pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Colombia

Dit zijn suggestie reizen, elke reis kan op maat gemaakt worden

Colombia Self-drive Reis

21 Daagse reis vanaf EUR 2.385 p.p. Zoekt u niet een standaard reis Colombia en rijdt u graag auto dan is deze Colombia Self-drive rondreis perfect . U rijdt in een huurauto een mooie route van Bogota naar Medellín.

Meer informatie

Veelzijdig Colombia

17 Dagen vanaf EUR 2.230 p.p. Tijdens deze schitterende privé rondreis door Colombia reist u langs koloniale steden, bezoekt u het beroemde koffie gebied, reist u door het gebergte en naar de unieke Caribische kust.

Meer informatie

Puur Colombia rondreis

18 Dagen voor EUR 2.375 p.p. De reis gaat langs vele hoogtepunten van Colombia zoals Bogotá, San Agustín, Popoyán, het koffie gebied, Medellín, Cartagena de Indias en het nationaal park Tayrona.

Meer informatie

Colombia Natuurreis

18 Dagen vanaf EUR 2.999 p.p. Mooie individuele rondreis door Colombia met focus op de prachtige natuur, Los Llanos en Sanguaré, maar ook Salamina, Cartagena en Bogota.

Meer informatie

Todo Colombia en Nuqui walvissen

20 Dagen vanaf EUR 3.250 p.p. Individuele geheel verzorgde reis door Colombia met Bogota, Medellin, koffie regio, Nuqui, Barichara en Salamina. Reizen met de privé transfer en vliegtuig.

Meer informatie

Colombia Hoogtepunten reis

17 dagen vanaf EUR 1.090 p.p. Deze individuele Colombia hoogtepunten reis is samengesteld voor reizigers die het leuk vinden om in Colombia met het openbaar vervoer te reizen en genieten van veel vrijheid.

Meer informatie
Duiken in Colombia
Duiken in Cartagena Colombia

Er zijn in Colombia een aantal locaties waar het mooi duiken is, zowel aan de Caribische- als de Pacifische kust. Eén van de mooiste plekjes om te duiken is bij Isla Rosario, voor de kust van Cartagena.
LEES MEER

San Andres en Providencia eilanden
San Andres en Providencia eilanden

De Caribische eilanden San Andrés, Providencia en Santa Catalina liggen 850 km bij Colombia vandaan en nog geen 300 km van de kust van Nicaragua maar behoren wel degelijk bij Colombia.
LEES MEER

Trekking Cuidad Perdida Colombia
Jungle trekking naar de Cuidad Perdida

De jungle trekking naar de Ciudad Perdida ofwel de Verloren Stad in het noorden van Colombia (vanuit Santa Marta landinwaarts) is een geweldige en pittige tocht van 4 dagen. Ciudad Perdida wordt ook wel genoemde de mooiere versie van de Machu Picchu.
LEES MEER

Bahia Solano Colombia
Pacifische kust Colombia / Bahia Solano

Bahia Solano ligt in de regio Chocó aan de Pacifische kust van Colombia en er zijn weinig bestemmingen te bedenken die zó indrukwekkend zijn.Wat de plek mede zo bijzonder maakt is dat de walvissen en dolfijnen zó dicht bij de kust zwemmen dat u ze vanuit uw hangmat kunt bewonderen!
LEES MEER

Amazone Colombia
Amazone Colombia

Samen met buurlanden Brazilië en Peru deelt Colombia het grootste regenwoud en de grootste rivier van de wereld. De Amazone Jungle is één van de vele Colombiaanse schatten. Het is een wonderbaarlijke plek, niet alleen voor de bewoners en de enorme omvang van de rivier maar ook voor het leven dat is waar te nemen op het land en in het water.
LEES MEER

Wandelen en tours in Barichara Colombia
Wandelen en tours in Barichara

Barichara is één van de mooiste koloniale dorpjes van Colombia, in 1978 uitgeroepen tot Colombiaans cultureel erfgoed. Barichara leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen of op andere wijze de omgeving te gaan verkennen. De Camino Real is het meeste bekende wandelpad en het is ook uitstekend aangegeven.
LEES MEER

Colombia

Als één van de mooiste en spectaculaire landen van Latijns Amerika is Colombia helemaal klaar om ontdekt te worden. Reizen door Colombia is niet alleen zeer indrukwekkend, bovenal is nu ook veilig. Ontmoet de gastvrije mensen en laat u overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het ongerepte land. Met veel enthousiasme biedt Selva Travel u dan ook individuele reizen door Colombia aan, want zoals u zelf zult ervaren is Colombia een geweldig mooi en veelzijdig land! De reizen Colombia die wij organiseren zijn veelal met privé transfers (ofwel wagen met chauffeur) en ook stukjes met openbaar vervoer is een optie!

