pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Duiken in Belize

Duiken in Belize

Duiken in Belize is absoluut een ervaring die niet mag missen als u een onderwaterwereldliefhebber bent. Belize is een waar duikersparadijs en staat bij duikers voornamelijk bekend om de zogeheten Barrier Reef, bestaande uit bijna 300 km ongerepte schoonheid. Het is daarmee het langste Barrièrerif gelegen op het noordelijk halfrond en het tweede grootste koraalrif van de wereld, na de Great Barrier Reef in Australië. Bovendien is hier één van de meest diverse ecosystemen ter wereld te vinden, met ruim 100 verschillende koraalsoorten, 300 vissoorten en honderden ongewervelde diersoorten. Nog 90% van het rif moet nader onderzocht worden, wat betekent dat er nog maar 10% van alle soorten ontdekt is. Voor een prachtige avontuurlijke duikvakantie bent u in Belize in het juiste land! Voor een mooie voorbeeldreis met duiken inclusief zie Belize Natuur en Duiken.

Duiken in Belize
Duiken in Belize met Selva Travel

Vanuit (eigen) duikervaring werkt Selva Travel op diverse locaties in Belize samen met duikresorts en 5 star PADI duikscholen met een uitstekende reputatie. Alle duiken zijn tot in de puntjes geregeld en op de boten heeft u altijd alle ruimte. Bij bootduiken duikt u ten behoeve van de veiligheid altijd met een Dive Master, echter geoefende duikers krijgen alle vrijheid. Meestal wordt er een two tank boat dive gemaakt, tenzij u op de verder weg gelegen Atollen gaat duiken. In dat geval wordt er meestal een three tank dive gedaan gespreid over de dag. Ook voor Nitrox duiken bent u bij vrijwel alle duikscholen aan het juiste adres, vaak zelfs als gratis upgrade. Laat ons gerust weten wat u zoekt en we adviseren u graag over een geschikte duik locatie die het beste past bij uw wensen en budget.

Beste duikperiode / Walvishaaien

Het duikseizoen in Belize is het gehele jaar door. Het klimaat in Belize is vrij constant maar toch zijn er verschillen. Allereerst is er in de periode januari tot april vrij veel wind in het gebied. Hierdoor kan het water ruwer zijn of is het zicht beperkt. Voordeel is dat u in deze periode de drukte van het hoogseizoen vermijdt. Wilt u gegarandeerd duiken en de vriendelijke reus, de walvishaai ontmoeten, dan kan dit in duikwalhalla Belize. In de maanden maart, april, mei en juni komt de walvishaai naar het gebied rondom het zuidelijke Barrièrerif Het zien van de walvishaai tijdens een duik is deze periode bijna gegarandeerd!

Duiken in Belize

Wat is er te zien bij Belize duiken

Belize heeft een rijk onderwaterleven. Omdat er heel veel zeegras aanwezig is zijn er ook vele grote planten eters. Diverse schilpadsoorten komt u eigenlijk altijd tegen, wat dacht u echter van een duik met de grootste knuffel van de zee, de zeekoe, in het Engels Manatee genaamd. Wie wil er niet met dit nieuwsgierige zachtaardige dier een ontmoeting hebben? Het rif is zeer divers qua leven, er zijn meer dan 70 soorten hard koraal, 36 soorten zacht koraal, meer dan 500 soorten vis, en dan is pas 10% van het gehele rif onderzocht. Een groot deel van het rif is beschermd (bijna 1000 km2) waardoor het voor duikers een waar walhalla is.

Ambergris Caye

Net voor de kust van het schilderachtige dorpje San Pedro ligt het mariene reservaat Hol Chan, een van de topduikstekken in Belize. Het is een strikt bewaakt maritiem reservaat dat in een diepe scheur in het Barrièrerif van Belize ligt. Het goed gehandhaafde park heeft geleid tot een overvloed aan onderwaterleven, gezond koraal en grote scholen baarzen, snapper, barracuda en jackfish. Bij Shark Ray Alley kunt u de duikuitrusting achterwege laten en gaan snorkelen met – u raadt het al – verpleegsterhaaien en stekelroggen.

Lighthouse Reef Atol

Van de drie riffen gelegen voor de kust van Belize, is het Lighthouse Reef Atol het verst van de kust. Er gaan regelmatig boten vanuit San Pedro om het rif te bezoeken. Het Lighthouse Reef Atol is vooral bekend vanwege de beroemde Great Blue Hole, welke gelegen is te midden van het rif.

Great Blue Hole

De Great Blue Hole ofwel dit ‘grote blauwe gat’ is gelegen in het midden van het Lighthouse rif. De onderwatergrot is cirkelvormig met een diameter van ruim 300 meter en 124 meter diep. Het ‘gat’ was ten tijden van de laatste ijstijd een kalksteengrot, waarvan de bovenste laag ingevallen is. De Great Blue Hole is een zeer populaire duikspot voor recreatieve duikers, om te duiken in het kristalheldere water waarin zich veel verschillende vissoorten bevinden. Zo komen er kleinere vissen voor, maar ook grote verpleegsterhaaien en andere rifhaaien zoals de zwartpunthaai en de Caribische rifhaai die in het gat hun verkoeling zoeken. Over het algemeen zijn de trips naar de Great Blue Hole dagtrips, welke een duik in de Blue Hole en twee andere duiken in de nabijgelegen riffen omvatten.

Turneffe Island, Elbow

Turneffe is de grootste van de drie riffen gelegen van de kust van Belize, en is het meest toegankelijk vanaf het vasteland. Het rif ligt het dichtst bij Belize City en past bovendien bij elk niveau duiker. Het onderwaterleven bij Turneffe Island maakt duiken tot een avontuur die onmogelijk vergelijkbaar is met een andere duikspot in de Cariben. Er is hier genoeg te zien en te doen om een aantal weken te duiken, en de onmetelijke variëteit van deze onderwaterwereld en koralen zijn ongezien! Een aantal specifieke, bijzondere duikspots zijn The Aquarium, Triple Anchors , Lefty’s Ledge, wrak van Sayonara en The Elbow. De niveaus van deze spots gelegen in Turneffe verschillen van beginnend tot vergevorderd.

Duiken in Belize
Nachtduiken

Het is ook mogelijk om het rif in de nacht te verkennen. Het rif is ’s nachts erg bijzonder en volledig anders dan wanneer er overdag gedoken wordt; met speciale lampen kom u snorkelend of duikend diersoorten tegen die zich overdag zelden of niet laten zien. Om het gebied echt goed te leren kennen kan men voor een aantal dagen gaan en overnachten op een idyllisch strand onder de heldere sterrenhemel. Zowel het nachtduiken als het overnachten kan Selva Travel voor u organiseren.

Hoe vraag ik een reis aan met duiken in Belize

Simpel, laat u ons uw wensen weten en onze ervaren medewerkers adviseren u graag. Indien gewenst ontvangt u van ons per email een volledig reisvoorstel inclusief vluchten, accommodatie en duikmogelijkheden. Dit zal een vrijblijvend voorstel zijn die nog helemaal aangepast kan worden, al onze reizen zijn maatwerkreizen en de reis Belize wordt dus helemaal opmaat voor uw aangepast!