pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Duiken in Costa Rica

Duiken in Costa Rica

Costa Rica heeft prachtig duikwater met een uitbundig onderwaterleven. De rijkdom aan plankton biedt enorm veel voedsel voor dit leven, maar maakt dan tevens dat het zicht niet altijd optimaal is. In principe is duiken in Costa Rica het gehele jaar mogelijk. De walvishaaien zijn er het hele jaar door, uiteraard moet u een beetje geluk hebben om ze te zien. De periode voor de manta’s tussen december en mei (soms tot juli, maar dan minder frequent). Van december tot eind februari zijn er ook nog de humpback whales (bultrug walvissen). Bij duiken in Costa Rica is het onverwachte heel gewoon. U ziet veel vis met goed onderwaterzicht. Bij eilanden buiten de kust, kunt u getuige zijn van zwemmende scholen van 400 tot 500 hamerhaaien, roggen, dolfijnen en walvissen. In het noord-westen van het land ligt de provincie Guanacaste, het duikmekka van Costa Rica. Meer dan 60 verschillende duikbestemmingen zijn hier een bezoek meer dan waard, waarvan de meeste binnen 10 tot 20 minuten met een boot te bereiken zijn. De plaatsen variëren van koraalriffen tot rotsen en ondiepe koraaltuinen. Het hoogtepunt van elk bezoek aan de provincie Guanacaste is om bij de eilanden te duiken die buiten de kust liggen, zoals de bat-eilanden, die worden gevormd door rotsen net buiten het nationaal park Santa Rosa. Een ander voorbeeld zijn de Catalinas, waar duikers worden verrast door diverse soorten roggen, white-tip haaien en vaak manta’s.

Caño Island
Liggend in de prachtige blauwe Stille Oceaan, ongeveer 20 km uit de kust van het schiereiland Osa in Drake Bay ligt Cano Island. Isla del Cano is een fantastische marine biologisch reservaat in Costa Rica en een prachtige locatie om te gaan duiken Costa Rica. Het behoort tot de provincie Puntarenas en ligt net ten noordoosten van het Corcovado National Park. Cano Island is een eiland van aanzienlijke geografische en archeologische belang. Vijftien kilometer van de haven van San Pedrillo ligt dit 300 hectare grote stuk land wat vroeger een kerkhof of begraafplaats was en dateert uit het pre-Columbiaanse tijdperk. Het bewijs van de geschiedenis van dit eiland zijn de ongelooflijke stenen bollen die hier zijn gevonden die allemaal met de hand zijn gemaakt en perfect rond zijn. Op het eiland zelf is niet veel wild of fauna te zien. De echte schoonheid van Isla del Cano is niet op het land maar onder water te vinden. Dit eiland met zijn maagdelijke wateren, een van de blauwste in het land en is de thuisbasis van een spectaculaire variëteit aan prachtige onder water flora en fauna evenals een aantal prachtige koraalriffen welke gezien worden als een van de beste onderwater avontuur duik plekken in de wereld. De Isla del Cano Biological Reserve is dan ook de thuisbasis van een enorme verscheidenheid aan vissen, walvissen en haaien. Met een fantastisch zicht onder water kan men op bepaalde dagen zeeschildpadden, dolfijnen , pijlstaartroggen, manta roggen, murenen, barracuda’s, tonijn, snapper en grouper zien zwemmen naast een aantal haaien en bultruggen en grienden. Duiken worden georganiseerd vanuit diverse plaatsen zoals Uvita, Dominical of Drake Bay . Dus als u van plan bent om te gaan duiken in Costa Rica dan is Cano Island een uitstekende keuze. Bij de reizen van Selva Travel gebruiken we deze locatie (samen met Papagayo Gulf) graag omdat het eenvoudigweg één van de mooiste locaties is om te gaan duiken in Costa Rica.
Duik pakket Isla Caño en Corcovado hike voor een speciale prijs van EUR 619 per persoon (tot 30 november 2019) en EUR 691 per persoon (tot 30 april 2020)
  • 3 nachten accommodatie in Hotel Pirate Cove met maaltijden
  • 3 duiken Isla Caño inclusief uitrusting
  • 1 volle dag Corcovado Tour met entree en gids

Voor de niet duiker is de mogelijkheid om mee te gaan om te snorkelen of als passagier

