Colombia budget reis

Colombia Budget Rondreis
15 daagse reis voor EUR 1.025 per persoon

Deze 15-daagse individuele Colombia Budget reis is speciaal samengesteld voor reizigers die het leuk vinden om in Colombia met het openbaar vervoer te reizen, mensen die gesteld zijn op individuele vrijheid en het prettig vinden om af en toe zelf dingen te regelen en het interessant vinden om tussen de zeer gastvrije en vriendelijke Colombianen te reizen maar ook het gemak van pittoreske accommodaties en af en toe wat luxe op prijs stellen. Kortom, bent u avontuurlijk en zelfstandig ingesteld en wilt u het echte Colombia beleven? Dan is dit een ideale reis!
De reis start in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Hier verblijft u een volle dag in Bogotá, uw hotel is ideaal gelegen en alles is op loopafstand. Vervolgens bezoekt u de zoutkathedraal van Zapaquira en gaat u naar de heilige plaats Guatavita. Dan met de bus naar Honda, een koloniaal stadje aan de rivier de Magdalena. Met het openbaar vervoer gaat u zelfstandig verder naar de koffie regio, waar u 3 nachten verblijft op een bijzondere hacienda met een koffie plantage om daarna door te gaan naar Medellín, de stad van de eeuwige lente. Onze gids in Medellín zal u de stad laten zien, niet saai uit een busje maar met gebruik van de metro, de metrocable en de benenwagen. Met een binnenlandse vlucht gaat u hierna naar het Caraïbische Cartagena waar u zich kunt onderdompelen in historie, cultuur en gezellige terrasjes.

Colombia Budget rondreis
Selva Travel Tip Neem een modderbad bij de Totumo Mud Volcano

Reis route in het kort
Dag 1: Vliegreis naar Bogotá
Dag 2: Bogotá
Dag 3: Zipaquira en Guatavita
Dag 4: Openbaar vervoer naar Honda
Dag 5: Honda
Dag 6: Openbaar vervoer naar Manizales
Dag 7: Manizales / Zona Cafetara
Dag 8: Manizales / Zona Cafetara
Dag 09: Openbaar vervoer naar Medellín
Dag 10: Stadstour Medellín
Dag 11: Binnenlandse vlucht naar Cartagena
Dag 12: Cartagena de Indias
Dag 13: Cartagena de Indias
Dag 14: Retourvlucht vanuit Cartagena
Dag 15: Aankomst

Dag tot dag programma
Colombia Budget Rondreis

Dag 1: aankomst/ Bogotá
Vlucht naar de hoofdstad van Colombia, Bogotá. Bij aankomst wordt u opgewacht en met een privé transfer naar uw hotel in Bogotá gebracht. Tevens krijgt u een mobiele telefoon overhandigd zodat u ook tijdens de zelfstandige trajecten (openbaar vervoer) altijd onze assistentie heeft mocht dit nodig zijn.
Overnachting in Casa Platypus (Bogotá) inclusief ontbijt

Dag 2: Bogotá
Uw hotel is zeer centraal gelegen en u kunt La Candalaria wandelend vanuit uw hotel gaan bekijken. In het centrum vindt u het Plaza de Bolivar met de kathedraal en vele schitterende gebouwen. Ook het beroemde goudmuseum ligt om de hoek en een andere aanrader is zeker het Botero museum. La Candaleria heeft vele leuke en gezellige restaurantjes en barretjes dus ook ’s avonds kunt u zich hier uitstekend vermaken.
Overnachting in Casa Platypus (Bogotá) inclusief ontbijt

Dag 3: Zipaquira en Guatavita
In de morgen wordt u opgehaald en gaat u met onze lokale chauffeur naar zowel Zipaquira als Guatavita. Zipaquira is een intrigerende zoutkathedraal ten noorden van Bogotá en is een ondergrondse kerk die in een tunnel van een zoutmijn is gebouwd. Vervolgens gaat u naar het heilige meer “Laguna de Guatavita”, beroemd om zijn legende van El Dorado. Het is een mooie wandeltocht langs een vrij steil pad naar de kraterrand van het meer, waar u de magische lagune Guatavita ziet liggen. In de loop van de middag keert u terug naar Bogotá.
Overnachting in Casa Platypus (Bogotá) inclusief ontbijt

Budget reis Colombia

Dag 4 en 5: Honda
U wordt bij het hotel opgehaald en naar de bus terminal gebracht. Hiervandaan neemt u de bus naar Honda, een rit van zo’n 4 uur. Een mooie route en bovenal leuke ervaring! U verblijft in Honda, mooi gelegen aan de Magdalena rivier. Bewonder de koloniale gebouwen en leef het dagelijkse leven in u op vanaf een bankje op het centrale plein. Met meer dan 25 bruggen wordt Honda ook wel de “City of Bridges” genoemd. Wandel ook zeker door de wijk Alto de Rosario en geniet van een glas Salpicón op de Plaza de Mercado alvorens u de Spaans-koloniale zigzag straatjes gaat bekijken bij Las Trampas.
Overnachtingen in Belle Epoque (Honda) inclusief ontbijt

