pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Inca Trail Ecuador

Inca Trail Ecuador

De Inca Trail Ecuador naar Ingapirca is een driedaagse wandeling op de Inca Royal Road die ooit Cuzco, de Inca-hoofdstad, verbond met Tomebamba (nu Cuenca) en Quito. De route werd gebruikt om handel en afgevaardigden te verplaatsen, en als grote marsroutes. De wandeling begint in het kleine dorpje Achupallas, op een uur rijden van het kleine spoorwegstadje Alausí, en eindigt bij de ruïnes van Ingapirca (Inca Wall). Het pad gaat voornamelijk door wilde, open páramo, en passeert een aantal prachtige lagunes. De route met een maximale hoogte van 4400 m, is tevens één van de hoogste punten op de Royal Road in het hele Inca-rijk.

Conditie: de trekking is goed te doen voor mensen met een goede conditie. Het wandelen is niet zo heel zwaar, maar de grote hoogte kan wel veel impact hebben, en dat is voor iedereen verschillend. Twijfels u dan adviseren wij u graag.

Dag 1: Inca Trail Ecuador
08:00: U vertrekt vanuit Riobamba en gaat zuidwaarts voor een rit van twee uur naar Achupallas, een klein stadje op anderhalf uur rijden van Riobamba. U kunt ook vertrekken vanuit Alausí (een uur rijden van Achupallas).
10:00 Terwijl de arrieros (muilezelbestuurders) de bagage en uitrusting op de muilezels laden, maakt u een kleine wandeling rond Achupallas. Achupallas is een zeer typisch stadje in de Sierra Andina; een van de weinige die klein is gebleven en dat nog steeds een traag ritme van het leven heeft. Een prachtige plek om te genieten van het leven.
11:00 Vanuit het stadje wandelt u naar de páramo, door prachtige ui-, aardappel- en gerstvelden, met prachtig uitzicht op de kleine stad en de omgeving. Vanaf hier gaat de route de hoogte in. Op dit punt is het weer warm en de vegetatie is exotisch en overvloedig. Na een wandeling van twee uur is er een korte stop om te lunchen en van het uitzicht te genieten. De laatste 2 uur van deze dag loopt u naar de eerste kampeerplek in het Páramo vóór de Tres Cruces-vallei. U kampeert naast een klein riviertje, beschut van de wind, wat geen overbodige luxe is want het is hier al kouder door de hoogte. U kan lekker eten en rusten om u voor te bereiden op de volgende dag.

Inca Trail Ecuador

Dag 2: Inca Trail Ecuador
U wordt vroeg in de ochtend wakker en is het tijd om het kamp op te breken. Na het ontbijt vervolgt u de wandeling via het pad, steeds hoger want vandaag bereikt u het hoogste punt van de wandeling. Twee uur na vertrek loopt u de Tres Cruces-vallei en naar de Laguna Las Tres Cruces binnen, en dan wandelt u naar de top van een prachtige berg met rots- en zandterrein op 4400meter. Hiervandaan begint de afdaling en luncht u op een prachtige plek met het eerste uitzicht op het meer van Culebrilla. In de vroege namiddag wandelt u langs de vallei naast het meer van Culebrilla totdat de kleine verzameling Inca-ruïnes bereikt wordt, bekend als Paredones. U kampeert hier nadat we ongeveer 7 tot 8 uur hebben gehikt. U blijft in de páramo en het is hier nog steeds koud. U dineert en genieten van een prachtige nacht in deze onbewoonde en prachtige plek.

Dag 3: Inca Trail Ecuador
Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en vervolgt u de trektocht. U heeft deze dag maar 3 tot 4 uur te hiken, afdalend van Paredones via het Inca-pad tot de ruïnes van Ingapirca. Een paar uur na het begin van de wandeling verlaten e de páramo en loopt u de weilanden in. Het weer wordt weer warmer en eenmaal bij Ingapirca krijgt u een kleine rondleiding door het archeologische complex om meer te leren over de Inca’s en Cañaris. Na de lunch wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Prijs voor deze indrukwekkende Inca Trail is EUR 429 per persoon
(prijs is geldig t/m 15 december 2020)

Inclusief in de Inca Trail Ecuador:

  • Transfers van en naar Riobamba of Alausi
  • Alle maaltijden gedurende de trekking
  • Overnachtingen in 2-persoonstenten
  • Bagagevervoer door muildieren
  • Engelssprekende lokale gids
  • Kampeeruitrusting (zoals slaapmat en slaapzak)

Exclusief in de Inca Trail Ecuador:

  • Toegang tot Incapirca (USD 6 p.p.) ter plaatse te betalen
  • Persoonlijke uitgave en fooien
  • Wandelstokken (te huur voor USD 3 per dag)