pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Peru

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Peru Selfdrive autorondreis

21 Dagen EUR 2.635 p.p. Deze individuele autorondreis door Zuid-Peru start in Lima en in Arequipa ontvangt u de huurauto. U rijdt naar Colca Canyon, Lake Titicaca, Cusco en de Sacred Valley.

Meer informatie

Peru Hoogtepunten Rondreis

Prijs EUR 2.799 p.p. voor 21 dagen. Volledig georganiseerde rondreis door Zuid Peru, reizen met het vliegtuig, trein en de bus, verblijf in goede hotels en inclusief Machu Picchu en de Amazone.

Meer informatie

Peru Familiereis

21 Daagse Familiereis vanaf EUR 2.075 p.p. Leuke avontuurlijke Peru Familiereis met homestays, sandboarden, mooie hikings, boottochten en dat alles tijdens de rondreis langs het zuiden van Peru, van Lima naar Cusco.

Meer informatie

Peru en Galapagos Reis

23 Daagse reis EUR 6.089 p.p. Deze Peru en Galapagos Rondreis heeft het allemaal. Een stukje autorondreis tussen Lima en Nazca (lines), Cusco, Machu Picchu, Amazone Tambopata en een unieke Galapagos cruise.

Meer informatie
Machu Picchu Peru
Machu Picchu

Machu Picchu, de Inca-schuilplaats in de bergen, werd pas in 1911 ontdekt en is in alle opzichten adembenemend. Bereikbaar met de trein of de Inca trail.
LEES MEER

Santa Cruz hike Corillera Blanca
Santa Cruz trek

De bekendste meerdaagse trekking die u in de omgeving van de Cordillera Blanca (Huaraz) kunt maken is de zogenoemde Santa Cruz trek, 4 daagse Andes hike.
LEES MEER

Peru

Peru is een enorm divers land met het ruige Andes-gebergte, uitgestrekte woestijnen, Altiplano en de Amazone jungle. Bovenal is Peru het land van de Inca’s, met de stad Cusco en de oude Inca stad Machu Picchu als spiritueel centrum waardoor Peru een echte aanrader is voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. Wist u overigens dat u Peru ook een prima land is om te verkennen met een huurauto? Heerlijk alle vrijheid van een huurauto waarbij alles verder helemaal door ons geregeld is.

Peru rondreizen
Lima

De kustplaats en hoofdstad Lima is divers, met kleurrijke parken, vriendelijke inwoners, een smakelijke keuken, levendige markten en oude historische bezienswaardigheden. Reizigers kunnen musea van wereldklasse bezoeken, dwalen door de koloniale architectuur van Miraflores en heerlijke visgerechten eten langs de Pacifische kust. Het historische centrum van Lima heeft het beroemde Plaza de Armas en er zijn talloze musea in de buurt – het Larco Museum en het Nationaal Archeologisch Museum behoren tot de beste. De antieke site Huaca Pucllana ligt in het midden van Lima en biedt het bewijs dat de nomaden van Wari en Lima naast elkaar leefden. De stad heeft nu een kosmopolitische sfeer, vooral in wijken als Miraflores en Barranco, die populair zijn geworden bij zowel toeristen als de lokale bevolking.

Paracas

Het woord Paracas betekent “regen van zand”, genoemd naar de zandstormen in dit kustgebied. Verborgen onder het zand is een rijke geschiedenis dat het Paracas National Reserve maakt, een natuurreservaat op zee en een historische bestemming te samen. Paracas, net ten zuiden van Lima aan de Pacifische kust, is een perfect voorbeeld van de subtropische waar de effecten van de bekende Humboldt-stroom, een koud waterstroom vanuit het zuiden, het gebied beïnvloed. Paracas heeft een grote kolonie zeeleeuwen en zeevogels, waaronder Incasterns, trekvogels, Humboldt-pinguïns en flamingo’s die zich voeden met de eindeloze toevoer van vis die aankomt met de stroming. Ze delen ook hun wateren met dolfijnen, schildpadden, inktvissen, inktvissen, tweekleppige en paarse krabben, met zelfs bedreigde soorten zoals condors en de zwarte struisvogel die Paracas hun thuis noemt. Het meest bekend zijn de kathedraal, het rode strand en het museum van het bij de ingang van het park. De kathedraal is een beroemde en veel gefotografeerde rotsboog, die te vinden is op de ansichtkaarten en andere souvenirs uit de omgeving. In 2007 heeft een aardbeving het bovenste deel van de boog vernietigd, maar het neemt niet de schoonheid en indrukwekkende uitzichten weg. Red Beach is niet verwonderlijk afgeleid van het felgekleurde zand dat contrasteert met het blauwe water en de gele rotsformaties rondom de baai en is bijna een verplichte fotostop. De constante golven die de kliffen rammen hebben de rots geërodeerd en de kleine steentjes naar de kust gestuurd, waardoor het Rode Strand is ontstaan. De winderige duinen, ongerepte stranden en kliffen die uitkomen in de zee, maken het Paracas National Reserve, een plaats van unieke schoonheid.
Het reservaat beschermt het mariene ecosysteem samen met bijna 100 archeologische vindplaatsen van de pre-Inca-cultuur van Paracas. In 1925 ontdekte de Peruaanse archeoloog Julio C. Tello de eerste overblijfselen van de beschaving van Paracas. Interessant is dat Paracas-textiel ook wordt beschouwd als een van de beste textielprestaties ter wereld.