De Colombia reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Voor de langere trajecten gebruiken we veelal binnenlandse vluchten (met Avianca of LAN Colombia) en het reizen over land vindt plaats met een wagen met chauffeur. De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Colombia dus laat u verrassen.

Bogota in Colombia Selva Travel
Bogotá

De hoofdstad van Colombia ligt op een hoogte van 2600 meter boven zeeniveau waardoor het er redelijk koel is. Ondanks dat Bogotá een grote moderne stad is, heeft het zijn koloniale verleden zeker niet verloren. In de wijk la Candelaria kunt u heerlijk ronddwalen door oude kleine straatjes met typische huizen met binnenplaatsen. Het wegennetwerk is opgezet in het schaakbordpatroon wat de stad erg overzichtelijk maakt en u zult dan ook niet snel verdwalen. Het openbaar vervoer is erg goed georganiseerd en met bus of tram kunt u met de zogenaamde Transmilenio de hele stad verkennen. Bovendien is iedere zondag autovrije dag en kunt u dus het best met de fiets de stad bezoeken. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u lopen naar de kerk van Montserrate, een pelgrimsoord waar de “Santa Cristo Caído”bewonderd en geëerd kan worden. Een aantal musea dat u zeker niet mag missen in Bogotá zijn het Museo del Oro en het Botero museum. De eerste is uniek in zijn soort, dankzij de schat aan gouden objecten uit de koloniale tijd die hier tentoongesteld is. In het Botero museum vindt u de onmiskenbare schilderijen van dikke mannen en vrouwen van de beroemde schilder die u overal zult tegenkomen in Colombia.

De Andes

De meeste Colombianen leven in de Andes en de steden Bogota, Medellin en Cali zijn dan ook de grootste steden van het land. Vanuit Bogotá kunt u uitstapjes maken naar de zoutkathedraal van Zipaquira, Villa de Leyva en Puente de Boyacá. Er is veel strijd gevoerd tegen de Spanjaarden in dit gebied en de gedenkstenen herinneren hieraan. De koloniale geschiedenis wordt ook duidelijk door de kleurrijke dorpen en huizen. Het Plaza Mayor van Villa de Leyva is het grootste centrale plein van Latijns Amerika. De plaats is door de Colombiaanse overheid uitgeroepen tot nationaal monument om het koloniale verleden te bewaren. Villa de Leyva is ook voor Colombianen een beroemde weekend- of dagtochtbestemming.

Medellín

Medellín wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Deze naam heeft de stad te danken aan haar aangename klimaat die het tot een perfecte vakantiebestemming maakt. Medellín is gelegen in het noordwesten van Colombia en is met haar 2,4 miljoen inwoners de twee na grootste stad van het land. De stad ligt op een hoogte van 1.538 meter in een vallei en is omringd door bergen. De stad wordt doorsneden door de rivier de Medellín, die naar het noorden stroomt. Medellín is een moderne en bruisende stad maar blijft toch trouw aan haar regionale kenmerken, zoals de typische Paisa-architectuur. De natuurlijke omgeving is prachtig. Er zijn in de stad vele goede restaurants, winkelcentra, hotels en populaire musea te vinden. Ook de grootste collectie van de Colombiaanse schilder en beeldhouder Fernando Botero wordt hier tentoongesteld. De trots van Medellín is de kabelbaan. Vanaf deze kabelbaan heeft u een prachtig overzicht over de hele stad.

Koffieregio Colombia Selva Travel
Zona Cafetera (koffiedriehoek)

De Colombiaanse koffie is natuurlijk wereldwijd bekend en afkomstig uit een fantastisch mooi gebied. De koffieregio wordt ook wel MAM genoemd, naar de 3 plaatsen die de beste koffie produceren: Medellín – Armenia – Manizales. Sinds het begin de 19de eeuw wordt de koffie hier geproduceerd en vandaag de dag behoort de Colombiaanse koffie tot de beste ter wereld. Het Nationaal Park Los Nevados ligt op een steenworp afstand van Manizales en Pereira. Hier is voor buitensporters genoeg te doen. Trekkings van een dag vanuit Manizales of meerdaagse tochten zijn goed te organiseren.

