Loading

MEXICO

Yucatán Peninsula

De Yucatán Peninsula is bijna een land apart van Mexico, en niet alleen omdat het uitsteekt als een duim van een lifter. De Maya’s van vandaag, waarvan hun voorouders hebben gevochten voor hun land, zien zich zelf op de 1ste plaats als Yucatáners en op de 2de als Mexicanen. Een andere belangrijke reden is dat Yucatán nog steeds de veiligste plek. Selva Travel biedt individuele reizen aan naar Yucatán en de provincie Chiapas. Voor het gemak gooien we Chiapas en Yucatán beide onder de noemer Yucatán. Dit deel van Mexico biedt u echt het beste wat het land te bieden heeft, schitterende stranden, een unieke keuken, vrolijke feesten en een exotische natuur. In Yucatán kunt u in de ochtend genieten van een chique ontbijt in uw all-inclusive resort, een 1500 jaar ouden archeologische site bezoeken, zwemmen in een onderaardse rivier (cenote), genieten van een 100 jaar oud recept voor diner en slapen in een geressorteerde negentien-eeuwse Hacienda. Dit maakt Yucatán een heerlijke vakantie bestemming voor iedereen.

Mexico - Strand - TM4.jpgMexico - Copper Canyon - TM2.jpg

Wat voor soort reis door Yucatán kunt u verwachten met Selva Travel:

  • De Yucatán reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele maatwerk basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan)
  • Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse, zodat u altijd iemand kan bellen die minimaal Engels spreekt en u bij veel zaken kan assisteren.
  • Al onze reizen op het schiereiland van Yucatán vinden plaats met een huurauto, welke wij voor u huren bij gerenommeerde bedrijven. U kunt van te voren kiezen of u een autohuur all-inclusive pakket wilt hebben of dat u liever alles ter plaatse met het verhuurbedrijf regelt.
  • Samen met u stellen we de reis samen en bepalen we welke accommodaties we voor u zullen boeken. Yucatán heeft een ongekend grote variatie aan accommodaties, van top luxe tot eenvoudig, van grote all-inclusive resorts tot kleinschalige boutique hotelletjes. Wij kunnen hier uitstekend over informeren.
  • Bij ons hoeft u niet alles van te voren vast te leggen, als u graag een stukje op de bonnefooi wilt reizen dan bent u daar natuurlijk helemaal vrij in. U heeft ter plaatse altijd de ondersteuning van onze partner.
  • De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Yucatán, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!

Mexico - Sumidero Canyon - TM.jpgMexico - Palenque - TM4.jpg

Chiapas

Chiapas is een zuidelijke deelstaat van Mexico. Het is een top bestemming voor avontuurlijke reizen en eco-toerisme. De regio kan uitstekend op individuele basis worden verkend. Twee natuurattracties die u absoluut niet moet missen zijn El Chiflón en het Lagunas de Montebello Nationaal Park. Naast mooie natuurlijke hoogtepunten is ook de bekende Maya-stad Palenque in deze regio te vinden, maar ook Bonampak en Yaxchilán. Vanuit Chiapas kunt u redelijk eenvoudig naar Guatemale reizen. De hoofdstad San Cristóbal de Las Casas is gelegen in een vruchtbare vallei omgeven door bergen. Het is een aangename stad met mooie gebouwen. Chiapas is thuis aan verschillende inheemse groepen die afstammen van de Maya's, twee van de grootste zijn de Tzotzils en Tzeltals die in de hooglanden rondom San Cristóbal wonen. Chiapas biedt een reiziger een speciaal stukje Mexico en u maakt kennis met historie en een eeuwenoude cultuur.