Dag 6: Manizales/ koffie regio
U neemt zelfstandig de bus naar uw volgende bestemming, Manizales, een rit van zo’n 4 uur. Hier neemt u de taxi naar de Hacienda waar u verblijft, deze koffie plantage ligt op zo’n 10 minuten buiten de stad dus een kort ritje.
Overnachting in Hacienda Venecia (Manizales) inclusief ontbijt

Dag 7 en 8: Manizales/ koffie regio
Twee volle dagen in de koffie regio. Bij de hacienda kunt u natuurlijk een koffie tour gaan maken maar u kunt ook een dagtour maken naar Salento en de Cocoro valley. Kortom, genoeg te doen, een tip is ook om de koffie plantage eens rustig te gaan bekijken vanuit een hangmat!
Overnachtingen in Hacienda Venecia (Manizales) inclusief ontbijt

Dag 9: Medellín
U gaat naar de luxe bus terminal van Manizales en neemt de bus naar Medellín, wedermaal een rit van zo’n 4 uur waarbij u de koffie plantages ziet verdwijnen en de bergen in gaat. Aan het begin van de middag arriveert u in Medellín waarvandaan u eenvoudig een taxi kunt nemen naar uw hotel (een rit van zo’n tien minuten).
Overnachting in Tamarindo Bed Breakfast (Medellín) inclusief ontbijt

Budget reis Colombia

Dag 10: Medellín
Een dag in de voor velen verrassend aangename stad Medellín. Het klimaat is het hele jaar zeer aangenaam en om deze reden wordt Medellín ook wel de “Stad van de eeuwige Lente” genoemd. Het is geen enkel probleem om de stad zelf te gaan verkennen maar omdat alles wat uitgestrekter ligt neemt onze gids in Medellín u een halve dag mee om alles te laten zien. Natuurlijk is ook dit op een avontuurlijke manier, u gaat namelijk met de gids op pad met de metro, de metrocable en lopend. U verblijft in de beste wijk van Medellín, El Poblado, waar u ’s avonds de terrasjes kunt gaan verkennen (ook in het donker kunt u hier zonder problemen veilig rondlopen).
Overnachtingen in Tamarindo Bed Breakfast (Medellín) inclusief ontbijt

Dag 11: Cartagena de Indias
U wordt bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Medellín, waarvandaan u met een binnenlandse vlucht naar de Caraïbische kustplaats Cartagena de Indias. Hier wordt u weer opgewacht en naar uw hotel gebracht.
Overnachting in Hotel 3 Banderas (Cartagena de Indias) inclusief ontbijt

Dag 12 en 13: Cartagena de Indias
Twee dagen genieten van deze bijzondere plaats in Colombia. De havenstad Cartagena is zonder twijfel één van de mooiste steden van Colombia. Het oude ommuurde centrum van de stad is een beleving op zich, u waant zich hier al snel in het verleden met de vele schitterende historische gebouwen en bovenal de bijzondere sfeer die er heerst in Cartagena. De verdedigingswerken en muren die de stad omringen waren vroeger de goede bescherming tegen aanvallen van piraten.
Overnachtingen in Hotel 3 Banderas (Cartagena de Indias) inclusief ontbijt

Dag 14: terugreis
Transfer naar de luchthaven van Cartagena voor uw retourvlucht (vlucht is exclusief maar wel via ons te boeken indien u wenst)

Dag 15: Aankomst

Budget reis Colombia

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: 1 januari – 15 december 2019

Prijs: EUR 1.025 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • Aankomst transfer in Bogotá
 • Telefoon voor gebruik in Colombia
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Alle transport / transfers genoemd in het programma op privé basis
 • Bezoek Zipaquira en Guatavita (ex entree gelden)
 • Halve dag excursie Medellín met Engelstalige gids
 • Binnenlandse vlucht Medellín naar Cartagena inclusief taxes
 • 24/7 Assistentie ter plaatse

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht (heen naar Bogotá, retour vanuit Cartagena)
 • Entree gelden Zipaquira en Guatavita
 • Overige / optionele excursies en activiteiten
 • Openbaar vervoerskaartjes / tarieven
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekeringOpmerkingen:
 • De prijs is gebaseerd op beschikbaarheid van de voordeligste boekingsklasse voor de binnenlandse vlucht. Mocht deze ten tijde van boeking niet meer beschikbaar zijn dan kan er een toeslag op de binnenlandse vluchten van toepassing zijn

Internationale vluchten:

Er zijn diverse mogelijkheden om naar Colombia te vliegen, een goede optie is rechtstreeks met KLM vanaf Amsterdam Schiphol. Andere opties (vanuit Amsterdam of Brussel) zijn TAP, Iberia of met Avianca.