Guatemala UNESCO Rondreis

Guatemala UNESCO Rondreis
16 daagse reis voor EUR 2.685 per persoon

Deze 16-daagse luxe privé reis met gids/chauffeur is gericht op de plaatsen die zijn uitgeroepen door de UNESCO als cultureel werelderfgoed. Deze rondreis Guatemala en Honduras is niet de gewone klassieker maar juist geschikt voor de persoon die geïnteresseerd is in het koloniale en het Maya verleden van zowel Guatemala als Honduras. Voor de cultuurminnaar, de persoon die op zoek is naar diepgang en middels het bezoeken meer wil begrijpen van deze erg bijzondere plaatsen of bijzondere gebeurtenissen . Er word gekozen voor de allerbeste hotels op de bestemmingen.

Guatemala Unesco privé rondreis
Selva Travel Tip Doe mee met een kookworkshop

Reis route in het kort
Dag 1: Vliegreis naar Guatemala / Antigua
Dag 2: Antigua (1)
Dag 3: Antigua
Dag 4: Panajachel (Atitlan meer)
Dag 5: Panajachel (boottour)
Dag 6: Rabinal (2)
Dag 7: Rabinal naar Coban
Dag 8: Coban naar Flores
Dag 9: Bezoek Tikal (3) )
Dag 10: Livingstone (4)
Dag 11: Livingstone
Dag 12: Quirigua (5)
Dag 13: Copan / Honduras (6)
Dag 14: Copan naar Guatemala City
Dag 15: Retour
Dag 16: Aankomst

Dag tot dag programma
Guatemala UNESCO privé rondreis

Dag 1: Antigua
Na uw vlucht naar Guatemala City wordt u opgewacht en middels een privé transfer naar Antigua wordt gebracht (40 minuten rijden), de koloniale stad en werelderfgoed (Unesco).
Overnachting in Hotel Casa Santo Domingo / Antigua met ontbijt

Dag 2: Antigua
In de morgen wordt u opgehaald voor een leuke stadswandeling door Antigua met gids. U bezoekt onder andere het centrale plein met de beroemde Cathedral de Antigua, het klooster van Capuchinas en de San Fransisco kerk terwijl u door de straatjes slentert. In de middag bezoekt U de koffieboerderij Filadelfia in de buurt van Antigua .
Overnachting in het museum/hotel Casa Santa Domingo / Antigua met ontbijt

Dag 3: Antigua
Vrije dag in Antigua met optiemogelijkheden (niet inbegrepen) zoals het beklimmen van de actieve vulkaan Pacaya (gemiddelde moeilijkheidsgraad) of omliggende indiaanse dorpen bezoeken zoals San Juan del Obispo, Santa Catarina, Aguas Calientes, Ciudad Vieja.
Overnachting in het museum/hotel Casa Santa Domingo / Antigua met ontbijt

Dag 4: Panajachel, aan het meer van Atitlán
Met uw privé chauffeur gaat uw rondreis Guatemala richting het meer van Atitlán, met mogelijkheden om onderweg en/of Iximche te bezoeken en/of San Juan Comalapa. De archeologische vindplaats Iximche ligt in het midden van groen in het dorpje Tecpan terwijl San Juan Comalapa het centrum is van een eigenwijze manier van schilderen genaamd “arte naif“ of “primitivista“. Indiaanse mensen schilderen vanuit hun gevoel taferelen uit hun dagelijkse leven op een wel erg eigen manier…… Overal zijn er galerijen en u kunt de mensen aan het werk zien en luisteren naar wat ze te vertellen hebben via hun kunst . Via Solala gaat het naar het allermooiste meer ter wereld, Lago Atitlan naar het uw hotel Atitlan met zicht op het meer.
Overnachting in Hotel Atitlán / Panajachel, aan het meer van Atitlán, met ontbijt

Dag 5: Panajachel, aan het meer van Atitlán
U gaat vandaag een prachtige boottocht maken op het Atitlan meer langs de authentieke Indianendorpen. Elke Maya etnie onderscheidt zich door een eigen typische kledij met specifieke patronen en kleurencombinaties. U gaat naar het dorpje Santiago, gelegen tussen de Tolimán en de San Pedro vulkanen. Hier bezoekt u de Mayagod Maximón en leert u over het spiritualisme en de religie van de T’zutujil Maya’s. Ook bezoekt u het dorp San Juan, geniet u van een lunch aan het Lago Atitlán en keert daarna terug naar Panajachel.
Overnachting in Hotel Atitlán / Panajachel, aan het meer van Atitlán, met ontbijt

Dag 6: Rabinal
Na vertrek met uw privé chauffeur gaat u eerst naar de markt in Chichicastenango (deze is alleen op donderdag en zondag) en daalt u af via de hoofdstad naar Rabinal, in Baja Verapaz. Rabinal ligt op minder dan een uur van Salama en is een klein dorp met lage huizen van adobe gedomineerd door een grote koloniale kerk. Er is een klein museum gewijd aan de traditionele geneeskunde, cultuurhistorie en lokaal handwerk en ook de geschiedenis van de burgeroorlog.
Overnaching in Posada San Pablo / Rabinal met ontbijt

Dag 7: Coban
Na een verkenning van Rabinal met uitleg over het beroemde dans/theater stuk Rabinal Achi waarin een veldslag tussen de Achi en Kiche maya wordt uitgebeeld gaan we via El Biotopo de Quetzal naar Coban.
Overnachting in Hotel El Paniste / Coban met ontbijt

