pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Ecuador

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Ecuador Selfdrive reis

21 Dagen voor EUR 2.245 p.p.Tijdens deze Ecuador Selfdrive reis rijdt u in alle vrijheid met huurauto dwars door Ecuador. De doorgaande wegen in Ecuador zijn werkelijk uitstekend en Ecuador is dan ook een ideaal land om lekker zelf met huurauto rond te trekken.

Meer informatie

Vulkanen van Ecuador

18 dagen vanaf EUR 1.875 p.p. Volledig individuele transfer reis, met veel vrijheid reizen door Ecuador. U gaat hiken bij de Chimborazo, slapen bij de lokale bevolking, genieten van het nevelwoud en natuurlijk vele vulkanen bewonderen.

Meer informatie

Galapagos Eilanden

Cruise maken langs de unieke Galapagos Eilanden staat hoog op vele verlanglijstjes en terecht. Graag bieden wij u een aantal suggesties voor unieke Galapagos Cruises aan.

Meer informatie

Ecuador Natuur Rondreis

21 Dagen vanaf EUR 3.900 p.p. Complete Individuele natuur rondreis Ecuador met Quito, pakket Amazone (Cuyabeno) met vluchten, Mindo Cloud Forest, Devil’s Nose, Cotopaxi en Island Hopping op de Galapagos Eilanden.

Meer informatie

Peru en Galapagos Reis

23 Daagse reis EUR 6.089 p.p. Deze Peru en Galapagos Rondreis heeft het allemaal. Een stukje autorondreis tussen Lima en Nazca (lines), Cusco, Machu Picchu, Amazone Tambopata en een unieke Galapagos cruise.

Meer informatie
Galapagos Island hopping
Galapagos Eilanden hoppen

Ervaar de Galapagos eilanden niet vanaf het water, maar vanaf de eilanden zelf. U overnacht in hotels en maakt de excursies vanaf de eilanden.
LEES MEER

Treinreis Ecuador
Treinreis in Ecuador van 4 dagen

Ecuador heeft een schitterend landschap dat zich uitstekend leent voor indrukwekkende treinreizen. Dit voorbeeld is een treinreis door de wolken en de bergen van de Andes. Dit alles in een luxe koloniale setting.
LEES MEER

Inca Trail Ecuador
Inca Trail in Ecuador

Deze indrukwekkende trekking brengt u over de oude Inca weg van Alausi naar Incapirca. U slaap 2 nachten hoog in de Andes in een tent en samen met uw gids wandelt u door een bijzonder mooi landschap.
LEES MEER

Paardrijden in Ecuador
Paardrijden in Ecuador

Ecuador is een goed land op prachtige (meerdaagse) paardrijdtochten te maken. Dit kan door het hele land maar rijden door de Andes en langs de Vulkanen is wel heel uniek. Hierbij een mooi voorbeeld van een meerdaagse paardrijdtocht.
LEES MEER

Ecuador

Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika en Ecuador heeft heel veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Zo heeft het niet alleen het spectaculaire Andes berglandschap, de ondoordringbare jungle van de Amazone, schitterende koloniale steden, inheemse markten en tropische stranden, ook vindt u bij Ecuador de unieke Galápagos eilanden.
Reizen door Ecuador is vrij gemakkelijk, vooral omdat de wegen steeds beter zijn geworden. Hierdoor is Ecuador vooral voor individuele reizigers een gewilde bestemming. U kunt bij Ecuador reizen bij Selva Travel kiezen voor een wagen met chauffeur maar ook is Ecuador juist een heerlijk land om zelf te gaan ontdekken met een huurauto, onze Ecuador Self-Drive reizen zijn dan ook erg populair. Waar op de wereld ziet u in één dag jungle, besneeuwde bergtoppen en tropische zandstranden?

Ecuador Selva Travel
Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, een indrukwekkende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. Vooral het koloniale centrum is zeer mooi met vele oude kerken, enkele goede musea, winkels, cafés en restaurants. Quito is het bruisende hart van Ecuador met de wijk Mariscal als het centrum van het uitgangsleven met vele bars, hotels en goede restaurants. Ook kunt u de teleférico nemen tegen de flanken van de Pichincha op.

Cuenca

Cuenca is de hoofdstad van de provincie Azuay en de vierde grootste stad in Ecuador. De stad heeft veel van haar koloniale karakter bewaard, met prachtige oude gebouwen. Veel Ecuadoranen beschouwen Cuenca dan ook als hun mooiste stad en het is moeilijk om met hen hierover van mening te verschillen. De oude kasseistraten, de bloemrijke parken en de witte gebouwen met antieke houten poorten en ijzeren balkons, maken het een plezier om te bezoeken. In 1999 werd Cuenca door UNESCO werelderfgoed benoemd.

