pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Guatemala

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Guatemala in een Notendop

15 Daagse reis vanaf EUR 2.095 p.p. Auto met chauffeur: deze luxe Guatemala klassieker heeft werkelijk alles in zicht en laat u genieten van dit mooie land. Markten en Indiaanse dorpen, natuur en zon.

Meer informatie

Guatemala Hoogtepunten

21 Daagse reis vanaf EUR 1.775 p.p. Tijdens deze bijzondere Highlights Guatemala rondreis bezoekt u dé hoogtepunten van Guatemala en leert u het land op een unieke manier kennen.

Meer informatie

Guatemala UNESCO Rondreis

Deze 16-daagse luxe privé reis met gids/chauffeur in Guatemala is gericht op de plaatsen die zijn uitgeroepen door de UNESCO als cultureel werelderfgoed.

Meer informatie

Het onbekende Guatemala

16 Dagen vanaf EUR 2.850 p.p. Deze unieke privé rondreis door Guatemala met Nederlandstalige gids/chauffeur is voor de culturele fijnproevers die graag op een authentieke manier in contact willen komen met de lokale bevolking en de natuur van het land.

Meer informatie

Guatemala Hiking Rondreis

14 Dagen vanaf EUR 1.500 p.p. Guatemala heeft prachtige en actieve vulkanen. Op een aantal van deze vulkanen kunt u bijzondere hikings maken en dat gaat u in deze reis meemaken.

Meer informatie

Mexico, Guatemala en Belize

22 daagse reis vanaf EUR 2.289 p.p. Rondreis door Mexico, Belize en Guatemala. Rij met huurauto door Mexico, reis met shuttles door Guatemala en geniet van strand in Belize.

Meer informatie

Reis Guatemala, El Salvador en Honduras

2 weekse rondreis vanaf EUR 2.080 p.p. Individuele rondreis Guatemala, El Salvador en Honduras. Volledig op privé basis en kan helemaal naar uw wensen worden aangepast.

Meer informatie

Guatemala en Belize Rondreis

19-daagse vanaf EUR 1.950 p.p. Deze complete rondreis bewijst dat een prachtige combinatie reis met Guatemala en Belize mogelijk is voor een zeer redelijke prijs.

Meer informatie
Tikal Maya Guatemala
Tikal Guatemala
Tikal is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Guatemala. De heilige Maya stad Tikal ligt in de meest noordelijke provincie van Guatemala. U kunt er prachtig wandelen door de stad en de jungle.
LEES MEER
Guatemala - Copan Honduras
Copán Ruinas Honduras

Copán Ruinas ligt in het westen van Honduras, net over de grens met Guatemala. Dit dorpje ligt vlakbij de bekende Maya ruïnes van Copán. U kunt tijdens een rondreis deze Maya opgravingen bezoeken.
LEES MEER

Guatemala - Quetzaltenango Homestay
Homestay in Guatemala

Een homestay in Guatemala geeft extra veel inzicht in de mensen en hun cultuur, de dagelijkse activiteiten en tradities, met de Community Tourism Guatemala.
LEES MEER

Guatemala - Quetzaltenango Street Food Tour
Street Food Tour in Xela

Een street food tour, een érg leuke manier om kennis te maken met Quetzaltenango en specialiteiten te proeven. De Street Food Tour Quetzaltenango duurt zo’n 2,5 uur.
LEES MEER

Guatemala - Antigua cooking workshop
Kook workshop in Antigua

Combineer een bezoek aan Antigua met een leuke kook workshop, waar u de geheimen van de Guatemalteekse keuken zult ontdekken! Wij boeken graag voor een workshop voor het aantal uur dat u wenst of om een bepaald gerecht te leren.
LEES MEER

Guatemala reizen

Gelegen in Midden-Amerika met als buurlanden Mexico, Honduras en Belize is Guatemala een land vol natuur van bergen tot tropisch regenwoud, maar vooral bekend om het rijke culturele erfgoed van mysterieuze tempelruïnes uit Maya en Azteken historie. Dit boeiende verleden is nog duidelijk aanwezig bij de bevolking. Doordat het katholieke geloof en de oude Maya-gebruiken met elkaar zijn verweven, zijn vele tradities in ere gehouden van de kleurrijke Indigena culturen.

Guatemala is archeologie en levende kultuur, u wordt er overal mee gekonfronteerd. De koloniale stad Antigua is een juweel en architectonische pracht terwijl meer naar het westen toe de markt van Chichicastenango, het door vulkanen omringde meer van Atitlan en de kultuurstad Quetzaltenango een bezoek meer dan waard zijn. In het Noorden van het land in de Peten provincie vindt u de wereldbefaamde Tikal ruines en heel veel natuur in de vorm van echt oerwoud waar recent ook expedities worden georganiseerd naar El Mirador, de allergrootste Maya site ontdekt en slecht enkele jaren geleden gedeeltelijk open voor het publiek. Bent u ook actief dan kunt u in onze Guatemala reizen de hoogste vulkaan beklimmen van Centraal Amerika of gaan raften in de Cahabon rivier bij het dorp Lanquin waar zich ook de watervallen van Semuc Champey, het achtste wereldwonder bevinden. Rio Dulce en Livingstone aan de Caribean zijn dan weer geschikt om te genieten van water en zand, zee en zon in het midden van ongerepte natuur.

De Popol Vuh, verplichte literatuur voor iedereen met interesse voor de Maya kultuur, beschrijft reeds meer dan 500 jaar geleden de verschillende etnische groepen die wonen in Guatemala. De bijbel van de mayas. Het land is immers een smeltkroes van indianen die elk hun eigen taal spreken en die desondanks vaak geisoleerd leven hoog in de bergen een gezamelijke gebruiken en tradities kennen. Het land is ongetwijfeld het meest autentieke Centraal Amerikaanse land die goed en veilig te bereizen valt indien goed voorbereid. Gelegen tussen de Stille en de Atlantische Oceaan vindt u er elk klimaat terwijl de natuur op vele plaatsen ongerept en in volledige harmonie gedijt met de lokale mensen. Er zijn drie aktieve vulkanen en heel wat meren, waarbij volgens Aldous Huxley het Atitlan meer het mooiste meer ter wereld is!

Guatemala individuele rondreizen
Guatemala Stad

Ook al schrijven de meeste reisgidsen dat deze stad te mijden is, toch is er met deskundige begeleiding erg veel te ontdekken. Als u een paar uur aangenaam te verliezen heeft in de hoofdstad van het land dan kan de reliëfmap drie voetbalvelden groot zeker van pas komen, alsook een bezoek aan enkele van de beste musea over de Maya cultuur die u kunt vinden. De hotelzone ligt vlakbij het merendeel van die musea, o.a. het textielmuseum en het antropologisch museum. Het totaal gerestaureerde historische centrum verbergt schatten uit de koloniale tijd en van onmiddellijk na de onafhankelijkheid, o.a. Casa Mima en het Nationaal paleis. In de stad zowel in zona 1 als de hotelzones 9 en 10 vindt u zowel de nationale keuken als internationale gerechten!

Antigua

Zonder twijfel is dit de koloniale plek bij uitstek om even tot rust te komen na een intercontinentale vlucht. De hobbelige straten met keien nodigen u uit om goede schoenen aan te trekken en te genieten van de sfeer die er overal hangt. Het stratenpatroon is vrij eenvoudig en zowat op elke hoek vindt u wel een klooster, kerk of burgerlijk gebouw die het verleden oproept. Ook in de onmiddellijke omgeving van Antigua kunt u terecht op koffieboerderijen en indiaanse dorpen bezoeken, allen in hun eigen traditionele kledij en in hun dagelijkse doen en laten. Vanuit deze stad wordt ook de actieve vulkaan beklommen, voor iedereen toegankelijk.

Het Meer van Atitlan

Terecht het mooiste meer ter wereld. U moet het gezien hebben met eigen ogen om te geloven, die natuurpracht van vulkanen gecombineerd met een immens groot meer en bewoond door de oorspronkelijke volkeren van voor de Spanjaarden dit land veroverden. Tzutuhilen, Kakchikeles en Quiches leven er vreedzaam naast en met elkaar ondanks het feit dat hun taal anders is, alsook hun gewoonten en gebruiken!

Guatemala individuele rondreizen
Quetzaltenango (ook wel Xela geheten)

De cultuurstad, met vooral een sterke Europese invloed, doet zichzelf alle eer aan. Het centraal park nodigt gewoon uit om even op die bank te gaan zitten en het spektakel om u heen te bekijken, te beleven. De tweede grootste stad van het land is klein, met een historisch centrum uit de XIX eeuw die een bezoek meer dan waard zijn. Het textielmuseum gerund door drie lokale indiaanse vrouwen, de cacao drank van de goden die hier tot chocolade word gemaakt, de omliggende magische vulkanen met o.a. Chicabal, Santa Maria en de actieve Santiaguito en de warmwaterbronnen kunt u niet links laten liggen.

