pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Nicaragua

Nicaragua Jungle

EUR 495 p.p. voor dit 5 daagse Nicaragua Jungle Experience. Slaap in San Carlos en vaar over de San Juan River naar El Castillo en het Indio Maiz Reserve. Overnachtingen in de Guacimo Lodge.

Meer informatie

Nicaragua Hoogtepunten

21 Daagse reis voor EUR 1.736 p.p. Nicaragua hoogtepunten reis met Isla Ometepe is een autorondreis door Nicaragua. U bezoekt o.a. Leon, El Castillo, San Juan del Sur en meer.

Meer informatie

Familie reis Nicaragua

16 Daagse reis vanaf EUR 1.962 p.p. Deze familie reis Nicaragua is een individuele rondreis. Gebaseerd op transfers met Engelssprekende gids naar o.a. Managua, Leon, Ometepe en Corn Island en inclusief activiteiten.

Meer informatie

Autorondreis Nicaragua en Costa Rica

21 Daagse autorondreis vanaf EUR 2.225 p.p. Complete individuele reis Nicaragua en Costa Rica van 21 dagen. Perfecte combinatie van natuur, cultuur, mooie stranden en avontuur.

Meer informatie
Corn Islands Nicaragua

Corn Islands Nicaragua

Bezoek de prachtige tropische Corn Islands in de Caribische Zee. Geniet van de rust, heerlijk eten en gezellige hotels gelegen aan parelwitte stranden.
LEES MEER

Isla Ometepe Nicaragua

Isla Ometepe en activiteiten

Isla Ometepe heeft elke bezoeker veel te bieden en wij laten u graag de mogelijkheden zien. Redenen genoeg om Ometepe in een individuele Nicaragua rondreis op te nemen.
LEES MEER

Concepción Volcano Nicaragua

Hiking Vulkaan Concepcion Isla Ometepe

Met zijn 1.610 meter hoogte is de Concepcion Volcano de hoogste van de twee toppen op het eiland Ometepe. Het wordt beschouwd als de meest uitdagende wandeling in heel Nicaragua, gaat u de uitdaging aan?
LEES MEER

Nicaragua

Nicaragua is een land waar u zeer goed zelfstandig met een huurauto doorheen kunt trekken. De wegen zijn redelijk goed te noemen en de meeste locaties zijn snel te vinden. Selva Travel biedt reizen aan met een huurauto (zelf rijden), een auto met chauffeur en reizen met openbaar vervoer. Onderweg slaapt u in gezellige, knusse, goede, prachtig gelegen accommodaties die wij samen met u hebben geselecteerd. Wij willen graag afwijken van de doorsnee route en van elke overnachting een feestje maken. Verder adviseren wij om het absoluut om overal minimaal 2 nachten te verblijven. U kunt beter meerdere keren Nicaragua bezoeken, dan erdoorheen haasten en juist het gevoel wat Nicaragua extra bijzonder maakt te missen.

Granada

Granada is een aangename stad met levendige pleinen waar gezellige restaurants en drinkgelegenheden en prachtige koloniale gebouwen te vinden zijn. Het San Francisco klooster is het oudste bouwwerk dat een bewogen geschiedenis weerspiegelt en nu fungeert als een museum en cultureel centrum. Andere bezienswaardigheden waar u kennis mee kunt maken zijn de stadsbegraafplaats (indrukwekkende oude graftombes), het La Polvora fort (een voormalige opslagplaats voor buskruit) en de Xalteva kerk en oude stadsmuren. De stadsmuren en Xalteva kerk dateren al van vóór de Spaanse heerschappij. Er is veel meer te beleven in de omgeving van Granada, zo kunt u een mooie boottocht langs de Isletas maken. Het tropische regenwoud rondom de Mombacho vulkaan biedt schitterende wandelmogelijkheden en een klim naar de krater van de vulkaan levert tevens mooie uitzichten op. Er zijn ook sportieve activiteiten te ondernemen, zoals een canopy tour waarbij u van boom naar boom slingert door de jungle of u kunt kayakken op het meer van Nicaragua.

