Loading

OEGANDA

Oeganda staat ook wel bekend onder de naam “de Parel van Afrika”. In de koloniale tijd zo genoemd omdat het reizen in Oeganda zo veel makkelijker was dan in andere landen. Tegenwoordig omdat het land zo prachtig mooi is, echt een pareltje. Het land kent een rijk dierenleven, maar het meest bekende dier in Oeganda is toch wel de berggorilla. Oeganda is één van de weinige landen waar u deze zo op de mens lijkende dieren van dichtbij kunt bewonderen. 

Voor liefhebbers van primaten is Oeganda absoluut een must om te bezoeken. Naast de berggorilla’s kunt u ook de chimpansees in hun natuurlijke omgeving zien en ook de zwart-witte colobus, l’Hoest, Goude Apen en blauwe apen. Op een safari in Oeganda komt u ook vele andere wilde dieren tegen, zoals leeuwen (soms zelfs in de bomen), nijlpaarden (altijd met velen), buffels, luipaarden en vele soorten antilopen.

Naast het rijke dierenleven kent Oeganda ook een rijk cultuurleven. Het land wordt al vanaf het stenen tijdperk bewoond en heeft nog veel traditionele volkeren. Kortom, Oeganda is absoluut een bezoek meer dan waard!

Oeganda - chimpansees.jpgOeganda - Karamajong.jpg

Wat kunt u verwachten van een rondreis Oeganda met Selva Travel:

  • Door ons lokale agentschap in Kampala met eigen safari wagens en gidsen zijn we altijd heel goed op de hoogte van de situatie ter plaatse en kunnen we u een uitstekende kwaliteit garanderen.
  • Uitstekende kennis van Oeganda door onze jarenlange ervaring bij het organiseren van safari’s in Oost-Afrika
  • Wij regelen voor u de chimpansee en bergorilla tracking permits
  • Perfect georganiseerde privé safari’s naar elk gewenste bestemming in Oeganda
  • Keuze uit verschillende niveaus van safari’s, van economy lodges tot aan exclusieve tent en lodge safari’s
  • Bij alle reizen kunt u een (strand) verlenging doen op bij Lake Victoria of aan de kust van Mombasa (Kenia) of op Zanzibar (Tanzania)
  • Al onze reizen naar Oeganda zijn maatwerk, u bent helemaal vrij in de keuze van de parken die u gaat bezoeken en de accommodaties.
  • We kennen alle leuke plekjes van Oeganda, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
  • Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse voor al onze reizen
Oeganda - gieren.jpgOeganda - hornbill.jpg

Waarom kiezen voor Oeganda als safari/reis bestemming  

Oeganda is een land van grote verscheidenheid. Naast het rijke dierenleven heeft het ook nog eens een boeiende cultuur en de mensen staan open voor een kennismaking met een reiziger. Het is een land dat geen massa toerisme kent, het blijft een exclusieve bestemming. Oeganda is natuurlijk uniek vanwege de berggorilla's en chimpansees die in hun natuurlijke habitat leven en waar wij als geïnteresseerde op bezoek mogen komen. Uw reis door Oeganda verloopt altijd gemoedelijk, de mensen maken zich zeker niet druk, en u heeft gegarandeerd boeiende ontmoetingen met mens en dier.