Belize natuur en duiken

Belize Natuur en Duiken
17 daagse reis voor EUR 1.999 per persoon

Belize Natuur en Duiken, een prachtige individuele reis Belize waarbij u kennis maakt met de verschillende kanten van Belize. Uw reis in Belize start met een bijzonder verblijf in de Lamanai Eco Lodge waar u geniet van de jungle en de oude Maya tempels. Vervolgens vertrekt u met de boot naar het tropische eiland Ambergris Caye voor 7 dagen zon, zee en strand. Gedurende uw verblijf op het mooie eiland is een compleet duikpakket inclusief met de beroemde Blue Hole en 4 x 2 duiken bij de lokale riffen. De laatste 3 dagen van deze fijne rondreis is voor de omgeving van San Igancio, ideale omgeving voor natuur wandelingen, cave adventures, paardrijden en andere leuke activiteiten.

Belize natuur en duiken rondreis
Selva Travel Tip Combineer met een city trip in Amerika

Reis route in het kort
Dag 1: Overnachting Atlanta / USA
Dag 2: Lamanai (noorden van Belize)
Dag 3: Lamanai (noorden van Belize)
Dag 4: Lamanai (noorden van Belize)
Dag 5: Ambergris Caye
Dag 6: Ambergris Caye
Dag 7: Ambergris Caye
Dag 8: Ambergris Caye (Blue Hole)
Dag 9: Ambergris Caye
Dag 10: Ambergris Caye
Dag 11: Ambergris Caye
Dag 12: San Ignacio
Dag 13: San Ignacio
Dag 14: San Ignacio
Dag 15: Retourvlucht
Dag 16: Aankomst

Dag tot dag programma
Belize natuur en duiken

Dag 1: vluchten en verblijf in USA
Om op een comfortabele manier Belize te bereiken raden wij u aan via de Verenigde Staten te vliegen en hier te overnachten. De volgende dag vliegt u dan uitgerust verder naar Belize. In deze reis hebben wij een luchthaven hotel inclusief gedaan te samen met een airport shuttle van en naar het hotel. Verblijf in airport hotel, inclusief ontbijt

Dag 2: Lamanai/ jungle/ Maya tempel
Na het ontbijt vliegt u in een paar uurtjes naar Belize City, waar u in de loop van de ochtend al arriveert. De vertegenwoordigers van de Lamanai Lodge heten u hartelijk welkom en brengen u direct naar de mooie omgeving van de lodge.
Overnachting in de Lamanai Outpost Lodge (Lamanai)

Dag 3 en 4: Lamanai/ jungle/ Maya tempel
Het gebied van Orange Walk is prachtig jungle omgeving en het verblijf hier zal één van de hoogtepunten van uw reis door Belize zijn. De lodge ligt afgelegen in de jungle en het verblijf is dan ook een aparte beleving. Lamanai is beroemd geworden door de vondst van de grote Lamanai Maya ruïnes, die u natuurlijk kunt bezoeken. Er zijn echter ook vele andere activiteiten mogelijk zoals een trekking speciaal gericht op de aanwezige brulapen, vogel excursies, krokodillen tours en een absolute aanrader is de Airboat Safari waarbij u over de watervlakte vliegt.
Overnachting in de Lamanai Outpost Lodge (Lamanai)

Belize natuur en duiken rondreis

Dag 4: Ambergris Caye
U wordt na het ontbijt terug naar Belize City gereden en hier vaart u met de watertaxi naar het schitterende eiland Ambergris Caye. U kunt op het gemak naar uw hotel in het stadje San Pedro lopen of voor een paar dollar een taxi nemen. Overnachting in het Caribbean Villa Hotel (Ambergris Caye)

Dag 5 t/m 11: Ambergris Caye/ duiken
 Dit is wat we een echte duikreis noemen, want voor deze dagen staan er totaal 11 duiken!!! op het programma. Bij aankomst kunt u met de duikmaster overleggen hoe u de dagen graag wilt indelen. We raden aan om 2 dagen te starten met 2 duiken per dag bij de lokale riffen, wonderschoon met veel zeedieren. Vervolgens kunt u dan “het” hoogtepunt voor vele duikers gaan beleven, de beroemde Blue Hole (alleen voor ervaren duikers). De zogenaamde Blue Hole dag duurt echt de hele dag en u maakt totaal 3 duiken. En als laatste zijn er nog 2×2 duiken over om in de lokale riffen te gaan beleven. Tussen de duiken door is er voldoende tijd om te genieten van het strand en het gezellig plaatsje San Pedro. Dit is vakantie!
Overnachting in het Caribbean Villa Hotel (Ambergris Caye)

Belize natuur en duiken rondreis

Dag 11: San Ignacio/ jungle
U neemt afscheid van het tropische eiland en u vaart met de watertaxi terug naar Belize City. De vertegenwoordigers van uw lodge staan al voor u klaar en brengen u naar de mooie jungle lodge net even buiten San Ignacio. Overnachting in de Black Rock Lodge (San Ignacio)

Dag 12 en 13: San Ignacio/ jungle
U kunt van alles gaan ondernemen vanuit de Black Rock Lodge. Zo kunt u met een kano de Macal rivier gaan verkennen, gaan paardrijden naar Xunantunich, een hiking maken over de vele prachtige trails. Alleen al op het terrein van de lodge zijn meer dan 200 soorten vogels en het is één van de weinige plekken waar u in één ochtend 3 soorten toekans kunt zien. Ook zijn er diverse dagtours te maken, zo is een echte aanrader een bezoek aan de Hidden Valley Falls, waar u midden in de natuur kunt zwemmen bij de watervallen. Andere aanraders zijn een bezoek aan de Caracol Maya ruïnes (de grootste Maya stad van Belize) en de grotten van Actun Tunichil Muknal (ATM). Ook is het mogelijk om te kiezen voor een dagtocht naar het wereldwonder Tikal in Guatemala. Overnachting in de Black Rock Lodge (San Ignacio)

Dag 14: terugreis
Op tijd voor uw internationale vlucht wordt u naar Belize City gebracht. U vliegt aansluitend terug naar Nederland

Dag 15: Aankomst thuis, we hopen dat u genoten heeft van Belize.

Dit is een suggestie reis, u kunt de reis helemaal op maat laten maken

Periode: 1 januari – 15 december 2019

Prijs: EUR 1.999 per persoon
gebaseerd op een reis met 2 personen

Inclusief in de reissom:

 • 1 overnachting in Amerika, airport hotel met shuttle service
 • 13 overnachtingen in Belize
 • Transfers: Belize Airport – Lamanai – Belize Airport – Belize watertaxi – San Igancio – Belize Airport
 • Retour water taxi Belize – Ambergris Caye
 • Duikpakket inclusief 1 dag Blue Hole (3 duiken) en 4 x 2 duiken lokale riffen
 • Assistentie ter plaatse van onze lokale agent

Exclusief in de reissom:

 • Internationale retourvlucht
 • Overige excursies
 • Entree Blue Hole USD 40 p.p.
 • Duikuitrusting USD 22 p.p. p.d.
 • Toeristen/vertrek belasting USD 40 p.p.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Internationale vluchten:

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar Belize te vliegen. U heeft altijd een overstap nodig en meestal op de heenreis ook een overnachting in b.v. Amerika, Mexico of Panama. Dit heeft als voordeel dat u in de ochtend in Belize arriveert en direct van start kunt gaan met uw rondreis. We adviseren u graag over de mogelijkheden.