Las Isletas

Vanuit Granada kunt u een aangename boottocht maken langs Las Isletas. Deze eilandjes kennen een ongekend mooie natuur waar veel vogels, maar ook apen leven. U bezoekt tijdens de boottocht één van de eilandjes en een gids kan u alles vertellen over de oorsprong van Las Isletas en de dieren die hier leven. Het fort uit de 19de op San Pablo Island wordt ook aangedaan er is zelfs een mysterieus eiland dat door de vondst van vele religieuze beelden de naam Isla del Muerto (eiland van de dood) heeft gekregen. Midden op het eiland bevindt zich een enorme rots met petroglyfen.

Nicaragua individuele rondreizen
Masaya

Masaya is befaamd om haar levendige kunstnijverheidsmarkt waar u naast veel souvenirs ook leuke restaurantjes vindt. U kunt Masaya prima op uw eigen tempo verkennen. Het is een plek die bekend staat als ‘de stad van het volk’. U kunt zich hier laten onderdompelen in de bedrijvigheid van alledag en in contact komen met de vriendelijke bevolking. Een bezoek aan de lokale markt is ook een echte aanrader. In het Massaya Vulcan natuurpark bevinden zich 2 vulkanen en 5 kraters, waarvan de Santiagokrater nog actief is. U kunt hier tot op zeer korte afstand van de kraterrand het spektakel bewonderen van de vulkanische rookpluimen die uit de aarde opstijgen. Vervolgens staat u oog in oog met het enorme kratermeer ‘Laguna de Apoyo’ en heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht.

Isla de Ometepe

Ometepe is een eiland prachtig gelegen in het grote meer van Nicaragua. Het bestaat uit twee indrukwekkende vulkanen omringd door een ongekend mooie natuur en een aantal vriendelijke dorpjes. Om het eiland te ontdekken zijn er een aantal mooie wandelingen te maken waarbij u kunt genieten van de groene jungle en weidse uitzichten. U kunt aan de zuidkant van de Maderas vulkaan de San Ramón watervallen bewonderen. Verder zijn er leuke dorpjes te bezoeken en een aantal mooie stranden. Tijdens een eilandtour krijgt u een compleet beeld van het eiland en maakt kennis met een oude beschaving waarvan de aanwezige rotstekeningen en stenen beelden nog getuigen zijn. Het waren de Nahuas Indianen die hier hun sporen hebben achtergelaten.

Nicaragua individuele rondreizen
Léon

De bijzondere uitstraling van deze stad wordt niet alleen bepaald door de schitterende koloniale bouwwerken, maar mede door de revolutionaire muurschilderingen die herinneren aan een roerige geschiedenis. Op het centrale plein is het gezellig druk en treft u de witte kathedraal met zijn vierkante torens aan. U kunt naar het dak klimmen waar vandaan u een mooi uitzicht heeft op de stad en haar omgeving. Net buiten Léon ligt Léon Viejo, hier vindt u de overblijfselen van de oude en oorspronkelijke stad. Behalve de koloniale architectuur en interessante musea is er ook de gezelligs volksbuurt El Laborio waar u de sfeer van het echte Nicaraguaanse leven kunt proeven.

Cerro Negro

Een beklimming van Vulkaan Cerro Negro is een onvergetelijke ervaring! Deze relatief jonge vulkaan (726 meter hoog) ontleent haar naam aan het zwarte vulkanisch gesteente. Zodra u na een uurtje boven aan de vulkaan staat ziet u de vulkanische activiteitpas goed en de schitterende kleuren van metalen en fosfaten. Het panoramische uitzicht vanaf de top is prachtig. De afdaling via de steile helling aan de andere zijde van de vulkaan gaat beduidend sneller.

