Galapagos Cruise Tourist

Galapagos Cruise – Tourist klasse

Reisduur: 5 dagen / 4 nachten (start elke vrijdag)
Soort reis: Volledig geregelde Galapagos cruise in Tourist klasse
Reissom: EUR 2.100 per persoon (inclusief retourvlucht Galapagos eilanden)

Gebaseerd op 2 personen met verblijf in een 2-persoonscabin.

De tourist klasse boot is de meest voordelige optie voor een Galapagos Cruise, het jacht is relatief klein en de cabins hebben veelal stapelbedden. Wel zijn de cabins allen op privé basis met eigen badkamer met warm en koud water en is het maximala aantal passagiers 16. Tevens is elke cabin voorzien van airconditioning.

Tijdens de nacht worden de langere afstanden tussen de eilanden afgelegd, dus elke morgen is het uitzicht weer anders. De route kan verschillen, er zijn verschillende vaarroutes voor de verschillende boten. Natuurlijk kunnen wij u per datum en boot de exacte route vertellen.

Galapagos Ecuador Nemo Cruise

Dag 1 (zondag) / Baltra en Mosquera eiland: Binnenlandse vlucht van Guayaquil naar Baltra eiland, na transfer en inchecken op de jacht. Na de lunch vertrek naar Mosquera eiland (met wet landing, dus natte voetjes), gelegen tussen North Seaymour en Baltra eiland. Een prachtig plekje om van de natuur te genieten en te snorkelen. Ongetwijfeld gaat u hier zeeleeuwen aanschouwen.

Dag 2 / Isabela en Fernandina eiland: Na het ontbijt bezoek aan het spectaculaire Vicente Roca Point bij Isabela Island met zeepaardjes, zeeschildpadden, roggen, blauwvoetige jan van gents en pinguïns. In de middag wandeling bij Espinoza Point op Fernandina eiland met mooie lava stromen, leguanen, pinguïns en pelikanen. U kunt hier ook prachtig snorkelen.

Dag 3 / Isabela eiland: In de ochtend Urbina Bay (wet landing) aan de westkant van Isabela eiland voor wandelen en snorkelen. In de middag bezoekt u Tagus Cove, de haven waar voorheen de walvisvaarders kwamen. Op het hogere gedeelte ligt Darwin Lake, zoetwaterkrater. Een wandeling brengt u door het Palo Santo bos waarna u Darwin Lake bereikt, met mooie uitzichten op de vulkanen. Middels een boot maakt u tenslotte een mooie tocht met veel wildleven zoals pinguïns, jan van gents, pelikanen en krabben. Ook is er weer alle gelegenheid om te gaan snorkelen.

Dag 4 / Santiago eiland: Bij het zwarte (lava) zandstrand van James Bay bij Puerto Egas gaat u het eiland op en kunt u een mooie wandeling maken over het rotsige pad. De Galapagos havik circelt boven uw hoofd rond en de zeeleeuwen maken hun aanwezigheid kenbaar. Ook snorkelen is hier weer een uitstekend idee. Na de lunch gaat u de lava tunnels bekijken bij Chinese Hat.

Dag 5 / Santa Cruz: Na het ontbijt verlaat u de jacht en gaat u op het eiland Santa Cruz de machtige en wellicht meest beroemde bewoners van de Galapagos gewonderen, de Galapagos schildpad. Deze reuzeschildpadden kunnen maar liefst 250 kg en 150 jaar worden! Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht voor uw retourvlucht naar Guayaquil of Quito.

Inclusief

 • Retourvlucht naar Galapagos eilanden vanuit Guayaquil (ook vanuit Quito mogelijk)
 • Transfers van/naar de Galapagos Cruise
 • Accommodatie in een 2-persoonscabin met privé badkamer
 • Alle maaltijden tijdens de cruise
 • Professionele Engelstalige gids
 • Drinkwater, koffie en thee tijdens de cruise

Exclusief

 • Galapagos National Park entree gelden USD 100 per persoon (ter plaatse te voldoen)
 • Galapagos Transit Card USD 10 (op luchthaven te voldoen)
 • Overige drankjes
 • Optionele huur van snorkelmateriaal
 • Persoonlijke uitgaven en tips