Loading

Murchison Falls

Het Murchison National Park is gelegen in het noordelijke deel van Albertine Rift Valley. Een plek waar het Bunyoro massief samensmelt met de enorme vlakten van Acholi Land. Het is park is algemeen bekend als een van Oeganda's oudste beschermde gebieden. Vanaf het begin van de oprichting van het park zijn de watervallen en de rivier de Nijl de belangrijkte trekpleisters. U kunt een boottocht maken naar de watervallen en onderweg genieten van de wilde dieren zoals krokodillen en nijlpaarden op de rivieroever.
Murchison N.P. wordt gevormd uit bos, moerasland, savannah en tropisch woud. Deze verschillende landschappen zijn de thuis van 76 zoogdieren en meer dan 450 verschillende vogelsoorten. Onder de grote zoogdieren behoren de nijlpaard, giraf, warthlog, Kaapse buffels, Oeganda kob, hartebeest en de olifant. De Nijl corridor van de Murchison heeft een grote collectie van watervogels en het Kaniyo Pabidi bos is een thuis voor primaten, chimpansees en meer dan 360 soorten verschillende vogels.

Kibale Forest National Park

Kibale heeft de meeste primaten van heel Afrika en reizigers komen. De meest bekende van de 13 soorten zijn de chimpansees, onze nauwste verwanten. Kibale heeft ongeveer 1450 chimpansee en zijn dan ook Oeganda's grootste populatie van deze bedreigde primaten. U kunt een zgn. chimpansee tracking maken in Kibale. U gaat dan in een klein groepje op zoek naar de dieren. Onderweg is het genieten van de natuur en de andere wilde dieren. Naast de chimpansees kunt u hier ook de bedreigde Rode Colobus Aap, L’Hoest, tegenkomen, maar ook de blauwe apen, bavianen, bush baby’s en de zwarte en witte colobus apen. 

Oeganda - stammen.jpgOeganda - nijlpaard.jpg

Queen Elizabeth National Park

Het park beschikt over een verscheidenheid aan flora en fauna en is het woongebied van meer dan 95 zoogdieren met ongeveer 612 soorten vogelssoorten. De verschillende diersoorten in het park maakt het een geliefd bestemming bij bezoekers. U vindt hier olifanten- en bosgrasland, Acacia bossen, oever- of moerasvegetatie. Een bijzonder fenomeen wat u niet in veel andere parken kunt zien zijn de boomklimmende leeuwen. De dieren willen ontsnappen aan de insecten en soms natte grond en klimmen dan de bomen is.
Ook in Queen Elizabeth kunt u een chimpansee tracking maken. Het park biedt u dus naast game-drives met de auto, ook de tracking, verschillende hiking mogelijkheden en een boottocht.

Het Kazinga kanaal is ongeveer 40m lang en koppelt Lake Gorge aan Lake Edward. De oevers van het meer trekt het hele jaar door een grote concentratie van zoogdieren, vogels en reptielen. De dieren kunnen worden bekeken tijdens een Nijl cruise en bij de ingang van het Edward Meer. Een boottocht is zo geregeld en is een andere manier om naar de dieren te kijken.

Lake Mburo

Dit park is goed gelegen pareltje in Oeganda. Het is één van de kleinere natuurparken met grotendeels savanne. Hier leven zebra’s, impala; s, elanden, buffels, luipaarden, nijlpaarden en vele andere wilde dieren. Het park is onderdeel van een gebied met 13 meren met elkaar verbonden door moerassen. Lake Mburo N.P. heeft totaal 5 meren die tot het natuurpark behoren. In het park kunt u game-drives maken, wandelingen door het Rubanga bos maken, een boottocht ondernemen en zelfs prachtig paardrijd tochten ondernemen.

Kidepo Valley

Gelegen in het noorden van Oeganda grensend aan Kenya en Zuid-Soedan is dit misschien wel het meest bijzondere park van het land. De wilddichtheid is ongekend en op elke game-drive zult u weer andere bijzondere dieren zien. Ook hier zijn b.v. de boomklimmende leeuwen te zien en bij een wandeling over de savanne komt u al gauw groepjes giraffen tegen die u nieuwsgierig zullen opnemen. Nog net veel mensen bezoeken dit afgelegen park en op game-drive waant u zich echt de enige bezoeker.
Naast de boeiende natuur biedt deze locatie u ook de kans om de Karamojong stam te ontmoeten. Een stam die te vergelijken is met de Maasai in Kenya.

Oeganda - olifanten.jpgOeganda - ijsvogel.jpg