Loading

Praktische Ecuador reisinformatie

Klimaat Ecuador

Vanaf januari tot april is het heel warm in de kustgebieden van Ecuador. Van mei tot december regent het minder vaak, maar is het wel bewolkt. Zonnebaden op het strand is er dan niet bij. De Oriente (Amazone) is gelegen in het oosten van Ecuador. In dit gebied heerst een subtropisch klimaat en het regent er met regelmaat. De droogste maanden zijn augustus en december tot maart. In het Andes hooggebergte (zelfs in de natste maand) valt er weinig neerslag. Het is uiteraard ook een stuk koeler dan in de lager gelegen gebieden. De temperatuur op de Galápagoseilanden is ongeveer 23 graden. Van januari tot april regent het regelmatig en is het warm met temperaturen tussen de 24 en 28 graden. Van juni tot en met december is het een stuk koeler met 20 graden. Vanwege de ligging op de evenaar is er in Ecuador geen sprake van zomer, winter, lente en herfst. Er zijn eigenlijk maar twee seizoenen: een droog en een nat seizoen. Het droge en koele seizoen valt van mei tot december. Het natte en hete seizoen begint in januari en eindigt in april met een gemiddelde temperatuur van 31 graden.

Vereiste documenten Ecuador

Voor een reis naar Ecuador dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers, ongeacht de leeftijd, dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort. Voor een reis korter dan 90 dagen naar Ecuador is geen visum benodigd.

Vaccinaties en gezondheid Ecuador

Vaccinaties - Voorzorgsmaatregelen tegen onder andere gele koorts, hepatitis A, D.T.P. en malaria dienen voor de reis geregeld te zijn. Reizen naar Ecuador betekent vaak ook reizen naar grote hoogte. Hoogteziekte kan voorkomen worden en het is belangrijk alert te zijn op de symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid. Het water uit de kraan is in Ecuador niet drinkbaar, flessen met drinkwater zijn overal te koop. Raadpleeg uw plaatselijke GGD, uw arts of gezondheidsinstelling voor een advies op maat. Voor verdere informatie kunt u ook de website www.gezondopreis.nl raadplegen.

Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is. 

Electriciteit in Ecuador

De stroomsterkte in Ecuador bedraagt 115 -125 V. De stopcontacten zijn volgens Amerikaans model, dus voor uw elektrische apparatuur heeft u een verloopstekker nodig. Het is aan te raden deze stekker bij vertrek mee te nemen, ter plaatse is deze lastig te krijgen.

Geld en munteenheid Ecuador

Lekker gemakkelijk het geld in Ecuador is de Amerikaanse dollar. Buitenlandse valuta’s (bankbiljetten en travellercheques) kunnen ingewisseld worden bij grote banken. Alle grote plaatsen voorzien ook in ATM’s ofwel pinautomaten. Houdt u er rekening mee dat er in de kleinere plaatsen in het binnenland geen pinautomaten voorhanden zijn. Wij raden u ook aan om altijd voldoende contante geld (USD biljetten) en een credit card op zak te hebben. Met een creditcard kun je terecht in de duurdere zaken, restaurants en hotels. Bij sommige banken kan ook geld worden opgenomen met een creditcard maar dan wordt doorgaans een flinke commissie berekend.

Taal in Ecuador

Spaans is de officiële taal in Ecuador. De meeste indígenas spreken hun eigen taal. De belangrijkste is het Quichua waarvan verschillende dialecten bestaan. De stammen uit het Amazonegebied spreken talen die onderling weinig overeenkomst vertonen. Buiten de toeristische gebieden in Ecuador wordt niet veel Engels gesproken.

Tijdsverschil met Ecuador

Het tijdsverschil tussen Ecuador en Nederland en België is in onze zomer zeven uur. In de winter is het in Ecuador zes uur vroeger dan in Nederland en België. Op de Galápagos eilanden is het een uur vroeger dan in Ecuador.