Los Llanos

Los Llanos betekent het vlakke oosten; een uitstekende omschrijving van een landschap dat zich kenmerkt door uitgestrekte vlaktes. De vele rivieren die in het Andesgebergte zijn oorsprong vinden lopen door deze regio richting de Caribische Zee. De belangrijkste rivier is de Orinoco en deze rivier vormt tevens de grens tussen Colombia en Venezuela. De rivieren in deze regio lenen zich uitstekend om op te varen. Ook vormen deze rivieren op veel plekken meren met een grote diversiteit aan flora en fauna. Wandelingen, meerdaagse trekkings en kamperen in de jungle, paardrijdtochten, boottochten en vissen op de rivieren en meren en de enorme savanne met zijn wilde dieren zijn voor de echte avonturier redenen genoeg om diep Los Llanos in te trekken. Ook de prachtige zonsondergang, de gastvrije mensen, het heerlijke eten (vlees gegrild op haardvuur), de muziek (Musica Llanera) en het plattelandsleven kunnen worden aangemerkt als echte hoogtepunten.

Pacifische Kust Colombia Selva Travel
Pacifische kust

De Pacifische kust wordt gezien als één van de meest vochtige regio’s ter wereld. Het vochtige klimaat brengt een enorm grote biodiversiteit met zich mee. Het noordelijke deel kenmerkt zich door jungle waarvan grote stukken nog steeds niet ontdekt zijn. De jungle bedekt de bergen die de oceaan inlopen en prachtige baaien en inhammen vormen. Het contrast tussen jungle en zee is indrukwekkend. Verder naar het zuiden wordt het vlakker en stromen er vele rivieren met groot ‘caudal’ de regio door. Een gebied met vele kliffen en stranden die worden omringd door mangroves. Ook is in de regio rondom het slaperige dorpje Nuqui de perfecte bestemming om walvissen te spotten (vanaf juni t/m oktober). Verder is aan de Pacifische kust het leefgebied van een speciaal soort zeeschildpad, deze schildpadden tref je in het juiste seizoen op het strand aan waar ze hun eieren achterlaten. De Pacifische kust kent naast een rijke biodiversiteit ook een grote variëteit aan culturen, het resultaat van een lange geschiedenis met vele hoofdstukken. Hoewel de Afro-Colombiaanse cultuur in de stad Chico overheerst, zijn er ook afstammelingen van verschillende Indiaanse volkeren zoals de Guambianos en de Paeces uit Cauca te vinden. Al deze culturen vormen een interessante mengelmoes van mensen die dat tot uiting laten komen in dans, muziek en eten. Ook deze regio is uitstekend geschikt om te duiken, surfen, te wandelen door de jungle en andere eco-activiteiten te ondernemen. Het is een prachtige plek om te genieten van de maagdelijke natuur en kennis te maken met oude tradities.

Caribische kust

In het hoge noorden vindt u de mooie stranden en ook veel cultuur in de koloniale stad Cartagena de Indios. Deze ommuurde stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker de moeite van een bezoek waard. De typisch Colombiaanse muziek de Vallenato komt hiervandaan en u zult merken dat de sfeer en de mensen hier totaal anders zijn dan in het berggebied in het zuiden. Er is veel muziek op straat en de mensen dansen en zingen veel. Ook het uiterlijk van de mensen is anders, aangezien hier door de slavernij veel zogenaamde mulatos leven, een mix tussen Spanjaarden, Mestizos en Afrikanen. Santa Marta is ook een favoriete vakantiebestemming voor Colombianen. De stranden zijn heerlijk en het Nationaal Park Tayrona is dichtbij. Parque Nacional Tayrona is een schitterend natuurpark dat gelegen is aan zee. Het kenmerkt zich door uitgestrekte zandstranden, een tropisch regenwoud, groene bergen en heuvels, de rust en de grote biodiversiteit (56 bedreigde diersoorten). Park Tayrona kenmerkt zich door mooie mangroves, verlaten stranden, koraalriffen, een subtropische jungle, bergen en een grote biodiversiteit.

Indianen in Colombia Selva Travel
San Agustin

Naast Ciudad Perdida in het noorden van Colombia zijn er in het zuiden ook een aantal opgravingen te vinden van bevolkingsgroepen die het land voor de kolonisatie bewoonden. Een van de mooiste en bekendste hiervan is San Agustin. Het gebied was al verlaten voor de Spaanse verovering en er is nog steeds weinig bekend over de San Agustin-Indianen.

