Loading

Hoogtepunten van Kenia

Masai Mara

De Masai Mara is voor vele mensen een van Kenia's mooiste natuurreservaten. Hier grazen de grote kuddes zebra’s en wildebeesten in het grasland. Thomson- en Grant-gazelle, topi, eland en vele andere dieren vormen een rijke keuze als voedsel voor de dominerende roofdieren. Zowel leeuw, luipaard als cheetah jagen in deze unieke wildernis. In de Mara Rivier komen nijlpaarden omhoog bij het horen van het geronk van een auto om even later te sputteren en te grommen van ongenoegen. De op het eerste gezicht slaperige krokodillen liggen te zonnebaden op de oevers, met een open bek, subtiel wachtend op een onvoorzichtige lekkernij om met een bliksemse snelheid toe te slaan. Al deze pracht van de natuur is het hele jaar door te vinden in het Masai Mara Game Reserve, met als hoogtepunt de migratie in augustus/september.

Lake Nakuru National Park

In het lage deel van de Great Rift Valley te midden van bossen en graslanden ligt het kleinschalige park Lake Nakuru. Het park bestaat uit moerassen, savanne en bossen, maar het meest opvallende is het Lake Nakuru Meer. Het water in het meer is zout en dat trekt al jaren duizenden flamingo's naar het meer. Het park zelf is de thuis van vele dieren zoals zebra's, gazelle, diverse soorten apen, luipaarden (hier vaak te zien) en het meest bekend de witte neushoorn. Deze dieren zijn vaak in  de omgeving van het meer te zien en zelden zijn ze van zo dichtbij te bewonderen.

Samburu National Park

Gelegen in het noorden van Kenia is Samburu een kleinschalig park waar super veel te zien is. De machtige Ewaso Nyiro-rivier is een enorme aantrekkingskracht voor de dieren in het wild vanuit de omliggende savannevlaktes. Sommige van de zeldzame noordelijke soorten hebben dit gebied tot hun thuis gemaakt. U heeft een grote kans om Grevy's zebra, de Somalische struisvogel, netvormige giraffe, de langgerekte gerenhuk, Guenther's dik-dik en de beisa oryx te zien - bekend als de "Samburu Special Six". Het is ook de thuisbasis van olifanten en de grotere roofdieren zoals leeuw, luipaard en cheeta. Soms worden ook de wilde honden gezien. Samburu is een vogelhotspot met een indrukwekkende registratie van meer dan 450 soorten.

Kenia - landscape.jpgKenia - vogels.jpg

Buffalo Springs

Buffalo Springs National Reserve is een alternatieve keuze voor bezoekers die een onvergetelijke safaritrip willen in het bushland van Noord-Kenia. Als één van de verschillende verborgen landschappen, biedt het reservaat een serene omgeving waar u kunt ontsnappen in een uitgestrekt landschap met een opmerkelijke flora en fauna. Unieke kenmerken van het reservaat zijn lava-terrassen, glooiende graslanden, doumpalmen, bossen, boenkwast, Ewaso Nyiro River en bronnen waarnaar het reservaat is genoemd.

Shaba National Reserve

Shaba National Reserve biedt adembenemende landschappen te midden van dorre graslanden en spaarzame bossen tegen de achtergrond van de heuvels van Shaba, een vulkanisch uitgestorven hoogland. Het reservaat is genoemd naar de 1525 meter hoge Shaba, de bron van de gevarieerde lavavloei in het reservaat. Langs de noordelijke grens slingert de Ewaso Nyiro-rivier zich door diepe kloven, langs zandbanken, stroomt vervolgens door Chandler’s Falls en naar de Lorian Swamp. Shaba en zijn twee onderling verbonden reservaten - Samburu en Buffalo Springs - omvatten een groot ecosysteem, en met gevarieerde natuurlijke bronnen, heeft Shaba de grootste overvloed aan water. Dieren in dit gebied zijn zebra, oryx, gerenuk, giraffe en Somalische struisvogel. Roofdieren overleven goed met talloze prooidieren, dus u ziet waarschijnlijk cheetahs, leeuwen, luipaarden en zelfs Nijlkrokodillen.

Amboseli National Park

Het Amboseli national park is een majestueus landschap met de beroemde Kilimanjaro op de achtergrond. Het park grenst aan Tanzania en ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, en de smeltende sneeuw mondt uit in ondergrondse bronnen die de moerassen en wetlands voeden. Deze waterbronnen trekken dieren aan van alle soorten en maten, graag geziene dieren als olifanten, elanden, waterbokken, grant's gazelles, wrattenzwijnen, coke's hartebeests, zebra's en andere grazende herbivoren. De overvloed aan grote prooien ondersteunt leeuwen, luipaarden, civetkatten, wildcats en andere ongrijpbare jagers, evenals jakhalzen, hyena's en andere aaseters. Vaak zijn ook bavianen en zwartkop-vervet-apen goed te spotten. Een vogelobservatie in Amboseli Park geeft u de kans de grijs gekroonde kraanvogels, prachtige spreeuwen, prachtige sunbird, secretarybird en nog enkele van de 425 bevederde bewoner en migrerende soorten vast te leggen. Een van de beste uitkijkpunten die u een waarlijke waardering zal geven voor de immense natuurlijke schoonheid van Amboseli is de Observatieheuvel, een perfecte locatie voor sundowners, en de prachtige zonsondergangen mogen niet worden gemist. De trotse Maasai leven nog steeds buiten de grenzen van het park, volgens hun oude tradities en met hun geliefde koeien. 

Kenia- gazelle.jpgKenia - buffels.jpg