Loading

ECUADOR

Ecuador is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika en Ecuador heeft heel veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Zo heeft het niet alleen het spectaculaire Andes berglandschap, de ondoordringbare jungle van de Amazone, schitterende koloniale steden, inheemse markten en tropische stranden, ook vindt u bij Ecuador de unieke Galápagos eilanden.

Reizen door Ecuador is vrij gemakkelijk, vooral omdat de wegen steeds beter zijn geworden. Hierdoor is Ecuador vooral voor individuele reizigers een gewilde bestemming. U kunt bij Ecuador reizen bij Selva Travel kiezen voor een wagen met chauffeur maar ook is Ecuador juist een heerlijk land om zelf te gaan ontdekken met een huurauto, onze Ecuador Self-Drive reizen zijn dan ook erg populair. Waar op de wereld ziet u in één dag jungle, besneeuwde bergtoppen en tropische zandstranden?

Ecuador Cuenca.jpgQuilotoa krater.jpg

Wat voor soort reis door Ecuador kunt u verwachten met Selva Travel:

  • De Ecuador reizen die Selva Travel aanbiedt zijn altijd op individuele maatwerk basis, dus alleen met uw eigen reisgezelschap, waarbij de reis helemaal naar uw wens wordt samengesteld. Zo kan de reis volledig verzorgd worden georganiseerd (met alle excursies inclusief) of met meer vrijheid in de reis waarbij u zelf ter plaatse bepaalt wat u wilt gaan doen (of natuurlijk een combinatie hiervan).
  • Als u een volledige privé reis wilt maken dat kan het reizen over land plaats vinden met een wagen met privé chauffeur (Engels en Spaans sprekend) met gebruikmaking van wagens en chauffeurs van uitstekende kwaliteit.
  • Een andere reismethode waar Selva Travel bij uitstek in gespecialiseerd is, betreft een Selfdrive rondreis Ecuador. Hierbij rijdt u zelf met huurauto door Ecuador waarbij de accommodaties al zijn verzorgd. Autorijden in Ecuador is veilig en relatief gemakkelijk.
  • Galápagos reis bouwstenen zijn uitstekend te combineren in één Ecuador reis, wij informeren u graag over alle mogelijkheden, van zowel cruises als island hoppen Galapagos, waarbij u overnacht in hotels op de verschillende Galápagos eilanden.
  • Amazone Jungle lodges, waarbij we voor de meer afgelegen lodges gebruik maken van binnenlandse vluchten.
  • De indeling van de Ecuador reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Ecuador, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!

Galapagos eilanden.jpgEcuador trein.jpg

Onze tip voor een reis naar Ecuador

Er zijn diverse manieren om door Ecuador te reizen, onze tip is vooral om een Selfdrive reis Ecuador te overwegen als u avontuurlijk bent ingesteld. Heerlijk zelf rondreizen in absolute vrijheid. Rijdt dwars door de beroemde Andes vulkanenreeks waarin de imposante Cotopaxi en de Chimborazo het uitzicht domineren. Ook vindt u schitterende haciënda’s uit koloniale tijd, dampende vulkanische warmwaterbronnen en een bruisende lokale folklore op de talrijke kleurrijke Quechua-indianenmarkten. Uit de Andes ontspringen vele wilde bergrivieren die uitmonden in het tropisch regenwoud. Hier kunt u ook raften of peddelen in houten kano's, op zoek naar wilde apen, slangen, vreemde vogels, roze dolfijnen en krokodillen. De ritten van de Andes naar de Amazone en de kuststreek zijn werkelijk spectaculair. Ecuador heeft maar liefst duizend kilometer aan tropische stranden: de ideale plek om dit grootse avontuur op een geslaagde manier af te sluiten.

Rijdt u liever niet zelf met een auto? Uitstekend, bij Selva Travel bent u in de beste handen voor een reis met wagen met chauffeur! Ook stukken met openbaar vervoer behoren tot de mogelijkheden.