pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Corn Islands

Corn Islands

De Corn Islands vertegenwoordigen een klein stukje Caribische cultuur op 70 km van de oostkust van Nicaragua. De twee eilanden zijn klassieke blotevoeten paradijzen, met witte stranden overschaduwd door wuivende kokospalmen. Het is het eenvoudige rustige leven hier dat trekt. De lokale mensen zijn Engelstalige Afro-Caraïbisch en ze leven vrij geïsoleerd van het vaste land, hoewel er tegenwoordig meer nieuwkomers zijn die zich hier vestigen. U krijgt het gevoel hoe het hele Caribische gebied er in de jaren vijftig uitzag: er zijn geen hoge gebouwen, winkelcentra of blitse resorthotels. Stranden en wegen, bezaaid met visrestaurants in de openlucht die door een familie worden beheerd, zijn bijna leeg en de mensen ontspannen zonder toeristen gerelateerd gedoe. De niet-verontreinigde onderzeese wereld rond de rotsachtige kust is, zoals te verwachten, een theater van kleur en beweging, en enkele van de beste snorkelen en duiken in de regio is mogelijk in het heldere warme water.

Beste tijd om de Corn Islands te bezoeken.

Regentijd: als regel zijn oktober en november de natste maanden

Droge seizoen: Maart t/n mei zijn meestal de meest droge maanden. September is de beste maand om de eilanden te bezoeken, het is dan meestal ook droog en de zee heerlijk rustig

Andere maanden: December, januari en februari zijn droog maar er kan een tropische bui vallen met een koude wind vanaf zee. Dat geldt eigenlijk ook voor juni t/m augustus.

De Corns Islands bestaan uit Big Corn Island en Little Corn Island
De geschiedenis van de twee eilanden is interessant. Honderden jaren geleden bevolkten piraten, kapers en kolonisten voornamelijk uit Engelstalige landen de eilanden. Het delen van de eilanden met inboorlingen hebben een zeer interessante, gulle, vriendelijke en overwegend Engelssprekende bevolking opgeleverd.

Big Corn Island

Met een oppervlakte van ongeveer tien km2 is Great Corn Island meer dan drie keer groter dan het naburige eiland Little Corn Island. Lange stukken zandstranden en een grote verscheidenheid aan hotels zijn te vinden op Great Corn Island, en het is toegankelijk door de lucht en over water. Huizen liggen verspreid over het eiland, maar op bepaalde plaatsen zijn kleine wijken te vinden. Sommige delen van het eiland zijn zelfs onbewoond.

De prachtige stranden en het turquoise water bieden een groot aantal mogelijkheden. Zwemmen is geweldig, en het rif ligt vlak voor de kust, dus er zijn ook geweldige duik- en snorkelmogelijkheden. Paardrijden of gewoon een wandeling over het witte zand behoren ook tot de mogelijkheden. Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende stranden, beginnend met het noorden en met de klok mee.

North End en Sally Peaches bieden allebei prachtige stranden, prachtige koraalstructuren vol zeeleven en daarom geweldige snorkelmogelijkheden. Enkele van de meest verbluffende uitzichten op lange, witte stranden zijn te vinden in South End en Long Bay. Als de wind sterker wordt (oktober-december), veranderen hoge golven Long Bay in een geweldige surfspot. Het meest zuidelijke punt, Bluff Point genaamd, is minder toegankelijk vanwege het gebrek aan voetpaden of wegen. Grote rotsen maken het geen geweldige plek om te zwemmen of te ontspannen, maar het kan een spectaculaire wandeling zijn om een ​​wandeling rond het eiland te voltooien (neem zeker een gids mee voor dit gedeelte). South West Beach beschikt over een kalme zee en een wit strand, waardoor het een ideale zwemplek is. Waula Point biedt een aantal andere prachtige uitzichten en rust.

Little Corn Island

Zonder auto’s, motorfietsen, golfkarretjes of luchthaven is dit stukje land, Little Corn Island genaamd, één van de best bewaarde afgelegen tropische eilandgeheimen ter wereld. U wilt niet de kans missen om een ​​van de weinigen te zijn die zich waagden aan Little Corn Beach.

Hoewel de geschiedenis van het Little Corn Island verschilt naargelang met wie u spreekt, is een opvallend verhaal dat zeilschepen (onder andere piraten) hier zouden stoppen om hun rundvleesvoorraden aan te vullen, dus werd “carne” in het Spaans “Corn” in het Engels. Vraag in ieder geval een plaatselijke historicus om u de volledige primeur over de geschiedenis van Little Corn Island te vertellen. Het is een feit dat veel van de eilanden ook geneeskrachtige eigenschappen hebben. Genoeg dus om over te vertellen.
In de afgelopen jaren is de economie van Little Corn Island versterkt door de kreeftenvisserij. Onlangs zijn de Nicaraguaanse visregels veranderd die een “laagseizoen” hebben gecreëerd voor de kreeftenvisserij. Deze verordening werd opgelegd omdat er onbeperkte, continue kreeftenvangst was geweest die een tekort aan kreeft nabij de eilanden had veroorzaakt. De meeste kreeftvallen worden nu 20 of meer mijlen offshore uitgezet. In de tussentijd is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten op het eiland geworden. U zou het echter niet geloven, want zelfs in het hoogseizoen kunt u uzelf gemakkelijk vinden op uw eigen privéstrand voor urenlang plezier in de zon en de zee.

Hoe komt u bij de Corn Islands?

Het bereiken van de Corn Islands kan gemakkelijk en vrij comfortabel zijn, of moeilijk en vermoeiend, afhankelijk van de gekozen transportmethode. Andere elementen in deze vergelijking zijn het beschikbare budget en de reistijd. De snelste, handigste en ook duurste optie is om het vliegtuig van Managua naar Big Corn Islands te nemen. In een uur en 45 minuten komt dit vliegtuigje aan bij de landingsbaan van Big Corn, voor een prijs van ongeveer USD 170 per ticket.

Als alternatief kan Big Corn Island worden bereikt door de veerboot te nemen die één keer per week vertrekt vanuit El Rama. El Rama is een klein havenstadje aan de rivier de Escondido met een goede busverbinding met Managua. Dit scenario verlaagt de kosten gemakkelijk met twee derde of meer, maar het betekent ook dat u meer dan een dag hoeft te reizen onder minder comfortabele omstandigheden. Tijdens deze reis is het avontuur zeker verzekerd en het kan zeker een geweldige ervaring zijn. Veerboot 1 is de naam van de veerboot die heen en weer vaart tussen El Rama en Bluefields.

Little Corn Island kan alleen over water worden bereikt: er is een verbinding tussen Big en Little Corn Island. Een boot gaat heen en weer tussen de eilanden, en Little Corn kan worden bereikt binnen 30-40 minuten. Als de vraag groot is, reist deze boot twee keer per dag tussen de twee eilanden. Als er niet genoeg mensen zijn om een ​​reis de moeite waard te maken, zal de kapitein maar een keer gaan.