Corcovado Costa Rica

Corcovado in Costa Rica

Het ruim 44 ha tellende Parque Nacional Corcovado kent een grote biodiversiteit en is een belangrijk toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten. In het oerwoud wemelt het van het leven, laag op de grond en hoog in de woudreuzen. Het park is een regenwoud, maar kent wel 13 verschillende leefgebieden, met elk een bijzondere flora en fauna. Corcovado is nog steeds redelijk ontoegankelijk en u heeft echt de tijd nodig om het gebied te bezoeken. U kunt dit doen door ruige trektochten met overnachtingen in kleine tentjes of zoals wij adviseren met een verblijf in een jungle lodge met alle gemakken. Bij een bezoek aan Corcovado maakt u uitgebreid kennis met de flora en fauna van deze eco-bestemming, van brulaap tot walvis. In het park leven enkelen zeer bedreigde diersoorten zoals de Baird Tapir en de Harpy Eagle. Deze dieren balanceren beiden op het randje van uitsterven. Verder is het park een van de laatste bolwerken de illustere jaguar. In de wateren kunt u zich beter niet wagen want in de rivieren leven krokodillen, kaaimannen en piranha’s en in de zee zwemmen de zeer agressieve stierhaaien rond. Kortom Corcovado is absoluut een bijzondere natuurbestemming.

Isla del Caño reservaat

Het Isla del Caño reservaat ligt 15 km uit de kust van Corcovado. Archeologen hebben ontdekt dat het eiland zowel een begraafplaats voor de inheemse bevolking als een toevluchtsoord voor piraten is geweest. Een mooie tocht van een uur brengt u van het vaste land naar Isla del Caño. Slanke dolfijnen liften mee op de boeggolven van de boot, die soms wordt geëscorteerd door vliegende vissen. Tussen december en april komen bultruggen, gigantische walvissen, naar de wateren van Costa Rica. Isla del Caño wordt opgeven door een turquoise zee, mooie strandjes en rotsen met koraal. U kunt hier prachtig snorkelen of duiken. Helaas is het niet meer mogelijk om wandeltochten op het eiland te maken.

Corcovado National Park Costa Rica
Compleet Corcovado pakket van 4 dagen / 3 nachten:

Dag 1: Drake Bay/ Puerto Jimenez/Golfo Dulce
Rondom het schitterende natuurpark Corcovado zijn diverse uitstekende accommodaties te vinden, elke met unieke kwaliteiten. Als u in Drake Bay (Aguila de Osa en Casa Corocvado Jungle Lodge) dan reist u via Sierpe. hier kunt u de huurauto parkeren en dan met de boot verder naar uw lodge reizen. Puerto Jimenez (Lapa Rios) hier kunt u zelf met de auto heenrijden en bij Golfo Dulce (Playa Cativo) hier wordt u met de boot opgehaald en vaart u over open water naar de lodge. Alle accommodaties bieden een pakket met maaltijden aan.

Dag 2 en 3: Activiteiten en excursies
Playa Cativo biedt u de mogelijkheid wandelingen in de omgeving te maken en het gebruik van de kajakken. U kunt hikings maken in Piedras Blancas N.P., helaas is het Corcovado N.P. zelf te ver weg om te bezoeken.
Lapas Rio biedt u diverse wandelingen aan, zoals wild waterval, Osa Trail, nacht tour en meer. Mocht u ook Corcovado N.P. willen bezoeken dan is er een meerprijs.
Aguila de Osa en casa Corcovado Jungle Lodge liggen in dezelfde omgeving en bieden u ook een zelfde soort pakket, dagtocht naar Corcovado en een snorkeltour bij Caño Island.

Dag 4: terug naar uw auto of verder vliegen

Voor meer informatie over de verschillende Corcovado lodges:

Lapa Rios: zie website Lapa Rios

Aguila de Osa: zie website Aguila de Osa

Casa Corcovado Jungle Lodge: zie website Casa Corcovado Jungle Lodge

Playa Cativo zie website Playa Cativo

NB: voor de periode 20 december t/m 5 januari zijn de prijzen op aanvraag en voor overige (nationale) feestdagen kunnen er extra toeslagen gelden.

Corcovado National Park Costa Rica
Periode 2019: 10 januari – 30 april
Lapa Rios (Puerto Jimenez)
: EUR 1.506 per persoon
Aguila de Osa (Corcovado): EUR 1.045 per persoon
Casa Corcovado Jungle Lodge: : EUR 1.283 per persoon
Playa Cativo (Golfo Dulce): EUR 791 per persoon
Periode 2019: 1 mei – 31 oktober
Lapa Rios (Puerto Jimenez): EUR 1.166 per persoon
Aguila de Osa (Corcovado): EUR 1.060 per persoon
Casa Corcovado Jungle Lodge: : EUR 1.198 per persoon
Playa Cativo (Golfo Dulce): EUR 615 per persoon

Pakketten zijn minimaal inclusief:

  • Boot of land transfer tussen de opstapplaats en uw accommodatie
  • 3 overnachtingen inclusief maaltijden
  • Diverse excursies met de boot en te voet
  • Entreegelden

Opmerking: U kunt ook naar Palmar Sur, Drake Bay of Golfo Dulce vliegen; een enkele reis kost respectievelijk EUR 165 per persoon en een retourtje EUR 320 per persoon (eventueel kunnen brandstoftoeslagen ter plaatse verhoogd worden).