pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Guatemala in een Notendop

Guatemala in een Notendop Rondreis
15 daagse reis vanaf EUR 2.199 per persoon

Deze luxe 15-daagse Guatemala klassieker heeft werkelijk alles in zicht. Markten en Indiaanse dorpen, natuur en zon. Na aankomst in het land van de Eeuwige Lente wordt u aangenaam verrast door de koloniale pracht van Antigua en eventjes later komt u terecht in een totaal andere Indiaanse wereld. U rijdt door het prachtige landschap, vaart op het Meer van Atitlan, bezoekt ceremoniële plaatsen waar de Maya godsdienst nog beleden wordt en u bezoekt de mooiste plaatsen met privé chauffeur/gids op een veilige manier. Naast het Caribische Livingstone bezoekt u uiteraard ook de indrukwekkende archeologische vindplaatsen Tikal en Copán (in Honduras) en ervaart u het dagelijks leven want de Mayas zijn nog steeds springlevend!

Guatemala in een notendop rondreis
Selva Travel Tip Een culturele tour in Livingston

Reis route in het kort
Dag 1: Vliegreis naar Guatemala / Antigua
Dag 2: Antigua
Dag 3: Panajachel (Atitlan meer)
Dag 4: Panajachel (Atitlan meer)
Dag 5: Coban (via Chichicastenango)
Dag 6: Coban
Dag 7: Flores
Dag 8: Flores (bezoek Tikal)
Dag 9: Rio Dulce / Livingston
Dag 10: Livingston
Dag 11: Copán (Honduras)
Dag 12: Copán (Honduras)
Dag 13: Antigua
Dag 14: Vliegreis terug naar huis
Dag 15: Aankomst

Dag tot dag programma
Guatemala in een Notendop Rondreis

Dag 1: Antigua
Na uw vlucht naar Guatemala City airport wordt u vanaf de luchthaven opgehaald en naar het dichtbij gelegen Antigua gebracht. Antigua is een koloniale stad met het prachtige Parque Central als centrum, vele kleurrijke huizen, winkeltjes, restaurants en hotels en alles gelegen in een prachtig landschap met vulkanen.
Overnachting in Hotel Las Farolas (Antigua) met ontbijt

Dag 2: Antigua
In de morgen komt een lokale gids u ophalen bij uw hotel voor een stadswandeling langs de Spaans koloniale erfenis, de gerestaureerde huizen en Barokkerken, de prachtige plazas en aangename patios. In de middag kunt u zelfstandig door het kleurrijke Antigua rondstruinen of wellicht gaat u liever (optioneel) een koffie plantage bezoeken of de actieve Pacaya vulkaan beklimmen.
Overnachting in Hotel Las Farolas (Antigua) met ontbijt

Dag 3: Meer van Atitlán
Uw privé chauffeur (Engelstalig) brengt u in de morgen van Antigua naar Panajachel aan het Atitlan meer. Drie vulkanen domineren dit prachtig gelegen meer dat wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Onderweg word halt gemaakt in Tecpan om Iximche te bezoeken alsook Comalapa, het schildersdorp.
Overnachting in Hotel Jardines del Lago (Panajachel) met ontbijt

Guatemala in een notendop rondreis

Dag 4: Meer van Atitlán
U gaat vandaag een prachtige boottocht maken op het Atitlan meer langs de authentieke Indianendorpen. Rond het meer wonen onder meer Tzutuhil en Quiche Maya. Elke Maya etnie onderscheidt zich door een eigen typische kledij met specifieke patronen en kleurencombinaties. U gaat naar het dorpje Santiago, gelegen tussen de Tolimán en de San Pedro vulkanen. Hier bezoekt u de Mayagod Maximón en leert u over het spiritualisme en de religie van de T’zutujil Maya’s. Ook bezoekt u het dorp San Juan, geniet u van een lunch aan het Lago Atitlán en keert daarna terug naar Panajachel.
Overnachting in Hotel Jardines del Lago (Panajachel) met onbijt

Dag 5: Markt van Chichicastenango / Coban
Na vertrek met uw privé chauffeur gaat u eerst naar de markt in Chichicastenango (deze is alleen op donderdag en zondag) daalt u af naar de Cuchumatanes, het hoogste niet vulkanische gebergte en het altijd groene Coban. Onderweg bezoekt u enkele echt afgelegen dorpen waar zelden toeristen komen. Eén hiervan is het dorpje waar mensenrechtenactiviste Rigobertha Menchu vandaan komt, in 1992 winnares van de Nobelprijs voor de vrede. Vervolgens wordt de rit vervolgt met als eindbestemming Coban.
Overnachting in Hotel Casa Duranta (Coban) met ontbijt

Dag 6: Semuc Champey / grotten van Lanquin
U blijft vandaag in het geografische hart van Guatemala, de regio rond Coban. U gaat een bezoek brengen aan de aan de indrukwekkende watervallen van Semuc Champey, het achtste wereldwonder en tevens gaat u naar de grotten van Lanquin.
Overnachting in Hotel Casa Duranta (Coban) met ontbijt

Dag 7: Flores
In de morgen wordt de rit naar het noorden vervolgd en 250 km verder (ofwel zo’n 4 uur rijden) komt u aan in Flores, gelegen aan het meer van Peten Itza.
Overnachting in Hotel Casona de la Isla (Flores) met ontbijt

