Loading

Kajakken op het meer van Bacalar

Het meer van Bacalar wordt ook wel het meer van de 7 kleuren genoemd en niet voor niets. Wat is er nu leuker dan deze schitterende omgeving te verkennen per kajak! Onze kajak tours op het meer van Bacalar zijn gericht op het onontwikkelde deel van het meer, hier is het puur genieten van de unieke mangroven, de stilte en de ongerepte natuur. Er zijn meerdere mogelijkheden, van een korte zonsopgang of zonsondergang tour van ongeveer 3 uur tot volledig verzorgde 2-daagse tours met overnachting in een tent.

De meest populaire optie is de dagtocht van ongeveer 6 uur, ook wel de Hidden Lagoon kajaktocht genoemd. Een echte aanrader inclusief 2 overnachtingen op één van de mooiste plekjes aan het meer. De kajak tocht is met gids (u heeft natuurlijk uw eigen kajak) en inclusief alle materialen.

Prijs gebaseerd op 2 personen met verblijf in een 2-persoonskamer: EUR 95 per persoon 

Mexico - Bacalar - Adventure Bacalar kajakken op meer 3.jpgMexico - Bacalar - Adventure Bacalar kajakken op meer 4.jpg

Kajakken Bacalar - pakket inclusief 2 overnachtingen

Prijs gebaseerd op 2 personen met verblijf in een 2-persoonskamer: EUR 95 per persoon 

Dag 1: Aankomt bij het meer van Bacalar. Neemt u rustig de tijd, als u van Chicanna komt (wat in veel reizen het geval is) is er onderweg van alles te zien. U overnacht in een charmant en mooi gelegen ecolodge aan het water van het meer, inclusief ontbijt. 

Dag 2: Al vroeg gaat u op pad met de kajak, zeker tijdens zonsopkomst is het meer prachtig en is het nog niet zo warm. De totale tocht per kajak is 18 kilometer, na een uur bereikt u al de mangroven van de Hidden Lagoon. Terwijl u rustig door de smalle kanalen heen glijdt zult u zeker veel vogels zien en is er ook kans op het spotten van slangen, tapirs en zelfs krokodillen. Hierna zal het kanaal zich openen in het grote meer van Laguna Bacalar. Hier komt u langs prachtig strandje met turquoise water, waar u heerlijk kunt zwemmen in het kristalheldere water. Tevens zal de lunch hier op het gemak genuttigd worden. Na dit stukje paradijs gaat de kajak tocht verder langs de groene kust, terug richting het startpunt waar u in de loop van de middag zult arriveren. Geen gehaast want u overnacht wedermaal in de ecolodge aan het water van het meer, inclusief ontbijt.

Dag 3: Na het ontbijt is het tijd om te vertrekken naar de volgende bestemming, weer een ervaring rijker!

Mexico - Bacalar - Adventure Bacalar kajakken op meer 2.jpgMexico - Bacalar - Adventure Bacalar kajakken op meer.jpg

Inclusief in kajak pakket Bacalar:

  • Twee overnachtingen aan het meer van Bacalar
  • Ontbijt (2x)
  • Excursie kajakken meer van Bacalar, duur ongeveer 6 uur
  • Kajak, peddels, reddingsvesten, droge zak, water, snacks en Engelssprekende gids

Exclusief in kajak pakket Bacalar:

  • Overige maaltijden
  • Vervoer of autohuur van/naar Bacalar 

Opmerking: er zijn vele kajak tochten mogelijk, al dan niet in combinatie met overnachtingen. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden!