pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Het onbekende Guatemala

Het onbekende Guatemala
16 daagse reis vanaf EUR 2.850 per persoon

Deze unieke privé reis door Guatemala is voor culturele fijnproevers die graag op een authentieke wijze in contact willen komen met de lokale bevolking en de natuur van dit prachtige land. Met onze Nederlandstalige gids/chauffeur en een 4×4 auto komt u in het levensechte decor van de Indiaanse medemens. U bezoekt de uithoeken van de provincie Huehuetenango met natuurfenomenen als “el hoyo de cimarron” en “laguna yonalbaj”. Het zal u zeker opvallen hoeveel vreemde talen u overal hoort, want elke stam heeft weer een eigen taal. U reist door minstens tien verschillende etnisch/indiaanse gebieden. Uiteraard ontbreken de klassiekers van Guatemala niet zoals Tikal en het meer van Atitlan maar altijd vanuit de gedachten om de massa’s en platgereden wegen te vermijden! En….. u beperkt zich zeker niet tot de klassiekers maar u zoekt ook minder gekende en minder toegankelijke Maya plaatsen op zoals Uaxactun, Ceibal, Aguateca en Yaxha. Deze reis is privé en wordt begeleid door onze Nederlandstalige erkende gids/chauffeur met meer dan 20 jaar ervaring in het lokale leven van Guatemala.

Het onbekende Guatemala Rondreis
Selva Travel Tip Sluit de reis af op een strand in Belize

Reis route in het kort
Dag 1: Aankomst / Antigua
Dag 2: Antigua
Dag 3: Iximche / Meer Atitlan
Dag 4: Boottocht Atitlán meer
Dag 5: Chacula, bij Nenton
Dag 6: Meer van Yonalbaj / Chacula
Dag 7: Unicornio Azul, Chancol
Dag 8: Barrillas / bezoek afgelegen dorpjes
Dag 9: Barrilas naar Meer van Lachua
Dag 10: Meer van Petexbatun / Sayache
Dag 11: Bezoek Aguateca en naar Flores
Dag 12: Tikal
Dag 13: Uaxactun en eindigen in Yaxha
Dag 14: Yaxha / vlucht Guatemala stad
Dag 15: Retourvlucht
Dag 16: Aankomst

Dag tot dag programma
Het onbekende Guatemala privé reis

Dag 1: Antigua
Deze “het onbekende Guatemala” rondreis start na een vlucht naar Guatemala City waar u wordt opgewacht en middels een privé transfer naar Antigua wordt gebracht (40 minuten rijden), de koloniale stad en werelderfgoed (Unesco).
Overnachting in Hotel Uxlabil (Antigua) met ontbijt

Dag 2: Antigua
In de morgen wordt u opgehaald voor een leuke stadswandeling door Antigua (met gids). U bezoekt onder andere het centrale plein met de beroemde Cathedral de Antigua, het klooster van Capuchinas en de San Fransisco kerk terwijl u door de straatjes slentert.
Overnachting in Hotel Uxlabil (Antigua) met ontbijt

Dag 3: Meer van Atitlán
U wordt vandaag opgehaald door uw chauffeur/gids met 4WD wagen op het uur dat u dit wenst en via het dorpje San Andres Iztapa, waar u Maximon (San Simon) bezoekt, gaat de rit verder naar Iximche, de allereerste hoofdstad van het land en destijds in 1524 de belangrijkste stad van de Kakqchikel indianen. Een geleide wandeling door deze archeologische plaats met uw gids brengt u in een totaal andere wereld. Door de bergen heen via Patzicia en Godinez gaat het naar het meer van Atitlan. Dit is een zeer panoramische route, alleen mogelijk met een heel goede 4×4 wagen.
Overnachting in Hotel Jardines del Lago (Panajachel aan het meer van Atitlán) met ontbijt