Chichicastenango (markt enkel op donderdag en zondag)

Kleuren en geuren… hier komt u naar de meest bekende markt in Guatemala waar zowat alles verhandeld word. U komt terecht in een wirwar van mensen die reeds de avond ervoor van verre en heinde zijn gekomen om hier hun waar te verkopen. Let ook op de kledij zowel van de mannen als de vrouwen, een vrouw heeft niet het recht om een zon op haar guipil te dragen als ze kinderloos is. Dit is Guatemala authentiek waarbij je ogen en oren te kort komt, want behalve de markt bezoekt u uiteraard ook het maya altaar op een halfuurtje lopen en het lokale museum Rossbach, zonder de maskerfabrieken te vergeten. Chichicastenango ligt vlakbij Santa Cruz de quiche, waar u de archeologische vindplaats Gumaarkaaj kunt bezoeken of doorrijden naar de ixil driehoek met de dorpen Nebaj, Cotzal en Chajul.

De Cuchumatanes

Hoogste niet vulkanische bergketen op 3000 meter gelegen met geïsoleerde dorpen zoals Todos Santos, Chancol, Chiabal en Aguateca, Sacapulas. Letterlijk weg van de gebaande paden, letterlijk is de weg soms weg en moet u onder onze deskundige begeleiding terug naar de bewoonde wereld.

De Ixil driehoek

Ongetwijfeld het gedeelte van het land wat het meest getroffen is door de “ gewapende “ strijd tussen 1960 en 1996 doch nu een oord van rust en heropleving van de cultuur. U vindt hier de mooiste gewaden en ook heel wat natuur, o.a. watervallen en goed uitgetekende paden om veilig te wandelen met lokale mensen.

Esquipulas

Het Lourdes of Fatima van Centraal Amerika. Van Panama tot Mexico komen bedevaarders naar de basiliek van Esquipulas om hier de “zwarte“ Christus te vereren. Dit bedevaartsoord is reeds meer dan 400 jaar oud en elk jaar op 15 januari doch ook gedurende de paasweek komen hier vele honderdduizenden devote mensen samen. Symbool voor de Midden-Amerikaanse eenheid en ook de plaats waar de vredesakkoorden zijn getekend na het beëindigen in 1996 van de burgeroorlog.

Guatemala individuele rondreizen
Het Noorden van het land / Tikal

Ongetwijfeld is de provincie Peten in het noorden van het land een van de trekpleisters, en niet alleen omwille van het feit dat de meest bekende Maya site in het oerwoud, Tikal, hier te vinden is. Het idylische eiland Flores is een uitstekende uitvalsbasis om behalve Tikal ook andere sites te verkennen met onder andere Yaxha, Uxactactun, Ceibal, Aguateca en uiteraard de recent ontdekte El Mirador. Deze laatste site met de allerhoogste tempel uit de Maya wereld, de Dante, is enkel bereikbaar na twee stevige dagen wandelen door het oerwoud waarbij alles door de lokale gemeenschap tot in de puntjes is geregeld.

Pacifische kust van Guatemala

Van El Salvador tot Mexico is het een lange zwarte zandstrook, vrij onbekend met enkele mooie en goed uitgeruste plaatsen zoals Monterrico, Champerico en Ocos. In Monterrico vindt u zowel luxe hotels als goede middenklasse hotels alsook heel wat activiteiten. Zo kunt u in de mangrove velden aan vogelobservatie doen, schildpadden en – jawel – krokodillen projecten bezoeken of gewoon genieten van een paar heerlijke dagen na het intense reizen door Guatemala.

Caribische kust / Livingston

Livingston, waar de Garifuna bevolking woont, is een dorp waarbij u denkt in Afrika terecht te zijn gekomen. Witte zandstranden en rijst bereid in kokosmelk zijn deel van het dagelijkse menu. Je komt er enkel met een boot door de prachtige golf van Izabal vanuit Rio Dulce of vanuit de havenstad Puerto Barrios.