Ecuador Selva Travel
Otavalo

Otavalo is het commerciële centrum van de economisch succesvolle Otavaleños, een indianenvolk dat al het mogelijke doet om zijn eigen cultuur te behouden. Het merendeel van de inwoners van de stad Otavalo zijn echter blanken en mestiezen. De indianen leven in kleine dorpjes of comunidades in de omgeving. De voornaamste trekpleister van Otavalo is de wereldberoemde zaterdagmarkt, met een enorm aanbod aan handy-craft en textiel. De zaterdagmarkt bestaat nu al uit vier verschillende markten en de centrale straten van de stad lopen vol met indiaanse verkopers. De officiële markt ligt op en rond de Plaza de Ponchos (officiëel Plaza Centenario). De markt is elke dag maar op zaterdag is de markt extra druk en gezellig.

Papallacta warmwaterbronnen

Papallacta is een klein dorpje verstopt in de bergen van de Andes en vooral bekend om de Papallacta warmwaterbronnen. Het warme water stroomt op natuurlijke wijze uit de bergen en hotels hebben hier baden van gemaakt van verschillende temperatuur waar u heerlijk kunt badderen. Ook is de omgeving van Papallacta erg mooi en zeer geschikt voor het maken van lange wandelingen.

Ecuador Selva Travel
Andesgebergte

De Andes van Ecuador bestaat uit een oostelijke en westelijke keten, die hier en daar via lagere dwarsgebergten met elkaar verbonden zijn. Er tussenin liggen de valleien van de Sierra, die een bijzonder vruchtbare vulkanische bodem hebben. De valleien worden al duizenden jaren door boeren bewoond en bewerkt. De inheemse Quichuagemeenschappen, die dit land in eigendom hebben, schoffelen de grond vaak nog met de hand. De zuidelijke kant van de Ecuadoraanse Andes wordt beheerst door tien met ijs bedekte vulkanen die een hoogte hebben van meer dan 5000 meter. Deze route wordt ook wel de “Avenue der Vulkanen” genoemd. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de besneeuwde reuzen. De Cotopaxi is met zijn 5900 meter de hoogste actieve vulkaan ter wereld, iets zuidelijker verheft zich de Chimborazo, met 6310 meter de hoogste berg van Ecuador. Deze regio staat bekend om zijn schitterende omgeving en is tevens het leefgebied van de indrukwekkende Andescondor en de brilbeer. Deze regio wordt gezien als een paradijs voor wandelaars.

Baños

Baños (officieel Baños de Agua Santa) is één van de meest toeristische plaatsen van Ecuador. In het verleden kreeg het vooral bekendheid omdat het een kunstenaars plaatsje was. Tegenwoordig vooral bekend om de warmwaterbronnen en de watervallen in de omgeving. De ligging van Baños is fenomenaal, het dorpje wordt omringd door groene bergen en borrelende vulkanen.

Amazone

Het machtige Amazone gebied begint in de uitlopers van de oostelijke Andeshellingen. De vele stroompjes die in deze vochtige wildernis ontstaan, vormen uiteindelijk de zijarmen van de Amazone. Langs de oevers van deze brede, traag stromende rivieren, die dienstdoen als de belangrijkste verkeersaders door het heuvelachtige dichtbegroeide terrein, zijn reeds in een ver verleden nederzettingen ontstaan. In de Amazone wordt u opgewacht door anaconda`s, piranha`s, toekans en brulapen en verplaatst u zich vaak per drijvend hotel of boomstamkano. Elk hoogtegebied in de Amazone heeft zijn eigen typische vogelsoorten en datzelfde geldt voor de planten, met als resultaat een biologisch mozaïek van onvergetelijke diversiteit. De verscheidenheid aan planten in de noordelijke Amazone van Ecuador, is even groot als die van het hele Amazonebekken en dat op een oppervlakte die slechts een twintigste van die van het bekkengebied bedraagt. Vanuit Quito reist u naar een van de schitterende jungle lodges die als uitvalsbasis worden gebruikt voor een bezoek aan de Amazone. Ook is het mogelijk om over land naar de Amazone te gaan, ook over land (met huurauto of wagen met chauffeur) zijn mooie lodges al te bereiken (regio Tena).

Ecuador Selva Travel
Ingapirca

De belangrijkste Inca-ruïnes van Ecuador zijn te vinden op een heuvel boven het dorp Ingapirca, waar er een interessante vrijdagmarkt is en een goeie coöperatieve handy-craft winkel draait vlak naast de kerk. Ingapirca is een quichua-woord dat “de muren van de Inca” betekent. De bouwstijl van het hoofdgebouw – de ovalen castillo of templo del sol – is typisch Inca. De blokken andesiet zijn precies op elkaar passend gemaakt: hoewel er geen cement of lijm werd gebruikt om de blokken op elkaar te houden, valt er geen speld tussen te krijgen.