Dag 8: Flores
Vanuit Coban, met bezoek aan de religieuze plaats El Calvario en de privé collectie El Principe Maya gaat u via Sayache naar Flores, een weg vol verassingen en heel veel mogelijkheden om bezoeken af te leggen zoals de grotten van Candelaria en/of Ceibal.
Overnachting in Hotel NItun / Flores, omgeving Tikal met ontbijt

Dag 9: Flores
Na het ontbijt naar Tikal wat op de lijst staat van de UNESCO als werelderfgoed met een rondleiding met de gids door de site. In de middag vrij om nog even gewoon op uzelf Tikal te verkennen en overnachting bij het park zelf.
Overnachting in Hotel NItun / Flores, omgeving Tikal met ontbijt

Dag 10: Rio Dulce / Livingston
Vanuit Tikal is er optioneel (niet inbegrepen) de mogelijkheid om een sunrise hike te maken. Vervolgens gaat de reis door Guatemala naar Rio Dulce en van daaruit met een water taxi / boot naar Livingston, het Garifuna dorp waar zwarte mensen zich gemengd hebben met de lokale indiaanse bevolking.
Overnachting in Hotel Villa Caribe / Livingston met ontbijt

Dag 11: Livingston
Vrije dag in Livingston. We hebben voor u voor vandaag geen activiteiten inclusief gedaan omdat Livingston een uitstekende plek is om heerlijk niets te doen. Als u toch niet aangestoken wordt door de laid-back sfeer dan is het een suggestie om een wandeling te gaan maken naar de watervallen van Siete Altares en de witte stranden van Playa Blanca.
Overnachting in Hotel Villa Caribe / Livingston met ontbijt

Dag 12: Copan (Honduras)
Na afscheid te hebben genomen van de Caribische kust gaat u, eerst per boot tot Puerto Barrios en daarna weer met uw eigen wagen met chauffeur, richting Honduras met als bestemming Copan. Onderweg bezoekt u Quirguá, eveneens een oude Maya-stad gelegen in het departement Izabel en op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Overnachting in Hotel Marina Copan / Copan in Honduras met ontbijt

Dag 13: Copan (Honduras)
In de morgen bezoekt u met een professionele lokale gids de site van Copán, eveneens op de Unesco werelderfgoedlijst. Copán is vooral vanwege zijn verfijnde kunst interessant. Er zijn wel heel veel overblijfselen van deze voormalige Maya stad, maar een groot gedeelte is nog door de jungle verborgen. Het meest interessant aan Copán zijn de stèles, deze drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. Een ander hoogtepunt is de Trap der Hiëroglyfen, één van de spectaculairste schatten van Copán. 72 Treden overdekt met inscripties, waarvan 70 procent inmiddels ontcijferd is. In de namiddag kunt u nog een warmwaterbron bezoeken, waar u heerlijk kunt badderen in het hete water.
Overnachting in Hotel Marina Copan / Copán in Honduras met ontbijt

Dag 14: Antigua
Vanuit Copán wordt u teruggebracht naar Antigua met een bezoek aan het dorp Zacapa met een treinstation uit vervlogen tijden. Laat in de middag arriveert u weer in Antigua en kunt u de avond doorbrengen met een heerlijke maaltijd in het hotel of in een van de vele erg goede restaurants in de stad.
Overnachting in Hotel Casa Santo Domingo / Antigua met ontbijt

Dag 15: Vertrek uit Guatemala City
Helaas, uw mooie Guatemala reis zit er bijna op. Ruim op tijd voor uw internationale vlucht brengt uw chauffeur u naar de luchthaven van Guatemala City.

Dag 16: Aankomst

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: 1 januari – 15 december 2019

Prijs: EUR 2.685 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • Aankomst- en vertrek transfer van en naar de luchthaven van Guatemala City
 • Overnachtingen
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Verzorgde individuele rondreis over land inclusief privé wagen met Engelssprekende chauffeur/gids
 • Activiteiten en excursies als omschreven
 • 24/7 Assistentie ter plaatse van onze lokale agent

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien, visum en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Toelichting:

Deze culturele reis is gebaseerd op een privé-voertuig met privé gids (Engels- en Spaanstalig). U bezoekt net die plaatsen die zijn uitgeroepen als werelderfgoed omdat die uiteraard die toegevoegde waarde hebben, bovendien met een uitstekende gids die u heel wat achtergrondinformatie kan geven. De reis is vooral voor liefhebbers van de Maya cultuur die wellicht zelf op voorhand ook al wat hebben gelezen en zichzelf eventjes willen laten verdwijnen in een uniek decor, het hedendaagse Guatemala met de levende Maya en hun gebruiken/traditie gemengd met hun unieke verleden. Op speciale aanvraag kan dit ook met Nederlandstalige gids en natuurlijk kan de reis zowel verlengd als verkort worden, eventueel met de omliggende landen gecombineerd, denk aan een strandafsluiting in Belize.

Internationale vluchten:

Vanuit Nederland en België zijn er momenteel geen directe vluchten naar Guatemala. U heeft altijd tenminste één tussenstop, bijvoorbeeld in de USA, in Mexico, Panama of Costa Rica. De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben goede vluchtmogelijkheden voor uw Guatemala reis: United Airlines, Lufthansa, Delta Airlines, American Airlines, KLM en Iberia. Als u een reisvoorstel van ons ontvangt dan kunnen wij de internationale retourvlucht natuurlijk ook gelijk aanbieden met het exacte op dat moment beschikbare tarief.