Galapagos Cruise Luxury

Galapagos Cruise – Luxury klasse

Reisduur: 5 dagen / 4 nachten (start elke zondag)
Soort reis: Volledig geregelde Galapagos cruise in Luxury klasse
Reissom: EUR 2.835 per persoon (inclusief retourvlucht Galapagos eilanden)

Gebaseerd op 2 personen met verblijf in een 2-persoonscabin.

Net als de andere klassen kleinschalig met maximaal 16 passagiers, maar dan de luxe versie. Een grotere boot, dus meer privacy en comfort. Het zonnedek is voorzien van een whirlpool, de maaltijden zijn zeer uitgebreid, de lounge stoelen op het dek zijn uitermate aangenaam en de cabins zijn ruim en gezellig. Naast het zonnedek zijn er twee terrassen met schaduw, allen met lounge stoelen. Het dek is volledig van hout, wat niet alleen mooi is maar wat het dek ook koel houdt. Het bovenste dek heeft een bar met een sofa. De lounge / bibliotheek en het restauratiegedeelte maken de cruise echt helemaal af. De ruime cabins met privé badkamer hebben de luxe van een hotelkamer en zijn niet in de buurt van de motor (dus stil).

Tijdens de nacht worden de langere afstanden tussen de eilanden afgelegd, dus elke morgen is het uitzicht weer anders. De route kan verschillen, er zijn verschillende vaarroutes voor de verschillende boten. Natuurlijk kunnen wij u per datum en boot de exacte route vertellen.

Galapagos Ecuador cruise

Dag 1 (zondag) / Baltra: Binnenlandse vlucht van Guayaquil naar Baltra eiland, na transfer en inchecken op de jacht. ’s Middags bezoekt u Dragon Hill op Santa Cruz, waar u de gigantische leguanen kunt bewonderen. Een wandeling geeft u een inzicht in dit bijzondere, vrij droge lava landschap. Dragon Hill is verder bekend om de flamingo’s die hier komen.

Dag 2 / Rabida en Chinese Hat: Een wet landing (met blote voeten het laatste stukje naar het eiland Rabida toe, dus natte voeten) twee wandelingen bij het rode strand waar de zeeleeuwen u vaak al verwelkomen, samen met de bruine pelikanen. Middels een klein bootje keert u terug en is er de mogelijkheid voor wat mooi snorkelen of een boottocht (net wat u wilt). Het anker wordt gehesen en na twee uur varen bereikt u de kust van Santiago: Chinese Hat. Met enig geluk ziet u hier de Galapagos pinguïns tijdens het snorkelen! Tijdens de wandeling in de namiddag leert u meer over de dit typische vulkaan-eiland. Tijdens de nacht gaat de jacht zeven uur varen richting Genovesa, terwijl u slapend de evenaar passeert.

Dag 3 / Genovesa: Niet veel mensen bezoeken dit eiland door de ligging (verre tocht) en dat maakt het juist zo speciaal. Dit noorderlijke Galapagos eiland is een waar vogelparadijs. Na een vroeg ontbijt een wet landing (met blote voeten laatste stukje zelf afleggen) bereikt u het geïsoleerde strand Darwin Bay voor een wandeling met gids. Om later af te koelen kunt u ervoor kiezen om te gaan snorkelen of te gaan kayakken, net wat u wilt. Rond lunchtijd vaart de jacht verder naar Prince Philip’s Steps voor een mooie bootrit met een dinghy en een wandeling op het eiland. Tijdens de nacht vaart u in zes uur naar het eiland Santiago.

Dag 4 / Bartolome – Santiago: Het bijzondere Bartolome ofwel het vlaggeschip van de Galapagos ligt net ten zuiden van de evenaar en dicht bij de oostkust van het eiland Santiago. In dit gebied van de Galapagos archipel zijn de vulkanen nog actief en deze dat staat dan ook grotendeels in het teken van vulkanisme en de bijzondere maanlandschappen en lava vlaktes die hierbij horen. U kunt naar de top van vulkaan Bartolome hiken en ook heeft u op dit eiland grote kans hier de bijzondere Galapagos pinguïns te zien en kunt u snorkelen in een heerlijke warme baai vol kleurrijke koraalvissen. Bartolome en de zwarte lavavlakte van Sullivan Bay zijn niet te vergelijken met andere plekjes op de Galapagos eilanden. In de avond wordt er verder gevaren richting Puerto Ayora.

Dag 5 / Santa Cruz: Na het ontbijt verlaat u de jacht en gaat u op het eiland Santa Cruz de machtige en wellicht meest beroemde bewoners van de Galapagos gewonderen, de Galapagos schildpad. Deze reuzeschildpadden kunnen maar liefst 250 kg en 150 jaar worden! Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Baltra gebracht voor uw retourvlucht naar Guayaquil of Quito.

Inclusief

 • Retourvlucht naar Galapagos eilanden vanuit Guayaquil (ook vanuit Quito mogelijk)
 • Transfers van/naar de Galapagos Cruise
 • Accommodatie in een 2-persoonscabin met privé badkamer
 • Alle maaltijden tijdens de cruise
 • Professionele Engelstalige gids
 • Snorkelmateriaal
 • Gebruik van kayak
 • Drinkwater, koffie en thee tijdens de cruise

Exclusief

 • Galapagos National Park entree gelden USD 100 per persoon (ter plaatse te voldoen)
 • Galapagos Transit Card USD 10 (op luchthaven te voldoen)
 • Overige drankjes
 • Optionele huur van een wetsuit
 • Persoonlijke uitgaven en tips