Loading

Praktische Mexico reisinformatie

Klimaat en beste reistijd

De temperaturen in Yucatán liggen vrijwel het hele jaar rond de 30 graden overdag en rond de 20-22 graden 's nachts. In de wintermaanden is het iets kouder en in de zomermaanden iets warmer. In de zomer is het ook aanzienlijk natter en benauwder dan in de winter, vandaar dat de plaats het vooral goed doet als winterzonbestemming. De neerslag die in de zomer valt komt meestal in de vorm van (pittige) buien die soms net zo snel verdwijnen dan dat ze gekomen zijn. In het orkaanseizoen, dat duurt van juni t/m november kunnen orkanen en tropische stormen huishouden op het schiereiland Yucatán. Hoe groot de kans is dat u te maken krijgt met noodweer is moeilijk te voorspellen. Sommige seizoenen zijn er geen orkanen en is de totale stormactiviteit in dit deel van het Caribische gebied laag en sommige jaren is het een aantal keren raak. In tegenstelling tot andere natuurgeweld zoals aardbevingen en tsunami's zijn orkanen goed te voorspellen en in het geval er een orkaan naar Mexico trekt is er tijd genoeg om maatregelen te nemen waaronder eventuele evacuaties.

Paspoort en grensdocumenten

Nederlanders en Belgen hebben voor Mexico geen visum nodig. Het is handig om voor vertrek even uw paspoort te controleren zodat u zeker weet dat het paspoort nog 6 maanden geldig is op de dag van vertrek uit Mexico. Als u naar Mexico reist met een tussenstop in de Verenigde Staten, dan moet u voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in vullen op de website van ESTA. Het invullen duurt ca. een kwartiertje en wij adviseren u om dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kunt u geweigerd worden op de vlucht(en). U krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is. Om altijd goed op de hoogte te zijn raden wij iedereen aan om ruim 2 weken voor vertrek ook nog even op de website van de Amerikaanse ambassade te kijken.

Goed om te weten

In onze wintermaanden is het in Mexico 7 uur vroeger dan in Nederland; in de zomermaanden is dit 8 uur. De netspanning die wordt gebruikt is 110 volt. U heeft wel een verloopstekker nodig, een wereldstekker is dan handig om mee te nemen.

Vaccinaties

Het is niet verplicht om voor een reis door Mexico allerlei prikken te halen. Echter er wordt absoluut geadviseerd om u te beschermen tegen Difterie, Tetanus, Polio (DTP prik) en hepatitis A (HEP A prik). Als u een reis via ons boekt dan zorgen wij ervoor dat u ruim op tijd uitgebreid geïnformeerd wordt over allerlei handige praktische informatie.

Interessante links

Reisgids Mexico: meer over Mexico