pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Duiken Coiba Panama

Duiken bij Coiba Panama

Het eiland en beschermd gebied Coiba National Marine Park ligt aan de Pacifische zijde van Panama, voor de kust van het dorpje Santa Catalina. De naam “Galapagos van Panama” wordt ook wel genoemd, in de wateren rondom de bijna veertig eilandjes leven honderden dolfijnen, walvissen, roggen, zeeschildpadden en haaien. Om er zomaar een paar te noemen! Kortom, werkelijk uitstekend gebied om te gaan duiken of snorkelen. Apart detail is dat Coiba eiland tussen 1919 en 2004 een zwaarbewaakte gevangenis was waar zware criminele vast werden gehouden. Overblijfselen hiervan zijn nog steeds zichtbaar op Coiba island, al hikend tussen de apen. Kortom, kom snel duiken of snorkelen bij Coiba in Panama!

Duiken en snorkelen bij Coiba National Park / Santa Catalina

Duiken in het Coiba nationaal Marine park is een absolute topervaring. Coiba is zowel boven als onder water een beschermd natuurpark en vooral door de stroming is er erg veel vis. In de periode van begin augustus tot november zijn hier zelfs bultrugwalvissen. De boot naar Coiba vertrekt vanuit Santa Catalina en vooral door de stromingen is Coiba vooral geschikt voor de geoefende duiker. Duiken bij andere eilanden of riffen dichter bij Santa Catalina zijn echter ook mogelijk, dit maakt het ook geschikt voor onervaren duikers of toekomstige duikers die het brevet ter plaatse willen behalen. In elke periode van het jaar kan worden gedoken. In de droge periode tussen december en half april is het beste zicht echter in de regenperiode is de kans het grootste om de grote vissen te zien zoals bultrugwalvissen en walvishaaien.

Wat zijn de duik- en snorkel mogelijkheden?

Selva Travel werkt samen met twee lokale goede duikscholen, zowel voor duiken als voor snorkeltours. Bij het duiken kan gekozen worden voor een dag duiken bij Coiba (2 of 3 duiken), ook zijn meerdaagse pakketten met (zeer basic) overnachting op Coiba mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden. Het snorkelen is een dagtour waarbij minimaal twee verschillende snorkellocaties worden aangedaan en ook bezoekt u Coiba eiland.

Wat kost duiken of snorken bij Coiba National Park?

Reken voor een volle dag snorkelen met minimaal twee verschillende snorkellocaties en tevens een bezoek aan Coiba National Park op EUR 60 per persoon (inclusief lunch en snorkelmateriaal, exclusief Coiba park fee USD 20 die ter plaatse te voldoen is). Als u een dag gaat duiken, reken dan op EUR 110 voor twee duiken en EUR 130 voor drie duiken. Ook is duiken rondom Santa Catalina mogelijk (dit is dus niet naar Coiba Island), tarieven zijn dan EUR 76 per persoon voor twee duiken. Maar ons advies is eigenlijk: Coiba is dusdanig bijzonder dat het zeker de moeite loont om iets meer te betalen! Ook meerdaagse Coiba duik pakketten behoren tot de mogelijkheid, u overnacht dan op Coiba eiland. Tarieven hiervoor zijn op aanvraag.

Kortom, vele mogelijkheden om uw bezoek aan de Pacifische zijde van Panama te combineren met duiken of snorkelen bij Coiba eiland vanuit Santa Catalina, vraagt u ons gerust naar alle mogelijkheden, vanzelfsprekend kunnen we dit gelijk in uw reis opnemen!