Loading

COLOMBIA

Als één van de mooiste en spectaculaire landen van Latijns Amerika is Colombia helemaal klaar om ontdekt te worden. Reizen door Colombia is niet alleen zeer indrukwekkend, bovenal is nu ook veilig. Ontmoet de gastvrije mensen en laat u overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het ongerepte land. Met veel enthousiasme biedt Selva Travel u dan ook individuele reizen door Colombia aan, want zoals u zelf zult ervaren is Colombia een geweldig mooi en veelzijdig land! De reizen Colombia die wij organiseren zijn veelal met privé transfers (ofwel wagen met chauffeur) en ook stukjes met openbaar vervoer is een optie!

Wat kunt u verwachten van een rondreis Colombia met Selva Travel:

  • Alle reizen zijn altijd op privé basis, dus u reist alleen met uw eigen reisgezelschap.
  • Voor langere afstanden wordt gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.
  • We maken voor al onze reizen alleen gebruik van wagens van zeer goede kwaliteit.
  • De aangeboden accommodaties zijn veelal persoonlijk door ons geselecteerd, we weten dus erg goed waar we het over hebben.
  • U kunt voor transfers over land kiezen voor een Spaanstalige chauffeur of een Engelstalige gids.
  • Voor excursies gebruiken wij altijd Engelstalige gidsen.
  • Door de zeer nauwe samenwerking met onze lokale vertegenwoordiger zijn we altijd zeer goed op de hoogte van de situatie ter plaatse.
  • Alle reizen zijn maatwerk reizen, dus u kunt alles helemaal zelf bepalen en aanpassen!

Colombia - Bogota2.jpgColombia - Cano Cristales.jpg

Colombia is een must voor iedere liefhebber van natuur, mooie steden, koloniale dorpen, idyllische locaties en zéér vriendelijke inwoners met bijzondere verhalen. De combinatie van hooggebergte, jungle- en nevelwoud en palmstranden in één gebied is uniek in de wereld. Bezoek het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek, de Amazone en de prachtige Pacifische en Caribische stranden. Colombia is één van Zuid Amerika’s best bewaarde geheimen en er is geen betere periode dan nu om Colombia te ervaren. Er zijn in Colombia in grote lijnen 6 gebieden die onderscheiden kunnen worden naar klimaat en landschap. In het westen ligt het Andes gebergte, hier woont ook het grootste deel van de bevolking in de miljoenensteden Bogotá, Medellín en Cali. Ook is het beroemde koffie gebied onderdeel van de Andes regio. Verder is er de Pacifische kust, waar juni t/m oktober het walvissenseizoen is. De Caribische kust heeft de Spaans koloniale stad Cartagena en de exotische jungle van het beschermde park Tayrona. Los Llanos (de vlaktes) is een tropische graslandvlakte in het oosten van Colombia. In Los Llanos bevinden zich periodiek overstroomde savannes langs de hoofdrivier van het gebied, de Orinoco, en de daarin uitmondende zijrivieren. Deze overstromingen veranderen grote delen van het grasland tijdelijk in moerassen. Voor een bezoek aan het prachtige Amazone regenwoud is Leticia, een klein dorpje gelegen aan de Amazone rivier, de aangewezen locatie. Tenslotte zijn er de twee tropische eilanden San Andres en Providencia in de Carische zee, ideaal voor zon, zee, strand, en voor duikliefhebbers.

Colombia - Zona Cafatera Valle de Cocoro.jpgColombia - Amazone.jpg

De Colombia reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Voor de langere trajecten gebruiken we veelal binnenlandse vluchten (met Avianca of LAN Colombia) en het reizen over land vindt plaats met een wagen met chauffeur. De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Colombia dus laat u verrassen.