pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Corcovado Costa Rica

Corcovado in Costa Rica

Het ruim 44 ha tellende Parque Nacional Corcovado kent een grote biodiversiteit en is een belangrijk toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten. In het oerwoud wemelt het van het leven, laag op de grond en hoog in de woudreuzen. Het park is een regenwoud, maar kent wel 13 verschillende leefgebieden, met elk een bijzondere flora en fauna. Corcovado is nog steeds redelijk ontoegankelijk en u heeft echt de tijd nodig om het gebied te bezoeken. U kunt dit doen door ruige trektochten met overnachtingen in kleine tentjes of zoals wij adviseren met een verblijf in een jungle lodge met alle gemakken. Bij een bezoek aan Corcovado maakt u uitgebreid kennis met de flora en fauna van deze eco-bestemming, van brulaap tot walvis. In het park leven enkelen zeer bedreigde diersoorten zoals de Baird Tapir en de Harpy Eagle. Deze dieren balanceren beiden op het randje van uitsterven. Verder is het park een van de laatste bolwerken de illustere jaguar. In de wateren kunt u zich beter niet wagen want in de rivieren leven krokodillen, kaaimannen en piranha’s en in de zee zwemmen de zeer agressieve stierhaaien rond. Kortom Corcovado is absoluut een bijzondere natuurbestemming.

Isla del Caño reservaat

Het Isla del Caño reservaat ligt 15 km uit de kust van Corcovado. Archeologen hebben ontdekt dat het eiland zowel een begraafplaats voor de inheemse bevolking als een toevluchtsoord voor piraten is geweest. Een mooie tocht van een uur brengt u van het vaste land naar Isla del Caño. Slanke dolfijnen liften mee op de boeggolven van de boot, die soms wordt geëscorteerd door vliegende vissen. Tussen december en april komen bultruggen, gigantische walvissen, naar de wateren van Costa Rica. Isla del Caño wordt opgeven door een turquoise zee, mooie strandjes en rotsen met koraal. U kunt hier prachtig snorkelen of duiken. Helaas is het niet meer mogelijk om wandeltochten op het eiland te maken.

Corcovado Costa Rica
Compleet Corcovado pakket van 4 dagen / 3 nachten:

Dag 1: Drake Bay/ Puerto Jimenez/Golfo Dulce
Rondom het schitterende natuurpark Corcovado zijn diverse uitstekende accommodaties te vinden, elke met unieke kwaliteiten. Als u in Drake Bay (Aguila de Osa en La Paloma Lodge) dan reist u via Sierpe. hier kunt u de huurauto parkeren en dan met de boot verder naar uw lodge reizen.
Puerto Jimenez (La Leona Lodge en El Remanso Lodge) hier kunt u zelf met de auto heenrijden. Bij Golfo Dulce (Playa Cativo) wordt u met de boot opgehaald en vaart u over open water naar de lodge. Alle accommodaties zijn inclusief maaltijden.

Dag 2 en 3: Activiteiten en excursies
Als u verblijft in Aguila de Osa en La Paloma Lodge dan krijgt u een compleet pakket aangeboden inclusief interessante excursies. U wordt vanaf Palmar Sur of Sierpe naar de lodges gevaren/gereden. In deze 2 dagen gaat u met gids een wandeltocht maken in Corcovado National Park en een snorkeltrip bij het eiland Isla Caño.

Bij verblijf in La Leona Lodge en El Remanso Lodge is er voor gekozen geen activiteiten inclusief te doen. Natuurlijk zijn deze wel ter plaatse te boeken.

Playa Cativo biedt weer een heel andere ervaring en is meer gericht op het prachtige natuurpark Piedras Blancas. Corcovado National Park is hiervandaan te ver weg om te bezoeken. Daarnaast kunt u gebruikmaken van kajakken en heerlijk op eigen gelegenheid jungle hikings maken.

Dag 4: terug naar uw auto of verder vliegen

Voor meer informatie over de verschillende Corcovado lodges:

Aguila de Osa: zie website Aguila de Osa

La Paloma Lodge: zie website La Paloma Lodge

Playa Cativo zie website Playa Cativo

El Remanso Lodge zie website El Remanso Lodge

La Leona Lodge zie website La Leona Lodge

NB: voor de periode 15 december t/m 5 januari zijn de prijzen op aanvraag en voor overige (nationale) feestdagen kunnen er extra toeslagen gelden.

Corcovado Costa Rica
Periode 2019: 1 juli – 15 december
El Remanso (Puerto Jimenez)
: EUR 505 per persoon
la Leona (Puerto Jimenez): EUR 335 per persoon

Aguila de Osa (Corcovado): EUR 1.148 per persoon
La Paloma: EUR 1.046 per persoon
Playa Cativo (Golfo Dulce): EUR 666 per persoon
Periode 2020: 5 januari – 30 april
El Remanso (Puerto Jimenez): EUR 653 per persoon
la Leona (Puerto Jimenez): EUR 360 per persoon
Aguila de Osa (Corcovado): EUR 1.324 per persoon
La Paloma: EUR 1.228 per persoon
Playa Cativo (Golfo Dulce): EUR 878 per persoon
Periode 2020: 1 mei – 15 december
El Remanso (Puerto Jimenez): EUR 555 per persoon
la Leona (Puerto Jimenez): EUR 360 per persoon
Aguila de Osa (Corcovado): EUR 1.208 per persoon
La Paloma: EUR 1.123 per persoon
Playa Cativo (Golfo Dulce): EUR 682 per persoon

Pakketten zijn minimaal inclusief:

  • 3 overnachtingen inclusief maaltijden
  • Entreegelden

Opmerking: U kunt ook naar Palmar Sur, Drake Bay of Golfo Dulce vliegen; een enkele reis kost respectievelijk EUR 165 per persoon en een retourtje EUR 320 per persoon (eventueel kunnen brandstoftoeslagen ter plaatse verhoogd worden).