Peru hoofdstad Lima
Cusco

Gelegen in de Watanay River Valley, neemt de stad Cusco van bovenaf de vorm aan van een poema, waarvan sommige historici denken dat het een doelgericht ontwerp was. Naarmate de stad uitbreidt, de grenzen kruipen langs de zijkanten van de omliggende bergen, verdwijnt de vorm van de poema. Toch blijft de grote kat het symbool van de stad. Hoewel een populaire ‘reisgidsmythe’ is dat Cusco, in de Quechua-taal, ‘navel van de wereld’ betekent, is dit een verkeerde benaming: het woord is eigenlijk afgeleid van het Quechua-woord voor een grote vogel of uil, of vollediger, “Rots van de uil.” Dit verwijst naar een oude legende van de stad. In zijn tijd was Cusco echter de “navel” of het centrum van het grote Inca-rijk, dat zich uitstrekte over Zuid-Amerika van Noord-Chili tot Colombia. Cusco staat bekend om zijn vreemde mengeling van Inca en Spaanse cultuur, het meest evidente waar koloniale Spaanse kerken en kloosters zijn gebouwd op de top van meesterlijk gebouwde Inca-muren, zoals Qoricancha (of Coricancha), de Inca-tempel die uitsteekt onder de koloniale kerk van Santo Domingo. Ondanks de inspanningen van de Spaanse kolonisten om de stad van de Inca-rijkdommen te plunderen, hebben ze het massieve netwerk van Inca-stenen niet volledig vernietigd, dat nog steeds bestand is tegen zowel de tijd als de elementen, terwijl de Spaanse gebouwen om hen heen kraken en instorten.Het is geen wonder dat vele reizigers elk jaar de stad bezoeken; met zijn talrijke Inca-tempels, koloniale kerken en levendige pleinen heeft Cusco zoveel te bieden. Afgezien van de archeologische en religieuze sites van belang, Cusco is de thuisbasis van een veelheid aan hoogwaardige restaurants, bars en cafes, met een scala aan lokale en internationale drankjes en gerechten. De meeste belangrijke bezienswaardigheden van Cusco, waaronder de Plaza de Armas, Qoricancha, La Iglesia de la Compañía de Jesús en La Catedral, liggen op loopafstand van elkaar en kunnen worden ontdekt in ongeveer een halve dag. Bezoekers kunnen zelfs het geluk hebben om in de stad te zijn tijdens een van de vele religieuze en culturele vieringen, waarbij de straten van de stad vollopen met muziek en dans.