Nicaragua individuele rondreizen
Matagalpa

Matagalpa ligt in een prachtig groen woud en is omgeven door koffieplantages waaronder die van Selva Negra. Dit is een project die ten goede komt aan de duurzaamheid van het natuurgebied en de lokale bevolking. De koffieplantage is midden in een natuurpark gelegen en er zijn mooie wandelingen te maken. Zo kunt u genieten van de natuur en de dieren die hier leven waaronder vele vogels, maar ook luiaards en apen komen hier veelvuldig voor. Een paardrijdtocht maken door het gebied is ook een leuke aanrader en natuurlijk mag een koffietour over de plantage niet ontbreken.

Managua

Managua is de hoofdstad van Nicaragua. Veel interessante bouwwerken zijn verwoest door meerdere aardbevingen waardoor Managua een heel ander karakter en uitstraling heeft dan de meeste grote steden in Midden-Amerika. Er is geen centraal plein en de stad lijkt opgedeeld in verschillende wijken. Het is de grootste stad in het land waar het grootste deel van de stedelijke bevolking woont. In 1885 kreeg de stad de status van hoofdstad, om de rivaliteit tussen de steden Granada en Leon te beslechten.

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een leuk plaatsje dat is gelegen aan een prachtige baai aan de Pacifische oceaan. In de baai zijn veel leuke en gezellige barretjes en restaurants te vinden, waar u zich overdag en ’s avonds prima kunt vermaken. Overdag zijn er leuke uitstapjes te maken. Zo zijn er ten noorden en zuiden van San Juan del Sur enkele mooie baaien te vinden, zoals bijvoorbeeld Playa El Coco. U kunt zich hier laten verleiden tot het maken van een leuke zeilboottocht of een andere sportieve watersportactiviteit.

Wat kunt u verwachten van een rondreis Nicaragua met Selva Travel:

•    We maken voor alle autorondreizen gebruik van gerenommeerde autoverhuurbedrijven
•    Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse, zodat u altijd iemand kan bellen die minimaal Engels spreekt en u bij veel zaken kan assisteren.
•    Samen met u stellen we de reis samen en bespreken we welke accommodaties we voor u zullen boeken. Nicaragua heeft een goede variatie aan accommodaties opgebouwd. Wij kunnen hier uitstekend over informeren.
•    Bij ons hoeft u niet alles van te voren vast te leggen, als u graag een stukje op de bonnefooi wilt reizen dan bent u daar natuurlijk helemaal vrij in. U heeft ter plaatse altijd de ondersteuning van onze partner.
•    De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen zeer veel van de leuke plekjes van Nicaragua, en we streven ernaar altijd up-to-date te zijn, dus laat u door ons verrassen!
•    Voor excursies gebruiken wij altijd Engelstalige gidsen
•    Door de nauwe samenwerking met onze lokale vertegenwoordiger zijn we altijd heel goed op de hoogte van de situatie ter plaatse.
•    Alle reizen zijn maatwerk reizen, dus u kunt alles helemaal zelf bepalen en aanpassen!

