pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

San Andres en Providencia eilanden

San Andres en Providencia eilanden

De Caribische eilanden San Andrés, Providencia en Santa Catalina liggen 850 km bij Colombia vandaan en nog geen 300 km van de kust van Nicaragua maar behoren wel degelijk bij Colombia. De eilanden liggen dicht bij elkaar maar zijn totaal anders in beleving. De schitterende eilanden San Andres en Providencia zijn  ook een prima plek om te gaan duiken en snorkelen.

San Andrés

San Andrés is de meer levendige bestemming, hier vindt u veelal de wat grotere hotels en resorts, winkels en uitgaansgelegenheden. De stranden zijn prima en vanaf San Andrés kunt u prachtig duiken en snorkelen. De stranden zijn veelal wat drukker dus als u juist van levendigheid houdt dan is San Adrés erg leuk. Vooral voor Colombianen is San Andrés een populaire strandbestemming. Het mooiste stukje strand van San Andés is Sound Bay, een prachtig strand en ook wat rustiger.

Providencia

Providencia heeft met San Andrés gemeen dat het een prachtige strand, duik- en snorkelbestemming is. Voor de rest is het eigenlijk niet te vergelijken. Dit kleinere eiland is namelijk veel minder toeristisch en ontwikkeld dan San Andrés. Ook de hotels zijn hier een stuk kleinschaliger. U kunt hier genieten van rustige stranden en de vriendelijke Engelssprekende bevolking maakt een bezoek meer dan aangenaam. Ook kunt u er mooie wandelingen maken en mangroven bezoeken. Het kleine eilandje Santa Catalina ligt dichtbij en is een leuke dagtrip.

an Andres en Providencia eilanden
Kan San Andrés Andres en Providencia eenvoudig worden opgenomen in de reis?

Door rechtstreekse vluchten vanuit diverse plaatsen in Colombia (waaronder Bogotá, Cartagena, Medellín en Cali) is het eenvoudig te combineren met een reis Colombia. Ook zijn er rechtstreekse vluchten met Panama City dus de eilanden zijn ook uitstekend te combineren met een reis Panama! De vluchten gaan altijd naar San Andés, als u naar Providencia vliegt stopt u dus even op San Andrés.

Stukje geschiedenis San Andrés en Providencia

De eerste Europeanen die aan land gingen waren waarschijnlijk piraten uit Nederland, Engeland en Spanje. De eerste hiervan kwamen rond 1500 aan. Later kwamen er ook piraten uit Jamaica. Het eiland behoorde destijds officieel bij Spanje, maar dat land had er weinig belangstelling voor. Daarom werd het bewoond door Engelse puriteinen. In 1629 bouwden zij de eerste nederzetting met de naam New Westminster. Deze is nu een deel van de hoofdplaats Santa Isabel van het eiland, dit ligt in het zuidelijke deel van de stad en wordt Old Town genoemd. Dit stukje geschiedenis is tot de dag van vandaag goed merkbaar want met Engels kunt u er prima terecht.

Accommodaties San Andrés en Providencia

Ook op San Andrés en Providencia hebben we natuurlijk weer de leuke plekjes om te verblijven voor u gevonden! Als u wilt dan behoort een all-inclusive resort ook tot de mogelijkheden maar we weten ook zeker de prachtig gelegen B&B’s en kleinschalige Boutique hotels!