Duiken in Costa Rica
Papagayo Gulf

De tweede locatie welke een uitstekend gebied is om te duiken in Costa Rica is de golf van Papagayo. Het duiken in Costa Rica bij Papagayo Gulf is geweldig, niet alleen omdat het direct bij vele prachtige duik sites ligt, maar het ligt ook dicht bij Catalina Island en Isla Murcielago (Bat Islands). De Catalina eilanden liggen ten zuiden van Playa Hermosa, bij Flamingo Beach. De ca. 25 duikstekken liggen op 10-40 minuten varen en een enkele keer iets meer dan een uur zoals voor de spectaculaire Catalina Islands, waarvoor de beste maanden november t/m maart zijn. U ziet onderweg al vaak dolfijnen langs de boot zwemmen en bij de Catalinas zelf manta rays, white tip haaien, schildpadden, amberjacks, adelaarsroggen en nog veel meer. De stek Bat Islands ligt op 1,5 uur varen van Playa Hermosa en daar ziet u de indrukwekkende bull sharks, roggen, en andere grote vissen als pompano, spade fish, horse-eye jacks. U duikt op vulkanische rotsformaties en rots pinnacles. Er is weinig hard koraal, en een beetje zwart koraal, zacht en cup koraal die spectaculair zijn bij nachtduiken. Daarentegen wordt u verwend door het andere marine leven zoals grote scholen snappers, grunts, forgfish, zeepaardjes, harlekijn garnalen, murenes, angelifish, manta’s, adelaarsroggen, verpleegsterhaaien, walvishaaien en meer!

De watertemperatuur ligt tussen de 26 en 29 graden Celsius van april – november en tussen de 23 en 25 graden Celsius tussen december en april. Op sommige plaatsen kan de temperatuur iets lager liggen waardoor een 5mm pak nodig is. Normaal gesproken is een 3mm pak voldoende. Het regent nauwelijks van november tot en met april. De rest van het jaar bestaat er kans op fikse stormbuien in de middag. Tijdens het droge seizoen is er vaak veel wind. Het onderwaterzicht bedraagt tussen de 3 en 35 meter afhankelijk van de plaats, getijde, stromingen en plankton. Tijdens de zomermaanden (november – april) waait het hard en kan het water hierdoor troebel zijn. Het zicht is rond kleine eilanden vaak beter dan bij de kust. De getijden, stromingen en voedselrijke wateren trekken immens veel marine leven aan, maar dragen ook bij tot minder zicht. Voordeel is wel dat de grote vis graag in deze wateren verblijft. De getijden vormen kleine tot middelmatige stromingen die u overal langs de kust aantreft.

Duik pakket Papagayo Golf voor een speciale prijs van EUR 459 per persoon
  • 3 nachten accommodatie in Hotel La Puerto del Sol met ontbijt
  • 3 duiken bij lokale riffen met lunch
  • 3 duiken bij de Catalina Islands met lunch
    Duikuitrusting is exclusief (USD 30 per dag)

Voor de niet duiker is de mogelijkheid om mee te gaan om te snorkelen of als passagier
De duiken worden uitgevoerd door Rich Coast Diving in Playas el Coco

Duiken in Costa Rica
Cocos Island
Goed ingelichte, ervaren duikers krijgen een dromerige blik in de ogen als ze deze woorden lezen. Ze beloofden zichzelf na de TV-films op Discovery: daar kom ik nog wel! Iemand klaagde na thuiskomst dat zijn duikmaten hem niet geloofden over wat hij daar allemaal gezien had! Scholen van honderden hamerhaaien, van tientallen grote roggen, van enorme hoeveelheden platax, grunts, tonijn, manta’s, white-tips, whalesharks, dolfijnen – noem maar op. Een ruig gebied met vreemde stromingen en onwaarschijnlijke hoeveelheden vis. Er zijn hier wel wat koralen, maar weinig en de achtergrond voor al deze vis, zijn vrijwel altijd grote rotsblokken met doorgangen en spleten. Er is geen gebied op aarde waar u zoveel vis in één vakantie mag verwachten als hier. Dit gebied is uitsluitend per live aboard bereikbaar want het ligt op zo’n 300 mijl, 30 uur (!!) varen van Puntarenas. Dit gaat over open oceaan. Het is dikwijls kalm water, maar als u pech heeft, kan een duiker die gevoelig voor zeeziekte is dit eigenlijk vergeten. Ook voor onervaren en onzekere duikers is dit geen goede bestemming. De trip is te kostbaar om de helft van je duiken te laten schieten. Van de luchthaven naar de haven waarvandaan de boten vertrekken is het ca. 100 km, 2-3 uur rijden.
De beste tijd voor het weer is december tot en met april met ook veel kans op de grote vissen, maar voor de meeste kans op alle grote vis kunt u het beste tussen mei en december gaan. Er zijn rond Cocos Island ongeveer 20 duikstekken. De beste zijn o.a. Alcyone, Dirty Rock, Dos Amigos.