Loading

GUATEMALA

Gelegen in Midden-Amerika met als buurlanden Mexico, Honduras en Belize is Guatemala een land vol natuur van bergen tot tropisch regenwoud, maar vooral bekend om het rijke culturele erfgoed van mysterieuze tempelruïnes uit Maya en Azteken historie. Dit boeiende verleden is nog duidelijk aanwezig bij de bevolking. Doordat het katholieke geloof en de oude Maya-gebruiken met elkaar zijn verweven, zijn vele tradities in ere gehouden van de kleurrijke indigena culturen.

Guatemala - Antigua (1).jpgGuatemala rondreis - maya meisje met bloemen.jpg

Wat voor soort reis door Guatemala kunt u verwachten met Selva Travel:

  • De Guatemala reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele maatwerk basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan).
  • Als u een volledige privé reis wilt maken dat zal het reizen over land plaats vinden met een wagen met privé chauffeur (Engels en Spaans sprekend, Nederlands met toeslag) met gebruikmaking van wagens en chauffeurs van uitstekende kwaliteit.
  • Ook bieden we voor diverse trajecten over land de mogelijkheid voor shuttle transfers. Dit zijn dagelijkse transfers op vaste tijden tussen de voornaamste toeristische bestemmingen. Doordat de transfer dan gecombineerd wordt met andere reizigers is dit een voordelige optie.
  • Voor het langere traject van Guatemala naar Flores in het Noorden in de Peten provincie gebruiken we veelal binnenlandse vluchten (met TAG of TACA ) maar het is ook mogelijk om dit traject over land te doen middels een privé transfer of met shuttle service.
  • De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Guatemala, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
Guatemala rondreis - maya vrouw.jpgGuatemala - Quetzaltenango (1).jpg

Guatemala is archeologie en levende kultuur, u wordt er overal mee gekonfronteerd. De koloniale stad Antigua is een juweel en architectonische pracht terwijl meer naar het westen toe de markt van Chichicastenango, het door vulkanen omringde meer van Atitlan en de kultuurstad Quetzaltenango een bezoek meer dan waard zijn. In het Noorden van het land in de Peten provincie vindt u de wereldbefaamde Tikal ruines en heel veel natuur in de vorm van echt oerwoud waar recent ook expedities worden georganiseerd naar El Mirador, de allergrootste Maya site ontdekt en slecht enkele jaren geleden gedeeltelijk open voor het publiek. Bent u ook actief dan kunt u de hoogste vulkaan beklimmen van Centraal Amerika of gaan raften in de Cahabon rivier bij het dorp Lanquin waar zich ook de watervallen van Semuc Champey, het achtste wereldwonder bevinden. Rio Dulce en Livingstone aan de Caribean zijn dan weer geschikt om te genieten van water en zand, zee en zon in het midden van ongerepte natuur.

De Popol Vuh, verplichte literatuur voor iedereen met interesse voor de Maya kultuur, beschrijft reeds meer dan 500 jaar geleden de verschillende etnische groepen die wonen in Guatemala. De bijbel van de mayas. Het land is immers een smeltkroes van indianen die elk hun eigen taal spreken en die desondanks vaak geisoleerd leven hoog in de bergen een gezamelijke gebruiken en tradities kennen. Het land is ongetwijfeld het meest autentieke Centraal Amerikaanse land die goed en veilig te bereizen valt indien goed voorbereid. Gelegen tussen de Stille en de Atlantische Oceaan vindt u er elk klimaat terwijl de natuur op vele plaatsen ongerept en in volledige harmonie gedijt met de lokale mensen. Er zijn drie aktieve vulkanen en heel wat meren, waarbij volgens Aldous Huxley het Atitlan meer het mooiste meer ter wereld is!