Sacred Valley

De eerste bewoners van de Heilige Vallei koesteren dit land niet alleen vanwege de dramatische landschappen en de weidse vergezichten – de Heilige Vallei bood ook voldoende mogelijkheden voor de landbouw en had overvloedig water net buiten het bereik van de uitgedroogde woestijn. De vruchtbaarheid was het resultaat van een zonnig klimaat en de Río Urubamba stroomde door de vallei. Vanuit Ollantaytambo in het noorden stroomt de Río Urubamba naar het zuidwesten. Het vormde een rijke slagader van kleine Andessteden en uitgestrekte Inca-centra. De vallei eindigt bij het ambachtelijke mekka van Pisac. Omlijst door het met sneeuw bedekte Urubamba-gebergte, neuriën de hellingen en rivieroevers met de echo’s van een Inca-paradijs.In Ollantaytambo, aan het einde van de Heilige Vallei het dichtst bij Machu Picchu, bezoekt u het meest intacte Inca-dorp in de vallei. Zie een van de vele ruïnes van een Inca-tempel of bezoek de Princess Baths, een cluster van fonteinen en bubbelbaden die nog steeds kabbelen. Bijna perfect in het midden van de vallei, aan de voet van de bergen, kunt u in Urubamba de pracht van de fauna ervaren die de rivier creëert. Stop hier om het landschap een beetje beter te leren kennen. U heeft veel mogelijkheden om te fietsen, paardrijden, mountainbiken, paragliden en rotsklimmen. Voordat u het dal afdaalt, overweeg dan omwegen te maken naar Moras en Moray, kleine steden die nog steeds de overblijfselen van bloeiende agrarische centra bevatten. De zoutmijnen van Maras, gebouwd door de Inca in de zijkant van een berg, glinsteren nog steeds met lagen zout, het residu van recent verdampt water. Verder naar het westen, in Moray, zijn concentrische cirkels die in de aarde zijn gegraven. Pisac is een beruchte bestemming voor souvenirjagers en verzamelaars. Het heeft een van de grootste ambachtelijke marktplaatsen in Peru, vol met lokale ambachtslieden. Bewonder textiel en kleding gemaakt van zachte alpacawol, geverfd en geweven volgens de rijkelijk symbolische Andes-stijl.

Peru rondreis Cusco
Arequipa

De naam Arequipa komt van “Ari, Quepay”, wat betekent “Ja, je mag blijven” in de lokale Quechua-taal. Niet verrassend, Arequipa is zeer gastvrij en zeker een bezoek waard met zijn verbazingwekkende architectuur, het bruisende stadscentrum en de vriendelijke sfeer. Arequipa draagt ​​ook de bijnaam “La Ciudad Blanca”, aangezien de meeste gebouwen zijn gemaakt van sillar, een wit vulkanisch gesteente dat zijn oorsprong vindt in de drie vulkanen rond de stad. De 3 vulkanen, de Misti-vulkaan, de Chachani-berg en Pichu Pichu domineren het gebied met hun indrukwekkende grootte en schoonheid. Het is Misti die het meest onderscheidend lijkt met zijn vulkanische top vaak gehuld in wolken.
Het historische centrum van Arequipa heeft veel te bieden aan reizigers en wordt zelfs door de UNESCO beschouwd als een cultureel erfgoed. De belangrijkste attracties zijn de kerken en herenhuizen die dateren uit de 18e eeuw. De opvallende site is echter het fotogenieke Santa Catalina-klooster. Het Santa Catalina-klooster neemt een heel blok van de stad in beslag. Doña Maria Guzman, een rijke weduwe die non werd, organiseerde zijn bouw in 1579. Het klooster is uniek in grootte en kleur, met huizen die zijn versierd met muurschilderingen, fresco’s en religieuze kunst. De steegjes zijn vernoemd naar verschillende Spaanse steden zoals Toledo, Sevilla of Burgos, en elke hoek, straat en plein is versierd met bloemen en planten. Onnodig te zeggen dat het een perfecte plek is om foto’s te maken.Arequipa is ook opmerkelijk vanwege het platteland. De stad wordt omringd door traditionele landbouwgronden en de Molino de Sabandía, een korenmolen, is niet ver weg. De molen is gebouwd in 1785 uit witte sillar en gereconstrueerd in de jaren ’70. De molen gebruikt traditionele methoden om meel te malen met behulp van de kracht van water. Vergezeld van goed onderhouden gronden, in de schaduw van treurwilgen en een geweldig uitzicht op El Misti, is de Molino de Sabandía een favoriet van picknickers.  

