pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Ometepe Nicaragua

Isla Ometepe Nicaragua

Isla Ometepe, een eiland bestaande uit twee vulkanen, omhoog gerezen uit Cocibolca, het grote meer van Nicaragua. Samen met een dunne, platte landengte vormen de twee vulkanen het eiland als een soort zandloper. Op de noordelijke helft van Ometepe doemt de Vulkaan Concepción op, een majestueuze en perfect kegelvormige actieve vulkaan, terwijl de zuidelijke helft wordt gedomineerd door de uitgedoofde vulkaan Maderas die zich in een nevelwoud nestelt en een in nevel gehulde lagune in zijn krater heeft. Geïsoleerd van de rest van Nicaragua door de Cocibolca, de inheemse naam voor het meer van Nicaragua, voelt Ometepe zich ver van de rest van de wereld. Aangeprezen als de “Oase van vrede”, is het eiland een betoverende plek, verankerd in geschiedenis en vol met prachtige bezienswaardigheden en activiteiten.

De vroegere Indiase inwoners zagen Isla Ometepe als hun beloofde land en het eiland als heilig. Chorotega, Nahuatl en Maya’s lieten een precolumbiaanse artefacten achter op het eiland. Vanwege de vele rotstekeningen en stenen uitgehouwen objecten in basaltkeien wordt Ometepe beschouwd als een van de grootste rotskunstgebieden ter wereld. De Conquistadores bekeerde de Indianen naar het katholisme, maar veel oude kostuums en overtuigingen werden geïntegreerd in het christelijke geloof. Op Ometepe vieren mensen meer religieuze en volksfeesten dan waar dan ook in Nicaragua.

De vulkanen vormen het beeld van Isla Ometepe en zijn van bijna elke locatie wel te zien. De vulkanische as maakt de grond buitengewoon vruchtbaar en het land levert overvloedige gewassen op. In de afgelopen jaren zijn veel boerderijen overgestapt op duurzame landbouwmethoden en veel hotels op Ometepe serveren hun eigen, zelfgekweekte groenten en fruit.

Het toerisme op Ometepe trekt aan en een nieuw soort reiziger vermengt zich met de gebruikelijke backpacker. Aangetrokken door de unieke cultuur en natuurattracties van het eiland ontvangt Ometepe nu ook een veeleisendere klantenkring, van eco- en ethno-toeristen tot sportliefhebbers en rustzoekers. Eco-toerisme met weinig impact is erg populair op Isla Ometepe, dat in 2010 werd ontworpen als een biosfeerreservaat door UNESCO.

Een suggestie voor een reis met Isla Ometepe is de Hoogtepunten Nicaragua Rondreis.

Isla Ometepe Nicaragua

Ometepe Activiteiten

San Ramon Waterfall – Hike – EUR 71 per persoon (gebaseerd op 2 personen)
San Ramon Waterfall ligt bij de vulkaan Maderas, aan de zuidkant van Ometepe. De trail begint bij een biologisch reservaat in San Ramon. Vanaf daar neemt u een lange oprijlaan omhoog door een prachtige plantage en komt u terecht bij een waterkrachtcentrale die inheemse eilandmensen gebruiken om energie op te vangen van de nabijgelegen rivier. U loopt op een klein voetpad dat vele keren een kreek kruist (door het water waden) door weelderige dichte jungle. Brulapen, veel vogels en vlinders zullen u begeleiden. Ongeveer twee uur na het betreden van het reservaat komt u bij de grote waterval en kunt u in het kleine zwembad aan de voet springen. De San Ramon-waterval is het mooist en heeft het meeste water tijdens het regenseizoen en in het droge seizoen kan het slechts een straaltje worden.

Maderas Volcano – Hike – EUR 91 per persoon met lunch (gebaseerd op 2 personen)
De wandeling op deze vulkaan, hoewel iets minder uitdagend dan de Vulkaan Concepción, kan ongeveer 8 uur duren. Een van de meest populaire paden begint in Balgüe en is 4,5 km enkele reis, maar de vulkaan is ook toegankelijk vanuit Merida of Santa Cruz. Het pad omhoog is uitdagend met een gestage klim. De smalle doorgang is uit de rotsen gehouwen door water. De luchtvochtigheid leidt ertoe dat dit pad behoorlijk modderig en glad is. Terwijl u klimt loopt u door een dicht bos. Zodra u de top van de vulkaan bereikt, kunt u naar beneden klimmen de krater in, die een lagune en bos herbergt. Als u wilt afkoelen van de lange klim neem dan een duik in het meer, een welverdiende beloning.

Ometepe Highlights Tour – EUR 105 per persoon (gebaseerd op 2 personen)
Ometepe is het grootste vulkanische eiland in een meer van Nicaragua. De dubbele vulkanische toppen, die uit het Nicaragua-meer opstijgen, hebben tot de verbeelding gesproken van iedereen, van pre-koloniale Azteken tot Mark Twain tot hedendaagse reizigers. In deze dagtour verkent u dit fantastische eiland en zijn de hoogtepunten: bezoek een lagune, een museum, genieten van een duik in een natuurlijk zwembad, bewonder de oude rotstekeningen … Aan de oevers van het strand van Santo Domingo, geniet u van een typisch Nicaraguaanse lunch. Transfer terug naar je hotel na je tour.

Kayaken op de Istiam Rivier – EUR 85 per persoon (gebaseerd op 2 personen)
Geniet van de prachtige en rustige natuur van de rivier de Istián en het meer Charco Verde. Een van de beste plekken om vogels te spotten, gelegen tussen het eiland van de Maderas-vulkaan en die van de Concepción-vulkaan. De rivier is een toevluchtsoord voor bewoners en trekvogels, en het gebied biedt bovendien een prachtig uitzicht en een ongerepte natuurlijke omgeving. Ga per kajak naar Isla del Quiste of naar Monkey Island!

Alle tours zijn dagtours en inclusief vervoer en Engelssprekende gids.