Amazone

Het Amazonegebied beslaat circa 40% van het landoppervlak van Colombia en is tevens het dunst bevolkte gebied van het land. Speciaal aan deze regio is dat er nog veel indianen leven volgens traditionele leefwijze in harmonie met de natuur. In het uiterste zuiden bij de grens met Brazilie en Peru vindt u het plaatsje Leticia, de uitvalsbasis voor een tour naar de Colombiaanse jungle. Veel vogels, alligators, slangen en de roze zoetwaterdolfijnen behoren tot de bezienswaardigheden. Een tocht over de Amazone-rivier, een bezoek aan het Lago Tarapoto (bekend om de grote hoeveelheid dolfijnen die hier leven en regelmatig met de boot meezwemmen) en aan verschillende indianengemeenschappen maken een verblijf in de jungle onvergetelijk.

Providencia & San Andrés eilanden

De prachtige Caribische eilanden San Andrés, Providencia en Santa Catalina liggen ten noordwesten van het vasteland van Colombia liggen. De eilanden liggen diep in het Caribische gebied; 800 km van Cartagena en 290 km van Nicaragua. San Andrés ligt het meest zuidelijk, iets noordelijker bevindt zich Providencia met het kleine eiland Santa Catalina. De eilanden liggen op korte afstand vliegen van elkaar, maar de ambiance de eilanden zijn een wereld van verschil. San Andrés is meer toeristisch met grote hotels, winkels en nachtclubs. De stranden zijn goed en er zijn goede duik- en snorkelmogelijkheden. Providencia is kleiner en nog niet ontdekt door massatoerisme. Er zijn geweldig goede duiklocaties op Providencia. Providencia is alleen te bereiken via San Andrés met vluchten vanuit Cartagena, Bogotá, Medellín, Cali of Barranquilla.

Selva Travel werkt nauw samen met de Colombiaanse Touristboard

ProColombia Selva Travel

Wat kunt u verwachten van een rondreis Colombia met Selva Travel:
  • Alle reizen zijn altijd op privé basis, dus u reist alleen met uw eigen reisgezelschap.
  • Voor langere afstanden wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.
  • Wij bieden in Colombia ook autorondreizen aan, zelf rijden door dit mooie land met lokale ondersteuning.
  • We maken voor al onze reizen alleen gebruik van wagens van zeer goede kwaliteit.
  • De aangeboden accommodaties zijn veelal persoonlijk door ons geselecteerd, we weten dus erg goed waar we het over hebben.
  • U kunt voor transfers over land kiezen voor een Spaanstalige chauffeur of een Engelstalige gids.
  • Voor excursies gebruiken wij altijd Engelstalige gidsen.
  • Door de zeer nauwe samenwerking met onze lokale vertegenwoordiger zijn we altijd zeer goed op de hoogte van de situatie ter plaatse.
  • Alle reizen zijn maatwerk reizen, dus u kunt alles helemaal zelf bepalen en aanpassen!
Paspoort en Reisdocumenten
Een geldig paspoort dat na vertrek 6 maanden geldig is, is vereist. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Colombia geen visum nodig. Een toeristenkaart wordt kosteloos verstrekt door de luchtvaartmaatschappijen tijdens de vlucht. Deze is 90 dagen geldig. Als u via de Verenigde Staten vliegt dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Denk erom dat ook kinderen een eigen paspoort moeten hebben
Is Colombia veilig genoeg voor toeristen
In Colombia is de situatie enorm verbeterd en niet te vergelijken is met de jaren ’80 en ’90. Er zijn nog steeds conflicten in bepaalde aanwijsbare en afgelegen gebieden en als u deze gebieden niet aandoet is Colombia een zeer goed te bereizen land. Als deze gebieden en wijken worden gemeden, dan is het reizen in Colombia even veilig en wellicht zelfs nog veiligere dan in welk ander land van Latijns Amerika. Deze gebieden zult u dan ook niet terugvinden in onze reizen. Ook de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft weer dat de veiligheidssituatie in Colombia sterk is verbeterd. De nadruk in de media ligt tegenwoordig gelukkig weer op positieve berichten over de vriendelijke bevolking die een groot respect heeft voor haar medemens en de indrukwekkende natuur en cultuur. Er zijn nog steeds conflict gebieden (zoals de ELN), maar dat speelt zich vooral af in bepaalde gebieden waar het voor toeristen niet interessant is (veelal de grensgebieden). Natuurlijk houden wij deze gebieden goed in de gaten via onze lokale agent. Er kan dus gezegd worden dat Colombia tegenwoordig een veilig land is voor toeristen.
Tijdsverschil
In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger
Taal
Er worden 60 talen gesproken in Colombia, maar Spaans is de enige officiële taal. Houdt u er rekening mee dat (nog) relatief weinig Colombianen de Engelse taal machtig zijn.
Beste reistijd
Het klimaat in Colombia wordt voor een groot deel bepaald door de hoogte. In de bergen is het koeler, zo ligt de temperatuur in Bogota gemiddeld rond de 20°C. Aan de Caribische kust kan het heel warm worden, met gemiddelden tussen de 30 en 35°C. Deze kust is wat droger dan de Pacifische westkust die veel regen kent. Colombia is in alle maanden van het jaar te bereizen. Door de ligging nabij de evenaar is de temperatuur het gehele jaar constant en niet afhankelijk van seizoenen maar van de hoogte waarop u zich bevindt. Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december t/m februari en juni t/m augustus, waarin gemiddeld genomen de minste regen valt. Voor enkele gebieden gelden speciale seizoenen, zoals in de Amazone. Het regent hier het gehele jaar door, maar het echte regenseizoen loopt van januari tot en met juni, het droge seizoen loopt van juli tot en met december. Beide seizoenen hebben echter hun eigen voor- en nadelen. Aan de Pacifische kust is regent het bijna het gehele jaar door, van midden juni/juli tot en met oktober is het walvisseizoen en bevinden migrerende walvissen zich in de kustwateren en er valt dan iets minder regen.
Elektriciteit
Het standaardvoltage in Colombia is 110 volt. Dit is gelijk aan het Amerikaanse systeem. Voor uw elektrische apparatuur heeft u dus een verloopstekker nodig. Het is aan te raden deze stekker vanuit Nederland mee te nemen.
Valuta en betalen
De munteenheid is de Colombiaanse Peso (COP). Wij adviseren het om altijd voldoende contant geld op zak te hebben. In Colombia zijn er in de grotere steden diverse mogelijkheden om te pinnen met een internationale pinpas (ATM’s). Als u afreist naar afgelegen gebieden, zorg er dan voor dat u de dagen daarvoor genoeg geld opneemt. Ook is het op veel plaatsen mogelijk om met uw creditkaart te betalen, Visa of Mastercard zijn de meest geaccepteerde creditcards. Een creditcard kan vaak gebruikt worden in de duurdere hotels, restaurants en winkelcentra. Een andere manier is om contant geld (USD of EUR) te wisselen.
Gezondheid