Paspoort en Reisdocumenten
Een geldig paspoort dat na vertrek 6 maanden geldig is, is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Nicaragua geen visum nodig. Een toeristenkaart wordt bij aankomst verstrekt voor ongeveer USD 5. Deze is 90 dagen geldig. Als u via de Verenigde Staten vliegt dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben.
Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in vergelijking met Nederland in Nicaragua 8 uur vroeger, in onze wintertijd is het tijdsverschil 7 uur.
Taal
De officiële taal van Nicaragua is het Spaans. Zo’n 96 procent van de bevolking heeft Spaans als moedertaal, 3 procent spreekt een inheemse taal (Miskito, Mayangna en Rama) en 1 procent spreekt Criollo of Garífuna. Als gevolg van de Britse invloed wordt aan de Caribische kust en op de Corn Islands ook Engels gesproken. Nicaraguanen slikken veel woorden en letters in (vooral de s) vergeleken met het Castillano-Spaans en spreken snel. Individueel op stap gaan zonder Spaans te spreken is een handicap, maar niet onoverkomelijk. Nica’s zijn opvallend graag bereid je te helpen. Een boekje met de meest voorkomende Spaanse zinnen doet wonderen.
Beste reistijd
Nicaragua kent een tropisch klimaat en heeft twee seizoenen. Dat betekent dat het in Nicaragua het hele jaar door warm is, maar ook dat er behoorlijk wat regen kan vallen. Deze regen valt voornamelijk in het regenseizoen (de invierno, winter) dat loopt van mei tot oktober en er valt dan rond de 700 mm neerslag. Deze neerslag bestaat uit korte, hevige, tropische regenbuien die soms hele straten blank zet. Het droge seizoen (verano, zomer) loopt van november tot april. In deze periode valt amper regen en het kan dan verstikkend warm worden. Aan de Caribische kust (oostkust) is het door de tropische regenwouden constant vochtig. Het kan daar zelfs flink regenen tijdens het droge seizoen. Dit in tegenstelling tot de Pacifische kust (westkust) dat een duidelijke scheiding tussen het droge en het natte seizoen kent. De beste tijd om Nicaragua aan te doen is in december of januari, omdat het dan een stuk koeler is. Met uitzondering van medio april-mei, als het land echt heel droog en stoffig is, is er niet echt een slechte tijd om Nicaragua te bezoeken.
Elektriciteit
De netspanning is 110 Volt. De stopcontacten zijn Amerikaans, u heeft dus een adapter/verloopstekker nodig voor uw elektrische apparatuur.
Valuta en betalen
De munteenheid in Nicaragua is de córdoba (C$), onderverdeeld in 100 centavos. In het dagelijkse leven wordt de córdoba ook wel peso genoemd. Voor één euro ontvangt u ongeveer 33 córdoba. Het is aan te raden om voldoende Amerikaanse dollars in cash mee te nemen omdat u daar overal mee kunt betalen en deze eenvoudig om te wisselen zijn. Ook pinnen is steeds meer mogelijk, zoals bij aankomst op het vliegveld en in de grote steden (o.a. bij de BAC credomatics). Deze automaten zijn ook te vinden bij tankstations van bijvoorbeeld Shell. Het is verder absoluut aan te raden om een creditcard mee te nemen (zelfs verplicht bij autohuur). In grotere hotels en restaurants kunt u met een credit card betalen. Vraagt u in verband met de huidige veiligheidsmaatregelen van banken even goed na dat u in Nicaragua kunt pinnen met uw pas
Gezondheid

Reizigers die in Nicaragua aankomen dienen aan te tonen dat zij gevaccineerd zijn tegen gele koorts, als zij de afgelopen 6 maanden een land hebben bezocht dat als risicogebied is aangemerkt. (World Health Organization heeft hiervoor een lijst met landen opgesteld, het betreft voornamelijk landen in Afrika en Latijns-Amerika). In Nicaragua zijn verder geen inentingen verplicht, maar vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A worden aanbevolen. Voor de meest recente informatie verwijzen wij u naar de GGD en/of huisarts.
Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is.

Eten en drinken
In Nicaragua wordt bijna elk gerecht geserveerd met rijst, bonen en mais. Het meest voorkomende gerecht ‘Gallo Pinto’ staat dan ook voor rijst met bonen en vaak met een gebakken ei en banaan, het wordt zowel als ontbijt, middag- en avondmaal gegeten. Fruit is er in overvloed, zoals bijvoorbeeld papaya, watermeloen, ananas, mango en banaan. Er zijn natuurlijk ook lokale specialiteiten, zo zult u aan de kust veel visgerechten en zeevruchten op het menu vinden. Het drinken van kraanwater wordt afgeraden. U kunt beter flessen mineraalwater kopen, gebruik deze dan ook. Wees ook voorzichtig met rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongeschild fruit. Informeer ook even of de ijsklontjes van mineraalwater zijn.