Dag 4: Meer van Atitlán
Een klassieker die op eigenwijze manier is ingedeeld: een boottour op het allermooiste meer ter wereld met privé gids brengt u naar San Juan La Laguna, San Marcos La Laguna, San Pedro en Santiago Atitlan alwaar u de identiteit ontdekt van elk dorp.
Overnachting in Hotel Jardines del Lago (Panajachel aan het meer van Atitlán) met ontbijt

Het onbekende Guatemala Rondreis

Dag 5: Chacula
Vandaag staat ons een lange rit te wachten vanuit Panajachel via Solola naar Huehuetenango te rijden en dan door naar Nenton om te eindigen in Chacula, een boerderij gerund door mensen die de burgeroorlog zijn ontvlucht en zich gedurende tientallen jaren in Mexico hebben gevestigd. Na de terugkeer hebben ze van de regering een stuk grond hebben gekregen om dit als “gemeenschap” samen bewerken . Onderweg stoppen we gewoon overal waar we zin in hebben, in de allerkleinste indiaanse dorpen.
Overnachting Finca Chacula (Chacula-Nenton) met ontbijt en diner

Dag 6: Chacula
Vroeg uit de veren, voor een korte wandeling naar “el hoyo de cimarron“, een enorm groot gat in de kalk , een ingevallen grot omringd door een landschap met akkers en rode grond. In dat gat op ongeveer 150 meter diepte is een onwezenlijk subtropisch woud met vogels waarvan de klank van hun zang weerkaatst op de omringende wanden. Bij terugkeer gaan we verder naar het meer van Yonalbaj, verborgen in de bergen en alleen te bereiken met 4×4 in de bergen. Een korte wandeling brengt ons op deze idyllische plaats waar we onze lunch verorberen (lunch box) en een boottour maken op het meer . Heerlijk genieten en gewoon Moeder Natuur laten inwerken!
Overnachting Finca Chacula (Chacula-Nenton) met ontbijt en diner

Dag 7: Chancol
Na een stevig ontbijt bezoeken we op de weg naar Huehuetenango de “cenotes de candelaria“ met kristalhelder water, natuurlijke zwembaden met groen blauw water in het midden van een half woestijnachtig landschap. Na dit verkwikkende bezoek via Huehuetenango naar Chancol in de Cuchumatanes bergen naar Unicornio Azul op 3000 meter hoogte.
Overnachting in Unicornio Azul (Chancol) met ontbijt

Dag 8: Barillas
Mogelijk om te paardrijden indien gewenst, daarna opnieuw op weg steeds dieper Guatemala in. Dit is het ongekende en onbekende Guatemala waar heel veel verschillende etnische groepen samenleven. Vanuit Chancol naar La Capellanilla waar u eventueel een korte wandeling kunt maken naar “La Piedra Cuache“ met ongelooflijke vergezichten, naar Captzin, San Juan Ixcoy, San Pedro Soloma, Santa Eulalia, San Mateo Ixtatan en uiteindelijk Barillas
Overnachting in Hotel Virigina (Barillas) met ontbijt

Het onbekende Guatemala Rondreis

Dag 9: Meer van Lachua
Vanuit Barrillas doorkruisen we de Quiche provincie en via Playa Grande eindigen we bij het Meer van Lachua. Om tot bij het meer te geraken moet u een klein uurtje wandelen langs een goed begaanbaar pad in het oerwoud, tot u bij dit aards paradijs terecht komt. De vissen zijn helemaal niet bang en komen vlakbij, menselijke aanwezigheid is hier zeldzaam! De overnachting is in simpele maar schone bungalows aan het meer, het avondmaal wordt samen klaargemaakt met uw gids.
Overnachting in een bungalow (Meer van Lachua) met ontbijt en diner

Dag 10: Sayache
We wandelen terug naar het voertuig en rijden via Chisec richting Sayache, net even voor Sayache nemen we de splitsing naar de archeologische vindplaats Ceibal. Met lokale gids en uw eigen gids/chauffeur bezoekt u de site en na afloop wordt u per boot naar het meer van Petexbatun gebracht alwaar u wordt opgewacht voor het avondmaal (inbegrepen).
Overnachting in Posada Caribe (Sayache) met ontbijt