Puerto Lopez / Isla de la Plata / walvissen

Puerto Lopez is een klein pittoresk vissersdorpje prachtig gelegen in een baai, met een mooi strand tussen heuvels aan noord en zuidkant. Het strand is op zijn mooist aan de uiteinden van het dorp, weg van de vele vissersbootjes die buiten de kustlijn aangemeerd liggen. Puerto Lopez vormt het ideale startpunt voor bezoeken aan de stranden van Los Frailes, Agua Blanca, Isla de la Plata en andere delen van het nationaal park Machalilla. Zo tussen eind juni en begin september kunt u hier ook de bultrugwalvissen aanschouwen. Vanuit kleine bootjes kunt u van dichtbij de machtige walvissen aanschouwen. De kleine eilandjes Isla de la Plata en Isla Salango maken deel uit van het Nationaal Park Machalilla. Isla de la Plata ligt ongeveer 25 km uit de kust en wordt terecht de Kleine Galapagos genoemd. Het eiland kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids en er zijn paden aangelegd waar niet van mag afgeweken worden. Een bezoek aan Isla de la Plata is zeker een must als u in deze regio bent.

Ecuador Selva Travel
Galápagos eilanden

De Galápagos Eilanden vormen een archipel dat officieel een provincie van Ecuador is. De eilanden liggen ongeveer 1.000 kilometer ten westen van het land. De Galápagos Eilanden zijn ontstaan door vulkanische uitbarstingen, waardoor het landschap erg bijzonder is met veel unieke planten en dieren. U kunt cruises boeken, die u een aantal dagen meenemen langs de eilanden, waar je bijvoorbeeld kunt snorkelen, dieren kunt bekijken en vulkanen kunt beklimmen. Deze tocht langs de natuur is prachtig.

Een bezoek aan Ecuador is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Galapagos eilanden. Door de geïsoleerde ligging komen veel dieren die u hier zult zien, nergens anders ter wereld voor en zijn ze niet angstig voor mensen. Er zijn een aantal manieren om de Galapagos eilanden te bezoeken. Een heel bijzondere manier om de archipel te zien is met een Galapagos Cruise. Dit is met een boot waarbij u op de boot slaapt en alle maaltijden en excursies inclusief zijn. De tours kunnen variëren van 4 nachten tot maximaal 14 nachten.
Als u liever op het vasteland slaapt dan is Eilandhoppen Galapagos een andere mogelijkheid. Hierbij verblijft u op een aantal verschillende eilanden en maakt daar vandaan de excursies.

Wat voor soort reis door Ecuador kunt u verwachten met Selva Travel:
  • De Ecuador reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele maatwerk basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid in de reis waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan).
  • Als u een volledige privé reis wilt maken dat kan het reizen over land plaats vinden met een wagen met privé chauffeur (Engels en Spaans sprekend) met gebruikmaking van wagens en chauffeurs van uitstekende kwaliteit.
  • Een andere reismethode waar Selva Travel bij uitstek in gespecialiseerd is, betreft een Selfdrive rondreis Ecuador. Hierbij rijdt u zelf met huurauto door Ecuador waarbij de accommodaties al zijn verzorgd. Autorijden in Ecuador is veilig en relatief gemakkelijk.
  • Galápagos reis bouwstenen zijn uitstekend te combineren in één Ecuador reis, wij informeren u graag over alle mogelijkheden, van zowel cruises als island hoppen Galapagos, waarbij u overnacht in hotels op de verschillende Galápagos eilanden.
  • Amazone Jungle lodges, waarbij we voor de meer afgelegen lodges gebruik maken van binnenlandse vluchten.
  • De indeling van de Ecuador reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Ecuador, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
Paspoort en Reisdocumenten
Voor een reis naar Ecuador dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor een reis korter dan 90 dagen naar Ecuador is geen visum benodigd.  Als u via de Verenigde Staten vliegt dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben

Hoogteziekte

Hoogteziekte (Engelstalige benaming: Acute Mountain Sickness, AMS) wordt veroorzaakt door tekort aan zuurstof in het lichaam. Het percentage zuurstof in de ons omringende lucht is ongeveer 21%; dat percentage is onafhankelijk van de hoogte waarop we ons bevinden. Doordat er minder zuurstofmoleculen per liter lucht beschikbaar zijn, neemt de hoeveelheid zuurstof die per ademhaling door het lichaam kan worden opgenomen af. Toch blijft het lichaam dezelfde behoefte aan zuurstof houden om normaal te kunnen functioneren en presteren. Het lichaam gaat ‘slim’ met dat zuurstoftekort om, door allerlei aanpassingsreacties. Daardoor pakt het tekort minder slecht uit dan je zou verwachten. De acute hoogteziekte is de meest voorkomende vorm van ziekte door hoogte. Boven de 2500 meter zien we het bij 25 % van de mensen, en boven de 5000 meter bij meer dan 50%, afhankelijk van o.a. de stijgsnelheid. Vaak is deze ziekte met eenvoudige maatregelen te genezen en meestal hoef je er niet voor af te dalen.
Met dank aan www.hoogteziekte.info

Hoogteziekte
Tijdsverschil
Het tijdsverschil tussen Ecuador en Nederland en België is in onze zomer zeven uur. In de winter is het in Ecuador zes uur vroeger dan in Nederland en België. Op de Galápagos eilanden is het een uur vroeger dan in Ecuador.
Taal
Spaans is de officiële taal in Ecuador. De meeste indígenas spreken hun eigen taal. De belangrijkste is het Quichua waarvan verschillende dialecten bestaan. De stammen uit het Amazonegebied spreken talen die onderling weinig overeenkomst vertonen. Buiten de toeristische gebieden in Ecuador wordt niet veel Engels gesproken.
Beste reistijd
Vanaf januari tot april is het heel warm in de kustgebieden van Ecuador. Van mei tot december regent het minder vaak, maar is het wel bewolkt. Zonnebaden op het strand is er dan niet bij. De Oriente (Amazone) is gelegen in het oosten van Ecuador. In dit gebied heerst een subtropisch klimaat en het regent er met regelmaat. De droogste maanden zijn augustus en december tot maart. In het Andes hooggebergte (zelfs in de natste maand) valt er weinig neerslag. Het is uiteraard ook een stuk koeler dan in de lager gelegen gebieden. De temperatuur op de Galápagoseilanden is ongeveer 23 graden. Van januari tot april regent het regelmatig en is het warm met temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Van juni tot en met december is het een stuk koeler met 20 graden. Vanwege de ligging op de evenaar is er in Ecuador geen sprake van zomer, winter, lente en herfst. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen: een droog en een nat seizoen. Het droge en koele seizoen valt van mei tot december. Het natte en hete seizoen begint in januari en eindigt in april met een gemiddelde temperatuur van 31 graden.
Elektriciteit
De stroomsterkte in Ecuador bedraagt 115 -125 V. De stopcontacten zijn volgens Amerikaans model, dus voor uw elektrische apparatuur heeft u een verloopstekker nodig. Het is aan te raden deze stekker bij vertrek mee te nemen, ter plaatse is deze lastig te krijgen.
Valuta en betalen
Lekker gemakkelijk het geld in Ecuador is de Amerikaanse dollar. Buitenlandse valuta’s (bankbiljetten en travellercheques) kunnen ingewisseld worden bij grote banken. Alle grote plaatsen voorzien ook in ATM’s ofwel pinautomaten. Houdt u er rekening mee dat er in de kleinere plaatsen in het binnenland geen pinautomaten voorhanden zijn. Wij raden u ook aan om altijd voldoende contante geld (USD biljetten) en een credit card op zak te hebben. Met een creditcard kun je terecht in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Bij sommige banken kan ook geld worden opgenomen met een creditcard maar dan wordt doorgaans een flinke commissie berekend.
Gezondheid

Vaccinaties – Voorzorgsmaatregelen tegen onder andere gele koorts, hepatitis A, D.T.P. en malaria dienen voor de reis geregeld te zijn. Reizen naar Ecuador betekent vaak ook reizen naar grote hoogte. Hoogteziekte kan voorkomen worden en het is belangrijk alert te zijn op de symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het water uit de kraan is in Ecuador niet drinkbaar, flessen met drinkwater zijn overal te koop. Raadpleeg uw plaatselijke GGD, uw arts of gezondheidsinstelling voor een advies op maat. Voor verdere informatie kunt u ook de website www.gezondopreis.nl raadplegen.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is.

Galapagos Isabela tours

Isabela Galapagos tours Blog geschreven door Eric van Selva Travel tijdens bezoek Galapagos eilanden oktober 2019. Na een mooie cruise en bezoek aan Isla Santa Cruz ben ik beland op…

Meer lezen

Hoogtepunten van Imbabura

Als u Ecuador bezoekt, mag u een van de meest pittoreske provincies van het land niet missen: Imbabura. In dit icoon van de Andes-cultuur komt u niet alleen inheemse gemeenschappen…

Meer lezen