CHIVAY & COLCA CANYON

Chivay, een traditionele marktstad in een pittoreske lappendeken van landbouwgrond, vormt het belangrijkste knooppunt van de Colca-vallei. Chivay fungeert als een poort voor het verkennen van de prachtige Colca-kloof. Dalend van de hoge vlaktes in de Colca-vallei, Chivay is een klein stadje genesteld op 3.651 m boven de zeespiegel. De stad bestaat uit lokale mensen die het land bewerken en hun producten verkopen in Chivay. Het centrale punt in Chivay ligt rond het plein met zijn koloniale kerk en aangrenzende markt. Hier op de markt waar traditioneel geklede locals samenkomen om hun goederen te verkopen. Een bezoeker die ’s morgens vroeg op bezoek is, kan terecht voor lokale waren en een verscheidenheid aan straatgerechten en -dranken. Vanwege de ligging voor fantastisch mountainbiken en wandelen, is Chivay een logische uitvalsbasis voor het verkennen van de Colca-vallei. De schoonheid van de stad ligt niet alleen in zijn knusheid en traditionele gevoel, maar ook in het omringende landschap van besneeuwde bergtoppen en terrasvormige hellingen. Voor de minder avontuurlijke kunnen de uitzichten ook worden genoten vanaf de cafés op het hoofdplein. Een paar kilometer buiten de stad liggen de warmwaterbronnen van La Calera, een populaire attractie in de middag voor reizigers die de ochtend hebben doorgebracht om de Colca-kloof te verkennen. Het warme water, dat afkomstig is van de kokende beekjes op de berghelling, is verdeeld over vijf binnen- en buitenzwembaden. Bezoekers van de warmwaterbronnen zien misschien zelfs zipliners voorbijkomen terwijl ze ontspannen in de zwembaden en genieten van het prachtige uitzicht. De warmwaterbronnen beschikken ook over een klein etnologisch museum met modellen en artefacten over de lokale cultuur. De uitstekende locatie, de heerlijke warmwaterbronnen en de relaxte sfeer van de stad maken Chivay een goede stop voor elke Colca Valley-route.

Peru rondreis Colca Canyon
Puno

Puno is de enige grote stad aan het Titicacameer en de meeste reizigers zullen hier passeren terwijl ze op weg zijn naar andere bestemmingen rond het meer. De stad is slechts redelijk aantrekkelijk, maar wordt omringd door een serieus spectaculair landschap.
Puno werd oorspronkelijk gebruikt als een tussenstop voor mensen die reizen tussen Arequipa en de mijn in Potosí, die zich in het huidige Bolivia bevindt. In 1688 werd echter een zilvermijn ontdekt in de buurt en de stad werd omgedoopt tot San Carlos de Puno. Het was gedurende deze tijd dat veel van Puno’s kerken en gebouwen werden gebouwd. Een voorbeeld is de Catedral Basílica San Carlos Borromeo, die zich op de Plaza de Armas bevindt. De kerk is gebouwd in de 17e eeuw en heeft een indrukwekkend gebeeldhouwde façade, maar een relatief eenvoudig interieur. Naast de deur is het Casa del Corregidor, dat ook dateert uit de 17e eeuw en werd gebouwd door Father Silvestre de Valdés, die de bouw van de kathedraal leidde. Maak hier een wandeling door Lima, de voetgangersstraat van Puno. Deze straat heeft de beste restaurants van de stad en is een goede plek om te eten, winkelen en verkennen. Probeer chairo, een lokaal soepgerecht of een aantal van de opties voor verse vis tijdens het eten in deze restaurants. Er zijn ook een paar winkels met weefsels en kleding gemaakt van alpacawol. Puno heeft een paar musea om te bezoeken, maar een van de meest interessante culturele bezienswaardigheden ligt net buiten de stad. De Yavari is een antiek schip dat in 1862 vanuit Engeland werd gestuurd. In stukken gezonden, duurde het zes jaar voordat het hele schip in Puno aankwam. Puno organiseert het hele jaar door een assortiment religieuze festivals. Bijna 300 festivals vinden elk jaar plaats rond het Titicaca-meer. Afgezien van het verkennen van de stad en de festivals, zijn er nog een aantal andere activiteiten die reizigers kunnen genieten tijdens hun verblijf in Puno. Verken het Titicacameer per kajak of per motorboot, terwijl u op het glasachtige water geniet van een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende heuvels. Andere activiteiten zijn fietsen, vogels kijken en paardrijden.

