pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Galapagos Isabela tours

Isabela Galapagos tours

Blog geschreven door Eric van Selva Travel tijdens bezoek Galapagos eilanden oktober 2019.

Na een mooie cruise en bezoek aan Isla Santa Cruz ben ik beland op het grootste eiland van de Galapagos, Isabela. Vanuit Santa Cruz is het twee uurtjes met de watertaxi naar Puerto Villamil. Net als op Santa Cruz en San Cristobal ligt het “hoofddorp” (een stad mag het niet heten met slechts 1700 inwoners) ten zuiden van het eiland. Dit komt blijkbaar omdat de wind vanuit het zuiden komt, waardoor het zuiden meer mist en regen heeft en dus vruchtbaarder en leefbaarder is. Wat is er nu eigenlijk te doen op Isabela en wat voor Isabela tours zijn allemaal aan te raden? Om deze vraag eens wat nader toe te lichten geeft ik graag een overzicht van de meest gebruikelijke Isabela Galapagos tours en excursies. Al onze Isabela tours en excursies zijn met een Engels/Spaans sprekende gids, de benodigde materialen, het vervoer en de lunch/snacks. Lees ook meer over Island Hopping Galapagos met Isabela island.

Snorkelen Galapagos eilanden
Isabela Galapagos eilanden – snorkelen

Los Tuneles – snorkelen

Om maar gelijk te beginnen met (naar mijn mening) absolute hoogtepunt, snorkelen bij Los Tuneles. Dit is een ca. zes uur durende tour op Isabela met maximaal tien personen. Los Tuneles ligt op zo’n 40 minuten varen vanaf Puerto Villamil en is één van de mooiste snorkel locaties op Isabela Island. Het is niet alleen interessant onder water want er zijn ook vele zeevogels te zien zoals de albatros, flamingo’s, blauwvoet genten en fregatvogels. Er is een forse kans om zeeschildpadden, pinguins, zeeleguanen, roggen, zeeleeuwen, kreeften, zeeslangen en white-tipped haaien te zien! Deze Isabela tour start vroeg in de ochtend met een bootrit van een half uur vanuit Puerto Villamil. Het gebied van Los Tuneles wordt per boot verkend maar hoogtepunt is natuurlijk het snorkelen. Het water rondom Los Tuneles is helder en kalm. Tevens zijn de lavastromen goed zichtbaar in de vorm van de tunnels.

Sierra Negra vulkaan en Volcan Chico – hiking

Een pittige wandeling maar vooral door de afstand, niet zozeer door hoogteverschillen. Het is namelijk 8 km naar Volcan Chico en dezelfde trail terug, ofwel totaal 16 km. Het is wel een echte aanrader! Sierra Negra is één van de meest actieve vulkanen van het eiland, Sierra Negra. Daarnaast ligt de aangrenzende kloofvulkaan Chico. Vanaf de top van de kraterrand en de omliggende lavavelden is het genieten van de buitenaardse uitzichten. Deze Isabela excursie start rond 07:30 uur met een rit van zo’n 45 minuten naar het startpunt. Hier staat de natuurgids te wachten en met een groepje gaat de hiking van start. De eerste 20 minuten zijn glooiend naar boven maar daarna is het vrijwel vlak. Na zo’n anderhalf uur wordt de rand van de Sierra Negra-vulkaan bereikt. Met een breedte van zo’n 10 km is deze caldaron na de Ngorongoro krater in Tanzania de grootste ter wereld. Sierra Negra is een van de meest actieve vulkanen van Isabela en in 2005 voor het laatste uitgebarsten. Kijkend in de krater zijn de gebieden van de meest recente lavastromen goed te onderscheiden. De weg wordt vervolgd over de kraterrand met diverse uitkijkpunten. Uiteindelijk wordt de weg vervolgd over zwarte en puntige lavavelden waarbij diverse lavatunnels worden gepasseerd, omringd door indrukwekkende cactussen en mooie vergezichten. Uiteindelijk wordt Volcan Chico bereikt, een heerlijk plekje om te genieten van de meegenomen lunch. Hiernaar is het dezelfde trail terug naar het startpunt waar de chauffeur weer staat te wachten en rond 14:00 uur is het moe maar voldaan aankomst terug in Puerto Villamil.

Isabala Galapagos Sierra Negra hike

Tintoreras – snorkelen

Deze Isabela tour is vlakbij Puerto Villamil, direct vanuit de haven. De excursie duurt zo’n 3 uur is ook prima te combineren op één dag met de Sierra Negra hike. Het bestaat eigenlijk uit drie gedeelten. Eerst met de boot langs de kust op zoek naar dieren zoals pinguins, zeeleeuwen, zeeschildpadden en leguanen. Vervolgens is het een stuk wandelend over Tintoreras waarbij de camera zeker niet vergeten moet worden want de enorme hoeveelheden leguanen en white tip haaien die goed zichtbaar zijn is een adembenemend tafereel. Dan de afsluiter waar het vooral om draait, lekker snorkelen! De waarschuwing vooraf dat de enorme zeeschildpadden niet aangeraakt mogen worden verklapte het al een beetje, er zijn er enorm veel. Zelf ben ik ze niet tegengekomen dit maal maar ook zeeleeuwen en haaien worden vaak gespot. Een tip is voor een bezoek aan de Galapagos sowieso om een onderwatercamera te overwegen, er zijn prachtige foto’s te maken.

Tintoreras – kajakken

Dagelijks twee maal mogelijk, zo’n 2,5 uur combinatie van kajakken en snorkelen.

Isabela Galapagos – Tintoreras snorkelen

Isla Tortuga – snorkelen en natuur

Een prachtige Isabela tour met een kanttekening dat er minimaal 5 deelnemers moeten zijn. Het snorkelen is in wat ruiger water dus voor iets zekerder en ervarener zwemmers / snorkelaars maar de kans is dan ook om gigantische manta roggen te zien en zelfs hamerhaaien! De gehele tour duurt zo’n vijf uur. De naam Isla Tortuga is niet vernoemd naar de bewoners maar naar de vorm van het eiland. Isla Tortuga is volledig beschermd en mag niet worden bezocht maar natuurlijk wel vanuit de boot worden bewonderd. Bekijk de vele vogels, leguanen en zeeleeuwen. Naast snorkelen is het spotten van vogels ook een belangrijk deel van deze Isabela excursie.

Fietsen / Wall of Tears

Overal in Puerto Villamar zijn eenvoudig fietsen te huur voor zo’n USD 20 per dag. Bezoek de Wall of Tears, een historische plaats 6 km van Puerto Villamar. Tussen 1945 en 1959 werd de muur gebouwd door gevangenen in de strafkolonie op het eiland, die in 1944 door president José María Velasco Ibarra was opgericht met gebruikmaking van de infrastructuur die het Amerikaanse leger na de Tweede Wereldoorlog had achtergelaten. Het is ongeveer 25 mter lang en naar verluidt de oorzaak van duizenden doden tijdens de bouw.

Duiken

Last but not least, duiken vanaf Isabela op de Galapagos eilanden. Zowel dagtours mogelijk als volledige duikcursussen, vraag gerust voor de mogelijkheden. De dagtrips gaan naar locaties zoals Tortuga Island, La Viuda, Roca Union en 4 Hermanos.