Dag 11: Flores 
Na het ontbijt vertrek met bootje voor een prachtige tocht naar Aguateca voor een bezoek, middagmaal opnieuw in Posada Caribe (inbegrepen) en vervoer naar Flores.
Overnachting in Hotel La Casona de la Isla (Flores) met ontbijt en lunch

Dag 12: Tikal
Na het ontbijt gaat u naar Tikal, wat op de lijst staat van de UNESCO als werelderfgoed en rondleiding met de gids door de site van Tikal. In de middag vrij om nog even gewoon op uzelf Tikal te verkennen en overnachting bij het park zelf.
Overnachting in Hotel Tikal Inn (Tikal) met ontbijt

Het onbekende Guatemala Rondreis

Dag 13: Yaxha
Vanuit Tikal naar Uaxactun, langs een weg die door het oerwoud loopt. Deze site is minder bezocht doch daarom niet minder interessant. Uaxactun is gewoon minder toegankelijk voor de doorsnee toerist.
Overnachting in Hotel Sombrero (Yaxha) met ontbijt

Dag 14: Antigua of Guatemala City
Bezoek aan de site van Yaxha, bekend om zijn astronomisch centrum en tenslotte terug naar Flores voor uw binnenlandse vlucht naar Guatemala stad om 18.30 uur met aankomst in Guatemala om 19.15 uur. Hier wordt u weer opgewacht voor uw transfer naar het hotel in ofwel de hoofdstad ofwel Antigua, afhankelijk van uw vertrektijd de volgende dag.
Verblijf in Hotel Uxlabil (Antigua) of Hotel Posada Belen (historische centrum van Guatemala City) met ontbijt

Dag 15: Vertrek Guatemala City
Transfer naar de luchthaven van Guatemala City voor uw retourvlucht

Dag 16: Aankomst

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: 4 januari 2019 – 15 december 2020

Prijs: EUR 3.150 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen
Prijs: EUR 2.850 per persoon
gebaseerd op een reis met 4 personen

 

Inclusief in de reissom van deze het onbekende Guatemala rondreis:

 • Aankomst- en vertrek transfer van en naar de luchthaven van Guatemala City
 • Overnachtingen
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Verzorgde individuele rondreis over land inclusief privé 4WD wagen met ervaren Nederlandssprekende chauffeur/gids
 • Activiteiten en excursies als omschreven
 • Binnenlandse vlucht Flores naar Guatemala City
 • 24/7 Assistentie ter plaatse van onze lokale agent

Exclusief in de reissom van deze het onbekende Guatemala rondreis:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien, visum en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
Toelichting:

Deze uitzonderlijke reis is gebaseerd op een privé-voertuig met privé gids die Nederlandstalig is en erkend gids in Guatemala met de benodigde toestemming om overal te kunnen gidsen. Dit is op basis van beschikbaarheid, indien niet beschikbaar zal de gids Engelstalig zijn (van gelijke hoge kwaliteit). Omwille van het bijzondere karakter van de reis word gevraagd een zekere flexibiliteit te hebben omdat op bepaalde tijden van het jaar wegen iets minder berijdbaar kunnen zijn en het dus langer kan duren dan normaal voorzien om te reizen. Deze Guatemala rondreis is het gehele jaar prima uit te voeren. Tevens bestaat natuurlijk de mogelijkheid deze reis te verlengen met andere sites of enkele rustdagen op het einde van de reis, bijvoorbeeld aan het strand van Belize.

Internationale vluchten:

Vanuit Nederland en België zijn er momenteel geen directe vluchten naar Guatemala. U heeft altijd tenminste één tussenstop, bijvoorbeeld in de USA, in Mexico, Panama of Costa Rica. De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben goede vluchtmogelijkheden voor uw Guatemala reis: United Airlines, Lufthansa, Delta Airlines, American Airlines, KLM en Iberia. Als u een reisvoorstel van ons ontvangt dan kunnen wij de internationale retourvlucht natuurlijk ook gelijk aanbieden met het exacte op dat moment beschikbare tarief.