Peru Puno en Lake Titicaca
Aguas Calientes

Aguas Calientes is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Aguas Calientes was ooit een arm en enigszins vervallen dorp, maar recente verbeteringen in het bedrijfsleven en de infrastructuur hebben bijgedragen tot een nieuwe vitaliteit in het gebied. Nieuwe hotels en restaurants banen zich een weg naar de beperkte ruimte van deze vallei. De thermale baden van de stad bieden reizigers een plek om te genieten en te ontspannen. Ze zijn het schoonst in de ochtend, maar kunnen ’s nachts behoorlijk vuil zijn. Een pad voert langs de baden omhoog naar een paar indrukwekkende watervallen – dit zijn goede plekken om te zwemmen en foto’s te nemen. Er zijn een paar andere watervallen in dit gebied die ook bezocht kunnen worden. Op weg naar Machu Picchu vindt u een nieuw museum gewijd aan de beroemde Inca-site. Het museum is klein maar modern en heeft een aantal goede exposities gewijd aan de cultuur, geschiedenis en geografie van Machu Picchu. Het museum heeft ook een botanische tuin. Putukusi is een beboste rotskoepel boven Aguas Calientes. Het is een goede wandeling van een halve dag om hier te komen, en reizigers worden beloond met een prachtig uitzicht op Machu Picchu. Tijdens de wandeling komt u door nevelwouden en heeft u de mogelijkheid om een ​​reeks tropische vogels te spotten. Houd er echter rekening mee dat u een houten ladder van 600 voet (200 m) langs een rotswand moet beklimmen om de laatste uitkijkpost te bereiken.

Machu Picchu

Machu Picchu is een 15e-eeuwse Inca-site gelegen op een heuvelrug tussen de bergen Huayna Picchu en Machu Picchu in Peru. Het ligt 2.430 m hoog op de oostelijke helling van de Andes en kijkt uit over de Urubamba-rivier honderden meters lager. Het uitstekende behoud van de site, de kwaliteit van de architectuur en het adembenemende berguitzicht dat het inneemt, heeft van Machu Picchu een van de beroemdste archeologische vindplaatsen van de wereld gemaakt. De site beslaat 32.500 hectare. Terrasvormige velden aan de rand van de site werden ooit gebruikt voor het verbouwen van gewassen, waarschijnlijk maïs en aardappelen. In 1911 bezocht ontdekkingsreiziger Hiram Bingham III, een professor aan de Yale University, de site en publiceerde zijn bestaan ​​voor de eerste keer. Hij vond het bedekt met vegetatie, waarvan veel nu is verwijderd. De gebouwen zijn gemaakt zonder mortel (typisch voor de Inca), hun granietstenen zijn gewonnen en precies gesneden. De ontdekkingsreiziger vond Machu Picchu grotendeels intact, blijkbaar nooit bezocht door de Spaanse conquistadores. In feite is de enige verwijzing naar de site in Spaanse documenten een vermelding van het woord “Picchu” in een document uit 1568, waarbij de tekst impliceert dat het van de Inca-keizer was.

Peru Machu Picchu en Aguas Calients
Huaraz

Huaraz biedt reizigers een echte Andes-ervaring in het hart van de Cordillera Blanca. Het heeft een bruisend stadscentrum, traditionele cultuur en een absoluut prachtige omgeving.
Huaraz ligt op een hoogte van 3.013 m en is de hoofdstad van het departement Ancash. De stad werd herbouwd na een catastrofale aardbeving in 1970, waardoor de stad zwaar beschadigd was; in feite is er maar één straat die in zijn traditionele staat is gebleven en het is zeker een bezoek waard. Ondanks het feit dat het grootste deel van de koloniale architectuur verloren is gegaan in de nasleep van de aardbeving, is Huaraz nog steeds een geweldige bergstad met een sterke culturele wortels. De stad heeft een levendige lokale markt. De markt is een smeltkroes van traditionele cultuur en is de perfecte plek om wat vers sap, fruit, kaas, honing, snoep en groenten te krijgen. Vrouwen in traditionele kleding gaan de straat op om hun waren te trappelen. Voor avontuurlijke reizigers biedt Huaraz meerdaagse wandelingen in de omliggende bergen. De topgidsen zijn internationaal gecertificeerd, professioneel, ervaren en goed uitgerust. Na een bergavontuur kunt u uw spieren ontspannen in de thermale baden van Monterey.