Guatemala individuele rondreizen
Wat voor soort Guatemala reizen kunt u verwachten met Selva Travel:
  • De Guatemala reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele maatwerk basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan).
  • Als u een volledige privé reis Guatemala wilt maken dat zal het reizen over land plaats vinden met een wagen met privé chauffeur (Engels en Spaans sprekend, Nederlands met toeslag) met gebruikmaking van wagens en chauffeurs van uitstekende kwaliteit.
  • Ook bieden we voor diverse trajecten over land de mogelijkheid voor shuttle transfers. Dit zijn dagelijkse transfers op vaste tijden tussen de voornaamste toeristische bestemmingen. Doordat de transfer dan gecombineerd wordt met andere reizigers is dit een voordelige optie.
  • Voor het langere traject van Guatemala naar Flores in het Noorden in de Peten provincie gebruiken we veelal binnenlandse vluchten (met TAG of TACA) maar het is ook mogelijk om dit traject over land te doen middels een privé transfer of met shuttle service.
  • De indeling van de Guatemala reizen is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Guatemala, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
Paspoort en Reisdocumenten
Voor een bezoek aan Guatemala dient u in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (ook verplicht voor kinderen) dat nog tenminste 3 maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst in Guatemala. Er is geen visumplicht. Deze is 90 dagen geldig. Als u via de Verenigde Staten vliegt dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben
Tijdsverschil
In Guatemala is het gedurende onze zomertijd 8 uur vroeger dan in Nederland en België. Tijdens onze wintertijd is het in Guatemala 7 uur vroeger.
Taal
Spaans is de officiële landstaal in Guatemala, maar een aanzienlijk deel van de bevolking spreekt Mayatalen zoals K’iche’, Kaqchikel, Q’eqchi en Mam. In sommige, meestal afgelegen delen, zijn delen van de Mayabevolking niet tweetalig.
Beste reistijd
De kustgebieden van Guatemala hebben een tropisch klimaat, met een hoge vochtigheidsgraad en temperaturen rond de 30 graden Celsius. In het kustgebied bij de Caribische Zee valt overwegend de meeste regen. In de hooglanden is het aanzienlijk kouder, overdag hooguit gemiddeld een graad of 22 (op een zonnige dag). Als de avond valt, daalt de temperatuur snel naar ongeveer 15 graden Celsius. ’s Nachts wordt het nog kouder. Het klimaat in de provincie El Peten in het noorden is gelijk aan dat in Yucatan, Mexico, met een gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius. In de maanden december en januari is het koeler, in de maanden maart en april is het erg heet. Het droge seizoen is van oktober tot mei, maar dit varieert wel enigszins per regio. Dit kan dan ook de beste reisperiode genoemd worden, maar ook in de rest van het jaar kunt u prima door Guatemala reizen, reken alleen op iets bewolkter weer met af en toe een bui (vaak later in de middag) en op een klammer klimaat aan de kust.
Elektriciteit
De stroomsterkte in Guatemala bedraagt 115 -125 V. De stopcontacten zijn volgens Amerikaans model, dus voor uw elektrische apparatuur heeft u een verloopstekker nodig. Het is aan te raden deze stekker bij vertrek mee te nemen, ter plaatse is deze lastig te krijgen.
Valuta en betalen
De munteenheid in Guatemala is de Quetzal (GTQ), 10 Quetzal is ongeveer 1 Euro. U kunt het beste contante USD meenemen want de wisselkoers van de Euro in Guatemala is doorgaans vrij nadelig. De voornamere Credit cards zoals Mastercard en Visa zijn veelal geaccepteerd bij hotels en grotere winkels maar reken hier niet teveel op en zorg altijd dat u voldoende contante Quetzals op zak heeft. Pinnen kan alleen in de grotere steden.
Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Guatemala, alleen een Gele Koorts vaccinatie is verplicht als u via een land reist waar een Gele Koorts vaccinatie verplicht is. Wel worden er voor Guatemala voorzorgsmaatregelen en vaccinaties aangeraden, informeer minimaal 2 weken voor vertrek (bij de plaatselijke GGD naar de nodige inentingen. Bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering staan actuele adviezen per land. Vaccinaties tegen Hepatitus A en DTP (difterie, tetanus en polio) worden sterk aanbevolen. Bij een verblijf langer dan drie maanden wordt het ook geadviseerd om een vaccinatie te halen tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is.

Semuc Champey Guatemala

Semuc Champey Guatemala Na het verblijf in de vulkanische hooglanden bij Xela en Antigua (Guatemala) kijk ik uit naar het mooie groene gebied van Semuc Champey in Guatemala. De shuttle…

Meer lezen

Garifuna’s van Livingston in Guatemala

Op weg naar Livingston (Caribische kust van Guatemala) kies ik voor de meest gebruikelijke route, via Rio Dulce. De boottocht van Rio Dulce naar Livingston is een tocht van een…

Meer lezen