Guatemala in een notendop rondreis

Dag 8: Tikal
Deze gehele dag staat in het teken van uw bezoek aan Tikal (met Engelstalige gids). Dit is zonder meer de meest indrukwekkendste Mayasite in Guatemala. De ceremoniële plaza’s worden gedomineerd door piramides die uittorenen boven het bladerdak van de jungle. De verschillende centra zijn met elkaar verbonden door de originele geplaveide weg die door het woud loopt.
Overnachting in Hotel Casona de la Isla (Flores) met ontbijt

Dag 9: Rio Dulce / Livingston
U reist verder naar het prachtige gebied Lago de Izabal en Río Dulce. Lago de Izabal is Guatemala’s grootste meer en mondt via de Río Dulce uit in de Caribische Zee. Uw eindbestemming is het aan de Caribische kust gelegen Livingstone dat bekend staat als een erg relaxte plek met vooral erg relaxte inwoners; de Garifuna’s.
Overnachting in Hotel Villa Caribe (Livingston) met ontbijt

Dag 10: Livingston
We hebben voor u voor vandaag geen activiteiten inclusief gedaan omdat Livingston een uitstekende plek is om heerlijk niets te doen. Als u toch niet aangestoken wordt door de laid-back sfeer dan is het een suggestie om een wandeling te gaan maken naar de watervallen van Siete Altares en de witte stranden van Playa Blanca.
Overnachting in Hotel Villa Caribe (Livingston) met ontbijt

Dag 11: Copán (Honduras)
Na afscheid te hebben genomen van de Caribische kust gaat u (eerst per boot tot Puerto Barrios, daarna weer met uw eigen wagen met chauffeur) richting Honduras met als bestemming Copan. Onderweg bezoekt u Quirguá, eveneens een oude Maya-stad gelegen in het departement Izabel en op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Overnachting in Hotel La Casa de Cafe (Copán Honduras) met ontbijt

Guatemala in een notendop rondreis

Dag 12: Copán (Honduras)
In de morgen bezoekt u met een professionele lokale gids de site van Copán, eveneens op de Unesco werelderfgoedlijst. Copán is vooral vanwege zijn verfijnde kunst interessant. Er zijn wel heel veel overblijfselen van deze voormalige Maya stad, maar een groot gedeelte is nog door de jungle verborgen. Het meest interessant aan Copán zijn de stèles, deze drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort: afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. Een ander hoogtepunt is de ‘Trap der Hiëroglyfen’,één van de spectaculairste schatten van Copán. 72 Treden overdekt met inscripties, waarvan 70 procent inmiddels ontcijferd is. In de namiddag kunt u nog een warmwaterbron bezoeken, waar u heerlijk kunt badderen in het hete water.
Overnachting in Hotel La Casa de Cafe (Copán Honduras) met ontbijt

Dag 13: Zacapa / Antigua
Vanuit Copán wordt u teruggebracht naar Antigua met een bezoek aan het dorp Zacapa met een treinstation uit vervlogen tijden. Vroeg in de middag arriveert u weer in Antigua en kunt u de rest van de dag nog wat uitrusten of wellicht een bezoek brengen aan een koffie plantage zoals Filidelfia.
Overnachting in Hotel Las Farolas (Antigua) met ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Guatemala City
Helaas, deze Guatemala in een notendop rondreis zit er bijna op. Ruim op tijd voor uw internationale vlucht brengt uw chauffeur u naar de luchthaven van Guatemala City.

Dag 15: Aankomst

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: 4 januari 2019 – 15 december 2020

Prijs: EUR 2.095 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Er kan een toeslag gelden voor de periode 15 december tot 4 januari, in de Paasweek en tijdens lokale feestdagen.

Inclusief in de reissom van deze Guatemala in een notendop rondreis:

 • Privé aankomst- en vertrek transfer tussen Guatemala City en Antigua
 • Overnachtingen inclusief ontbijt met verblijf in een 2-persoonskamer
 • Verzorgde privé rondreis over land inclusief transfers, privé wagen met Engels- en Spaans sprekende chauffeur/gids, autoverzekeringen en benzine
 • Activiteiten en excursies als omschreven inclusief entreegelden (t.w.v. ongeveer EUR 100 per persoon)
 • Alle boot transfers
 • 24/7 Assistentie ter plaatse van onze lokale agent

Exclusief in de reissom van deze Guatemala in een notendop rondreis:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien, visum en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Opmerkingen:
Toelichting: deze reis naar Guatemala is geheel op basis van een privé reis met eigen wagen met Engelstalige chauffeur/gids. Ook is het mogelijk om voor trajecten te kiezen voor onze zogenaamde Shuttle Service, de transfers tussen plaatsen vinden dan plaats met andere reizigers. Deze optie is voordeliger, heeft u hierin interesse dan informeren wij u graag. Ook bestaat de mogelijkheid van een verlenging in Mexico of Belize.

Internationale vluchten:

Vanuit Nederland en België zijn er momenteel geen directe vluchten naar Guatemala. U heeft altijd tenminste één tussenstop, bijvoorbeeld in de USA, in Mexico, Panama of Costa Rica. De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben goede vluchtmogelijkheden voor uw Guatemala reis: United Airlines, Lufthansa, Delta Airlines, American Airlines, KLM en Iberia. Als u een reisvoorstel van ons ontvangt dan kunnen wij de internationale retourvlucht natuurlijk ook gelijk aanbieden met het exacte op dat moment beschikbare tarief.