Caral

De stadssite van Caral is bijna 5.000 jaar oud en is daarmee de oudste stad van de Americas. Op zijn hoogtepunt zou Caral ongeveer 3000 inwoners hebben gehad. Het verspreidt zich over 150 hectare en omvat pleinen, woongebouwen, tempels, piramides en een amfitheater. Caral was blijkbaar een bloeiende metropool. Het kan archeologen helpen om vragen te beantwoorden over de oorsprong van de Andes-beschavingen. De site werd ontdekt in 1948, maar opgravingen startten pas in de jaren negentig, omdat in Caral keramiek en artefacten ontbrak die werden gevonden op andere archeologische vindplaatsen in de Andes. Een opgraving bovenop een van de oudste piramides leidde echter tot de ontdekking van een 10-jarige jongen gewikkeld in een rieten mat, die koolstof gedateerd was tot 2.900 B.C. Dit gaf archeologen een tip over de werkelijke leeftijd van de site. Tijdens het verkennen van Caral, zult u genieten van het zien van de hoofdpiramide, die ongeveer zo groot is als vier voetbalvelden en stijgt tot een hoogte van 60 voet (18 m). Je ziet ook de binnenplaatsen en het amfitheater. Het uitzicht op de omliggende vallei is indrukwekkend.

Peru Rondreis Noorden
Puerto Maldonado/ Amazone

Puerto Maldonado is een klein stadje in de zuidelijke Peruviaanse Amazone, dat op slechts een half uur vliegen ligt van Cusco. De nabijgelegen lodges bieden reizigers een toegankelijke en betaalbare ervaring in de Amazone. Bezoekers hebben een goede kans om wilde dieren te zien, waaronder apen, vogels, kaaimannen, schildpadden en capibara’s. Twee beschermde gebieden liggen in de omgeving van Puerto Maldonado. De Reserva Nacional Tambopata is een 679.500 hectare groot reservaat dat het regenwoud helemaal tot aan de Boliviaanse grens beschermt. Het fungeert als bufferzone rond het Parque Nacional Bahuaja Sonene, dat bijna 2,5 miljoen hectare (1 miljoen ha) groot is. De jungle lodges bevinden zich in twee belangrijke gebieden langs de rand van de Reserva Nacional Tambopata. De ene groep is ongeveer een uur varen over de Río Madre de Dios vanuit Puerto Maldonado. De andere groep is ongeveer 3 uur rijden op de Río Tambopata. Wanneer bezoekers op de luchthaven in Puerto Maldonado aankomen, worden ze meestal opgehaald door hun lodge en per motorboot over de rivier vervoerd. De lodges hier zijn comfortabel en bieden reizigers een intieme toegang tot het Amazone regenwoud. De meeste bieden uitstapjes en activiteiten, waaronder vogels kijken, piranha vissen en wandelingen in de natuur. Puerto Maldonado ontstond aanvankelijk als gevolg van de rubberboom in het begin van de 20e eeuw. Later werden houtkap en goudwinning de dominante industrieën – deze industrieën gaan vandaag verder, hoewel het toerisme een steeds belangrijkere rol begint te spelen.

Iquitos/ Amazone

Iquitos is een fantastische uitvalsbasis om het Amazone-regenwoud te verkennen tijdens rondreizen een paar dagen. De natuurrijke gebieden waar het regenwoud op zij mooist is liggen op maar een paar uur rijden van de stad zelf. Iquitos is de havenstad van de Amazone-rivier en gelegen in de noordelijke Amazone van Peru. Om er te komen moet u vliegen want dit is de grootste stad ter wereld die geen verbinding over de weg heeft. De beste tijd om Iquitos te bezoeken hangt af hoeveel tijd u voor dit gebied heeft. In principe is het een geweldige plek om het hele jaar door te bezoeken. De temperatuur blijft van maand tot maand relatief constant, maar er is een verandering in de frequentie van regen. Omdat dit een stad in het regenwoud is, kan er altijd regen vallen. In de nattere maanden (oktober, november, mei en juni) staat de Amazone in bloei wat veel wilde dieren aantrekt. In de droge maanden concerteert het wild zich rondom waterplaatsen en is het eenvoudiger om de jungle in te trekken.

Peru Amazone experience
Wat voor soort reis door Peru kunt u verwachten met Selva Travel:
  • De Peru reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd individueel maatwerk, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid in de reis waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan).
  • Als u een volledig verzorgde privé reis wilt maken dat kan het reizen over land plaats vinden op vele manieren zoals met openbaar vervoer (uitstekend geregeld in Peru), binnenlandse vluchten of wagen met privé chauffeur.
  • Een andere reismethode waar Selva Travel in Peru in gespecialiseerd is, betreft een Selfdrive rondreis Peru. Hierbij rijdt u zelf met huurauto door Peru waarbij de accommodaties al zijn verzorgd.
  • Bolivia is uitstekend te combineren met Peru, wij informeren u graag over alle mogelijkheden.
  • Specialisatie in Amazone Jungle lodges en cruises, zowel bij Puerto Maldonado als in de regio van Iquitos.
  • De indeling van de Peru reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag!
Paspoort en Reisdocumenten
Een geldig paspoort dat na vertrek 6 maanden geldig is, is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Peru geen visum nodig. Een toeristenkaart wordt kosteloos verstrekt door de luchtvaartmaatschappijen tijdens de vlucht. Deze is 180 dagen geldig. Als u via de Verenigde Staten vliegt dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben
Tijdsverschil
In Peru is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger
Taal
Spaans is de officiële taal in Peru. Daarnaast wordt er op grote schaal Engels, Quechua en Aymara gesproken.
Beste reistijd

