pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Hoogtepunten van Imbabura

Als u Ecuador bezoekt, mag u een van de meest pittoreske provincies van het land niet missen: Imbabura. In dit icoon van de Andes-cultuur komt u niet alleen inheemse gemeenschappen tegen die hun tradities goed hebben bewaard, maar ook de grote verscheidenheid aan landschappen die adembenemend is. Meren, vulkanen, watervallen, toeristische treinen, historische haciendas, rozenplantages en zelfs een vulkanisch kratermeer; in Imbabura vindt u het allemaal!

Bij Selva Travel hebben we het geluk dat we een baan hebben waarbij we alle uithoeken van Ecuador kunnen leren kennen. Naast de bekende toeristische plekjes  hebben we ook de mogelijkheid om prachtige plaatsen te bezoeken waar bijna geen toerist komt. Voor wereldreizigers is Imbabura een hoogtepunt van Ecuador dat niet gemist mag worden. Omdat de provincie zoveel te bieden heeft, geven wij u enkele tips. In Imbabura vindt u veel koloniale hacienda’s, van zeer luxe tot basic. Eén van onze favorieten bevindt zich naast het stadje Otavalo: Hacienda Pinsaqui. Deze behoort tot de oudste hacienda’s van het land en een plek waar u terug in de tijd zunt gaan. Het vriendelijke personeel heet u van harte welkom en zorgt ervoor dat u zich direct thuis voelt. Na een heerlijk diner kunt u genieten van een drankje aan de voorkant van de gezellige schoorsteen voordat u naar uw mooie kamer gaat, ingericht in de originele koloniale stijl. En als u van paardrijden houdt: Hacienda Pinsaqui staat bekend om zijn prachtige paarden en prachtige paardrijdtochten door het groene landschap van Imbabura.

Blog Ecuador
Rituelen van Ecuador

Sluit ook Otavalo niet uit, een unieke plek waarmee u een van de oudste tradities van de Andes kunt ervaren. Pacha Manca is een kookritueel georganiseerd om Moeder Aarde te bedanken voor wat ze mensen geeft. Talrijke Andes-producten zoals maïs, fruit en groenten worden op zeer hete stenen geplaatst en bedekt met dekens en aarde, terwijl het ritueel wordt ondersteund door muziek en dankwoorden van de deelnemers. Deze manier van koken is volledig natuurlijk en er wordt zelfs geen enkel kruid gebruikt; toch zal dit een van de lekkerste maaltijden zijn die u ooit hebt gehad. Bekend bij veel meer toeristen is de Ponchos-markt, een plaats die elke toerist in Ecuador zou moeten bezoeken. De markt wordt gehouden in het centrum van Otavalo, waar elke ochtend (zaterdag is de grootste markt) alle kleuren van de regenboog worden vertegenwoordigd in handgemaakte producten. Inheemse mensen uit de hele regio komen naar deze markt om hun prachtige ambachten te verkopen, waaronder geweven tapijten, alpaca truien, Andes-schilderijen, sieraden, houten kunst en nog veel meer!

Blog Ecuador
Iconen van Ecuador

Een mooie wandeling door het bos van eucalyptusbomen leidt naar een heilige waterval van de plaatselijke gemeenschap: Peguche. Loop zo dicht mogelijk naar de majestueuze waterval totdat u zich verfrist voelt door de wolk van water. U kunt ook het korte pad volgen, de touwbrug oversteken en de natuurlijke poelen bezoeken waar nog steeds oude zuiveringsrituelen plaatsvinden.

Op ongeveer 30 minuten rijden van Otavalo in de regio Imbabura in Ecuador is het vulkanische kratermeer van Cuicocha, met zijn blauwe water versierd met twee eilanden, een ander hoogtepunt van het gebied met geweldige wandelmogelijkheden. In ongeveer drie tot vier uur kunt u rond de krater lopen terwijl u het landschap van de Andes en, met wat geluk, andere vulkanen in het gebied bewondert. Als u niet echt van wandelen houdt of een beetje tijd hebt, kunt u het informatiecentrum bezoeken voor meer informatie over het lokale ecosysteem en deelnemen aan de boottocht om de krater vanuit een ander perspectief te bekijken.