Loading

NICARAGUA

Nieuws

Tot spijt van velen zijn er conflicten in Nicaragua ontstaan en zijn er meningsverschillen met de regering. Hierdoor is het momenteel niet raadzaam om Nicaragua te bezoeken, vele hotels zijn zelfs helemaal gesloten. Selva Travel biedt momenteel geen reizen naar Nicaragua aan, hier starten we gelijk weer mee als de situatie weer veilig is.


 Nicaragua is bij het grote publiek nog een beetje onbekend als vakantieland. Wij willen daar graag verandering in brengen en iedereen kennis laten maken met dit bijzondere land in Midden-Amerika. Een paar feiten, Nicaragua is het grootse land van Midden Amerika, naast de Amazone heeft het land het grootste regenwoud, kent vele (actieve) vulkanen en 20% van het land is beschermd gebied.

Nicaragua heeft een kustgebied aan de Caribische Zee als aan de Pacifische Oceaan, waardoor het een afwisselend karakter heeft. In het zuiden vindt u de grens met Costa Rica en in het noorden de grens met Honduras. Het westelijke gebied is bergachtig, hier verheffen zich onder andere de vulkanen Cerro Negro en Momotombo. Het oostelijk deel van het land is een tropische laagvlakte die grotendeels wordt ingenomen door regenwoud. Het beschermde regenwoud in het noordwesten bevat een overvloed aan diersoorten waaronder panterkatten, wrattenzwijnen, poema's, jaguars, luiaards, krokodillen, navelzwijn, papegaaien, pelikanen en slingerapen. Enkele vogelsoorten in dit gebied zijn de kolibrie, de rode specht en de quetzal.

Naast veel wonderschone natuur is Nicaragua ook een bijzondere culturele bestemming. De steden León en Granada bieden een goede kijk op de kolonisatie periode door Spanje. De steden zijn goed bewaard gebleven en geven een goede kijk op deze roemruchtige periode. Nicaragua staat bekend om zijn gastvrije en spraakzame inwoners. Ondanks dat ze veel ellende hebben meegemaakt (aardbevingen, oorlog etc.) blijven ze goedlachs en vriendelijk. U zult Nicaragua dan ook beleven als een boeiend land waar u heel gastvrij bent ontvangen.

Nicaragua - surfing.jpgNicaragua - zang en dans.jpg

Wat kunt u verwachten van een rondreis Nicaragua met Selva Travel:

•    We maken voor alle autorondreizen gebruik van gerenommeerde autoverhuurbedrijven
•    Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse, zodat u altijd iemand kan bellen die minimaal Engels spreekt en u bij veel zaken kan assisteren.
•    Samen met u stellen we de reis samen en bespreken we welke accommodaties we voor u zullen boeken. Nicaragua heeft een goede variatie aan accommodaties opgebouwd. Wij kunnen hier uitstekend over informeren.
•    Bij ons hoeft u niet alles van te voren vast te leggen, als u graag een stukje op de bonnefooi wilt reizen dan bent u daar natuurlijk helemaal vrij in. U heeft ter plaatse altijd de ondersteuning van onze partner.
•    De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen zeer veel van de leuke plekjes van Nicaragua, en we streven ernaar altijd up-to-date te zijn, dus laat u door ons verrassen!
•    Voor excursies gebruiken wij altijd Engelstalige gidsen
•    Door de nauwe samenwerking met onze lokale vertegenwoordiger zijn we altijd heel goed op de hoogte van de situatie ter plaatse.
•    Alle reizen zijn maatwerk reizen, dus u kunt alles helemaal zelf bepalen en aanpassen!

Nicaragua - vogelpracht.jpgNicaragua - zeeschildpadden.jpg

Nicaragua is een land waar u zeer goed zelfstandig met een huurauto doorheen kunt trekken. De wegen zijn redelijk goed te noemen en de meeste locaties zijn snel te vinden. Selva Travel biedt reizen aan met een huurauto (zelf rijden), een auto met chauffeur en reizen met openbaarvervoer. Onderweg slaapt u in gezellige, knusse, goede, prachtig gelegen accommodaties die wij samen met u hebben geselecteerd. Wij willen graag afwijken van de doorsnee route en van elke overnachting een feestje maken. Verder adviseren wij om het absoluut om overal minimaal 2 nachten te verblijven. U kunt beter meerdere keren Nicaragua bezoeken, dan erdoorheen haasten en juist het gevoel wat Nicaragua extra bijzonder maakt te missen.

Wij assisteren u heel graag bij het samenstellen van de perfecte reis naar Nicaragua. De steden León en Granada zijn absoluut aanraders, met daarbij de combinatie van de natuur in Selva Negra en Isla Ometepe maakt een goed uitgangspunt. De reizen worden echt compleet met de stranden van San Juan del Sur en de tropische eilanden in de Caribische Zee (Corn Islands). Nicaragua is geweldig om als vakantiebestemming te kiezen, genoeg te doen en te zien. Het is ook een ideale bestemming om te combineren met Costa Rica. Wij geven u graag een aantal prachtige voorbeeldreizen, maar deze dienen écht alleen om u een idee te geven over de mogelijkheden. Samen met u gaan we aan de slag om een bijzondere reis voor u samen te stellen.