Het klimaat in Peru is wisselend per gebied. Op de hoogvlaktes kan het koud worden, terwijl het kwik en de luchtvochtigheid aardig stijgen in de Amazone. De regentijd in Peru loopt ongeveer van december t/m maart. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om een rondreis te boeken, aangezien de natuur in de regentijd prachtig tot bloei komt.

Elektriciteit
Het standaardvoltage in Peru 220 volt. Voor uw elektrische apparatuur heeft u een verloopstekker nodig. Het is aan te raden deze stekker vanuit Nederland mee te nemen.
Valuta en betalen
De munteenheid in Peru is de Peruaanse sol (PEN). Wij adviseren het om altijd voldoende contant geld op zak te hebben. In Peru zijn er in de grotere steden diverse mogelijkheden om te pinnen met een internationale pinpas (ATM’s). Als u afreist naar afgelegen gebieden, zorg er dan voor dat u de dagen daarvoor genoeg geld opneemt. Ook is het op veel plaatsen mogelijk om met uw creditkaart te betalen, Visa of Mastercard zijn de meest geaccepteerde creditcards. Een creditcard kan vaak gebruikt worden in de duurdere hotels, restaurants en winkelcentra. Een andere manier is om contant geld (USD of EUR) te wisselen.
Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Peru. Informeer bij de plaatselijke GGD naar de nodige inentingen. Bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering staan actuele adviezen per land. Vaccinaties tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio) worden sterk aangeraden wanneer u naar Peru gaat, ongeacht de duur van uw verblijf. Bij een verblijf langer dan drie maanden wordt het ook geadviseerd om een vaccinatie te halen tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës. Verder komt in Peru malaria voor. Hier kunt u pillen voor slikken, welk soort antimalariapil u het beste kunt nemen, afhankelijk van de plek en duur van uw verblijf. Bespreek dit bij uw vaccinatiekliniek. Ook komt er dengue voor in Peru. Deze ziekte wordt net als malaria overgedragen via muggen. In Peru komt u in hooggelegen gebieden waar het lage zuurstofgehalte in de lucht kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn en slapeloosheid. Veel mensen hebben nergens last van, maar mocht u klachten hebben dan is het is aan te raden rustig aan te doen en veel water te drinken.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is.

Hoogteziekte

Hoogteziekte (Engelstalige benaming: Acute Mountain Sickness, AMS) wordt veroorzaakt door tekort aan zuurstof in het lichaam. Het percentage zuurstof in de ons omringende lucht is ongeveer 21%; dat percentage is onafhankelijk van de hoogte waarop we ons bevinden. Doordat er minder zuurstofmoleculen per liter lucht beschikbaar zijn, neemt de hoeveelheid zuurstof die per ademhaling door het lichaam kan worden opgenomen af. Toch blijft het lichaam dezelfde behoefte aan zuurstof houden om normaal te kunnen functioneren en presteren. Het lichaam gaat ‘slim’ met dat zuurstoftekort om, door allerlei aanpassingsreacties. Daardoor pakt het tekort minder slecht uit dan je zou verwachten. De acute hoogteziekte is de meest voorkomende vorm van ziekte door hoogte. Boven de 2500 meter zien we het bij 25 % van de mensen, en boven de 5000 meter bij meer dan 50%, afhankelijk van o.a. de stijgsnelheid. Vaak is deze ziekte met eenvoudige maatregelen te genezen en meestal hoef je er niet voor af te dalen.
Met dank aan www.hoogteziekte.info

Hoogteziekte

Vijf goed bewaarde geheimen….

Op zoek naar bijzondere plekjes weg van de begaande paden? Hier enige goed bewaarde geheimen: San Blas eilanden in Panama De slaap nog uit mijn ogen wrijvend stap ik heel…

Meer lezen