van de Wildebeesten.

Migratie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht beperkt de migratie zich niet tot alleen de oversteek van de dieren door de rivier naar Kenia. De migratie is het hele jaar door aan de gang.
December t/m maart: de dieren trekken naar het Ndutu gebied en krijgen hier hun jongen. Dit is misschien wel de mooiste tijd om de dieren te gaan zien.
April t/m juni: De wildebeesten trekken van het zuiden naar het midden van de Serengeti. Ook hier steken ze een rivier over, de Grumeti River, wat alweer spektakel geeft.
Juli en augustus: De dieren steken de beroemde Mara River over en verblijven een tijd in de Masai Mara in Kenia. U begrijpt dit is niet de beste tijd om de dieren in Tanzania te gaan zien.
September t/m november: U kunt de dieren nu bewonderen tijdens hun trek van het noorden van de Serengeti, via het centrale deel naar het zuiden.
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in de reisperiode dat u Tanzania en de Serengeti bezoekt.

Tarangire

Op maar anderhalf uur rijden van Arusha ligt Tarangire National Park. Het gevarieerde landschap van gigantische baobab bomen, moerassen en graslanden is een ideale woonplek voor vele dieren. Goed om te weten is dat de dieren ook in Tarangire migreren. In juni arriveren eerst de elanden en oryxen, gevolgd door olifanten, gnoes en zebra’s. De beste tijd voor een bezoek is van juni tot oktober. Hoewel de kuddes hier blijven tot in maart en de geboorte van duizenden kalveren een fantastisch gezicht is, maken regen, overvloedige kleurrijke vegetatie en de grote hoeveelheden insecten deze tijd minder geschikt voor het spotten van wild.

Lake Manyara

Dit kleine natuurpark is een heerlijk om te bezoeken. Het park kent eigenlijk maar 1 weg en die loopt langs het schitterende alkaline meer. Na de ingang rijdt u dwars door een jungleachtige omgeving en al snel openend het bos en krijgt u een prachtig zicht op het meer. Het park is bekend om de vele vogelsoorten en vogelspotten is hier fantastisch.

Tanzania - antiloop.jpgTanzania - wildebeesten.jpg

Selous

Selous is een wildreservaat gelegen in het zuiden van Tanzania. Het karakter wordt o.a. bepaald door de steeds veranderende loop van de Rufiji River. Op de zandbanken liggen enorme krokodillen en in het water kuddes nijlpaarden. Selous het thuis van de grootste populatie buffels in Afrika. Er zijn in Selous grote aantallen leeuwen, giraffen, zebra’s en verschillende soorten antilopen aanwezig, maar wat het Game Reserve nog meer bijzonder maakt zijn de bedreigde wilde honden, de prachtige Sabel-antiloop en de unieke Selous wildebeest. Vogelliefhebbers zullen Selous Game Reserve als een waar paradijs beleven.

Ruaha 

Ruaha National Park is één van de paar parken waar game drives extra fascinerend zijn door het ongelooflijk mooie landschap. Dit is absoluut een off-the-beaten track bestemming en de reis ernaartoe is een uitdaging die beloont wordt. De beste periode om het park te bezoeken is de droge maanden juni t/m oktober. De dieren komen samen bij de waterplaatsen en de gamedrives zijn net even iets gemakkelijker. In de maanden maart, april en mei kan het hier heftig regen en een bezoek letterlijk in het water vallen.

Zanzibar

Één van de zogenaamde specerijen eilanden, net als Pemba en Mafia. Toch is Zanzibar bij het grote publiek meer bekend als hét tropische eiland om een heerlijke zon vakantie te vieren. Het is een eiland met witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee. Naast de stranden is het oude deel van de hoofdstad Stonetown zeker een bezoek waard. Smalle straatjes, Arabische architectuur en gezellige restaurantjes maken een overnachting in Stonetown de moeite waard.