Loading

Hoogtepunten van Nicaragua

Granada

Granada is een aangename stad met levendige pleinen waar gezellige restaurants en drinkgelegenheden en prachtige koloniale gebouwen te vinden zijn. Het San Francisco klooster is het oudste bouwwerk dat een bewogen geschiedenis weerspiegelt en nu fungeert als een museum en cultureel centrum. Andere bezienswaardigheden waar u kennis mee kunt maken zijn de stadsbegraafplaats (indrukwekkende oude graftombes), het La Polvora fort (een voormalige opslagplaats voor buskruit) en de Xalteva kerk en oude stadsmuren. De stadsmuren en Xalteva kerk dateren al van vóór de Spaanse heerschappij. Er is veel meer te beleven in de omgeving van Granada, zo kunt u een mooie boottocht langs de Isletas maken. Het tropische regenwoud rondom de Mombacho vulkaan biedt schitterende wandelmogelijkheden en een klim naar de krater van de vulkaan levert tevens mooie uitzichten op. Er zijn ook sportieve activiteiten te ondernemen, zoals een canopy tour waarbij u van boom naar boom slingert door de jungle of u kunt kayakken op het meer van Nicaragua.

Las Isletas

Vanuit Granada kunt u een aangename boottocht maken langs Las Isletas. Deze eilandjes kennen een ongekend mooie natuur waar veel vogels, maar ook apen leven. U bezoekt tijdens de boottocht één van de eilandjes en een gids kan u alles vertellen over de oorsprong van Las Isletas en de dieren die hier leven. Het fort uit de 19de op San Pablo Island wordt ook aangedaan er is zelfs een mysterieus eiland dat door de vondst van vele religieuze beelden de naam Isla del Muerto (eiland van de dood) heeft gekregen. Midden op het eiland bevindt zich een enorme rots met petroglyfen.

Nicaragua - kunt op straat.jpgNicaragua - leguanen.jpg

Masaya

Masaya is befaamd om haar levendige kunstnijverheidsmarkt waar u naast veel souvenirs ook leuke restaurantjes vindt. U kunt Masaya prima op uw eigen tempo verkennen. Het is een plek die bekend staat als ‘de stad van het volk’. U kunt zich hier laten onderdompelen in de bedrijvigheid van alledag en in contact komen met de vriendelijke bevolking. Een bezoek aan de lokale markt is ook een echte aanrader. In het Massaya Vulcan natuurpark bevinden zich 2 vulkanen en 5 kraters, waarvan de Santiagokrater nog actief is. U kunt hier tot op zeer korte afstand van de kraterrand het spektakel bewonderen van de vulkanische rookpluimen die uit de aarde opstijgen. Vervolgens staat u oog in oog met het enorme kratermeer ‘Laguna de Apoyo’ en heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht.

Isla de Ometepe

Ometepe is een eiland prachtig gelegen in het grote meer van Nicaragua. Het bestaat uit twee indrukwekkende vulkanen omringd door een ongekend mooie natuur en een aantal vriendelijke dorpjes. Om het eiland te ontdekken zijn er een aantal mooie wandelingen te maken waarbij u kunt genieten van de groene jungle en weidse uitzichten. U kunt aan de zuidkant van de Maderas vulkaan de San Ramón watervallen bewonderen. Verder zijn er leuke dorpjes te bezoeken en een aantal mooie stranden. Tijdens een eilandtour krijgt u een compleet beeld van het eiland en maakt kennis met een oude beschaving waarvan de aanwezige rotstekeningen en stenen beelden nog getuigen zijn. Het waren de Nahuas Indianen die hier hun sporen hebben achtergelaten.

Nicaragua - San Juan del Sur.jpgNicaragua - sandboarden.jpg

Léon

De bijzondere uitstraling van deze stad wordt niet alleen bepaald door de schitterende koloniale bouwwerken, maar mede door de revolutionaire muurschilderingen die herinneren aan een roerige geschiedenis. Op het centrale plein is het gezellig druk en treft u de witte kathedraal met zijn vierkante torens aan. U kunt naar het dak klimmen waar vandaan u een mooi uitzicht heeft op de stad en haar omgeving. Net buiten Léon ligt Léon Viejo, hier vindt u de overblijfselen van de oude en oorspronkelijke stad. Behalve de koloniale architectuur en interessante musea is er ook de gezelligs volksbuurt El Laborio waar u de sfeer van het echte Nicaraguaanse leven kunt proeven.

Cerro Negro

Een beklimming van Vulkaan Cerro Negro is een onvergetelijke ervaring! Deze relatief jonge vulkaan (726 meter hoog) ontleent haar naam aan het zwarte vulkanisch gesteente. Zodra u na een uurtje boven aan de vulkaan staat ziet u de vulkanische activiteitpas goed en de schitterende kleuren van metalen en fosfaten. Het panoramische uitzicht vanaf de top is prachtig. De afdaling via de steile helling aan de andere zijde van de vulkaan gaat beduidend sneller.

Matagalpa

Matagalpa ligt in een prachtig groen woud en is omgeven door koffieplantages waaronder die van Selva Negra. Dit is een project die ten goede komt aan de duurzaamheid van het natuurgebied en de lokale bevolking. De koffieplantage is midden in een natuurpark gelegen en er zijn mooie wandelingen te maken. Zo kunt u genieten van de natuur en de dieren die hier leven waaronder vele vogels, maar ook luiaards en apen komen hier veelvuldig voor. Een paardrijdtocht maken door het gebied is ook een leuke aanrader en natuurlijk mag een koffietour over de plantage niet ontbreken.

Managua

Managua is de hoofdstad van Nicaragua. Veel interessante bouwwerken zijn verwoest door meerdere aardbevingen waardoor Managua een heel ander karakter en uitstraling heeft dan de meeste grote steden in Midden-Amerika. Er is geen centraal plein en de stad lijkt opgedeeld in verschillende wijken. Het is de grootste stad in het land waar het grootste deel van de stedelijke bevolking woont. In 1885 kreeg de stad de status van hoofdstad, om de rivaliteit tussen de steden Granada en Leon te beslechten.

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een leuk plaatsje dat is gelegen aan een prachtige baai aan de Pacifische oceaan. In de baai zijn veel leuke en gezellige barretjes en restaurants te vinden, waar u zich overdag en ’s avonds prima kunt vermaken. Overdag zijn er leuke uitstapjes te maken. Zo zijn er ten noorden en zuiden van San Juan del Sur enkele mooie baaien te vinden, zoals bijvoorbeeld Playa El Coco. U kunt zich hier laten verleiden tot het maken van een leuke zeilboottocht of een andere sportieve watersportactiviteit.