Loading

Raften in Kenia

Wildwatervaren in Kenia is nog niet zo bekend maar zeker een aanrader voor elke avontuurlijk ingestelde reiziger.

Wat is raften?
Het is een watersport/-activiteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van een opblaasbaar soort vlot om bijvoorbeeld een rivier te bevaren. Het wordt doorgaans op wildwater gedaan, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in de moeilijkheidsgraad.

In Kenia zijn er mogelijkheden voor een dagje raften tot meerdaagse tochten.

Een dag raften in Kenia op de Tana River, op een paar uurtjes rijden vanaf Nairobi
U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel in Nairobi en naar de verzamellocatie gebracht. Hier krijgt u een uitgebreide uitleg over het raften en krijgt u een uitrusting van zwemvest en helm. Tana River Rafting is een 'pool/ drop'-rivier, waar gebieden met kalm water, perfect om de omgeving en de wilde dieren te kunnen zien, u in staat stellen om op adem te komen na het raften op rapids/stroomversnellingen van klasse II tot V. Het biedt een echt spectaculaire dag van wildwatervaren. Afhankelijk van de waterstanden vaart u zo’n 8 - 16km van de rivier. De tocht begint met 3 km gemakkelijk klasse II en III stroomversnellingen, met voldoende gelegenheid om te oefenen in de paddle-vaardigheden die nodig zijn om het lagere deel van de rivier te sturen.

Bij Selva Travel te boeken voor EUR 65 per persoon (1 dag)

Savage - spanning wildwatervaren.jpgSavage - raften.jpg

Meerdaagse tocht raften in Kenia over de Athi River
We raften over een gedeelte van de Athi-rivier die grenst aan het Tsavo National Park, perfect voor het bekijken van bushbucks, giraffen, buffels, olifanten, krokodillen, apen, bavianen en nijlpaarden. Het vogel leven is ook spectaculair en tot op heden hebben de gidsen meer dan 120 soorten waargenomen. De Athi River Rafting is een "pool/ drop" rivier, waar gebieden met kalm water, perfect voor het bekijken van de dieren in het wild, u in staat stellen om op adem te komen na het navigeren door stukken van klasse II naar IV rapids. De Athi biedt het ultieme in een riviersafari. Nachten worden doorgebracht in de mobiele 300.000-sterrenhotel, afgemeerd aan een van de vele witte zandstranden aan de kant van de rivier. Uw gidsen zullen uw verrassen en imponeren met hun culinaire talenten rond een kampvuur onder de sterrenhemel.

Bij Selva Travel te boeken voor EUR 160 per persoon (3 dagen/2 nachten)

Savage - spanning op de Tana River.jpgSavage - wildwatervaren.jpg