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een reis naar Colombia. Informeer bij de plaatselijke GGD naar de nodige inentingen. Bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering staan actuele adviezen per land. Vaccinaties tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio) worden sterk aangeraden wanneer u naar Colombia gaat, ongeacht de duur van uw verblijf. Bij een verblijf langer dan drie maanden wordt het ook geadviseerd om een vaccinatie te halen tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës. Verder komt in Colombia malaria voor. Hier kunt u pillen voor slikken, welk soort antimalariapil u het beste kunt nemen, afhankelijk van de plek en duur van uw verblijf. Bespreek dit bij uw vaccinatiekliniek. Ook komt er dengue voor in Colombia. Deze ziekte wordt net als malaria overgedragen via muggen. Uw Colombia reis zal hoogstwaarschijnlijk starten in Bogotá. Houdt u er rekening mee dat Bogotá op 2.600 meter hoogte (na La Paz en Quito) een van de drie hoogst gelegen hoofdsteden van Zuid-Amerika is. Het lage zuurstofgehalte in de lucht kan de eerste dag leiden tot duizeligheid, hoofdpijn en slapeloosheid. Veel mensen hebben nergens last van, maar mocht u klachten hebben de eerste dagen dan is het is aan te raden rustig aan te doen en veel water te drinken.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is.

Mailen en telefoneren
In Colombia zijn er voldoende internetcafé’s te vinden om met het thuisfront te communiceren. Ook wifi is op veel plaatsen beschikbaar. Op straat zijn er vaak mensen te vinden die zogenaamd ‘minuten’ verkopen. Dat houdt in dat u van een mobiele telefoon gebruik kunt maken op straat, en betaalt voor het totale aantal minuten wat u gesproken heeft. De kosten zijn ongeveer 500 peso’s per minuut. De meeste hotels bieden ook internetservice.

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd om naar Colombia te gaan Over de beste reistijd is het goede nieuws is dat er geen slechte tijd van het jaar is om Colombia te bezoeken. Colombia…

Vijf goed bewaarde geheimen….

Op zoek naar bijzondere plekjes weg van de begaande paden? Hier enige goed bewaarde geheimen: San Blas eilanden in Panama De slaap nog uit mijn ogen wrijvend stap ik heel…