pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd om naar Colombia te gaan

Over de beste reistijd is het goede nieuws is dat er geen slechte tijd van het jaar is om Colombia te bezoeken. Colombia kan prima het gehele jaar bezocht worden. Wel zijn er voor de beste reistijd een paar dingen waar u misschien rekening mee wilt houden. Zo is de Colombiaanse kalender vol staat met grote en kleurrijke festivals, evenementen en feestdagen. Enkele van de hoogtepunten zijn wereldberoemde salsafeesten, gekke carnavals (zoals die in Barranquilla), schoonheidswedstrijden en andere vieringen die grote aantallen internationale en binnenlandse toeristen aantrekken.

De allerbeste reistijd Colombia is van december t/m maart en van juli t/m september. In de overige maanden kunt u echter Colombia ook prima bezoeken!

Voor de beste reistijd in Colombia is naast het klimaat ook de drukte van belang, deze komen niet altijd overeen. Als u bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van de schoolvakanties dan adviseren we om deze te vermijden. In deze periode liggen de vluchttarieven namelijk een stuk hoger.

Tayrona Colombia
Tayrona Colombia

De beste reistijd is verder afhankelijk van de regio. We geven dan ook graag een overzicht per regio zodat u kunt bepalen wat voor u de beste reistijd is om naar Colombia te gaan.

Colombia is het gehele jaar door prima te bereizen maar als u de mogelijkheid heeft probeer dan om oktober en november te vermijden

ANDES GEBERGTE

Het klimaat in Colombia is zeer stabiel. Een regio die hier een beetje van afwijkt is de Andes. In het Andes gebergte is het droge seizoen van december tot maart en in de periode juli en augustus. Om deze reden wordt dit ook wel de beste reistijd Colombia genoemd ofwel het hoogseizoen. Zeker in de maanden december en januari kan het erg (gezellig) druk zijn, veel Colombianen hebben dan ook vakantie. Het Andes gebergte is het gehele jaar door prima te bereizen.

AMAZONE

De allerbeste reistijd voor het Amazonegebied is de periode van drogere maanden tussen juni en september. Ook in deze maanden valt er echter nog best veel regen vergeleken met de droge maanden in de rest van het land. De hoogseizoensperiode december t/m maart zijn dus eigenlijk weer niet de beste maanden om naar de Amazone te gaan. Laat u daardoor niet tegenhouden maar neem wel een regenjasje mee.

CARAÏBISCHE KUST

Aan de Caraïbische kust (het noorden van Colombia, bij Cartagena en Tayrona) is het droge seizoen van december tot maart. Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Dit betekent niet dat het altijd maar regent, maar slechts dat er in die maanden meer regen valt.

Interesse in een mooie reis naar Colombia? Bekijk dan eens de Natuurreis Colombia. Als u wilt weten wat het weer op dit moment is in Colombia, zie dan weeronline.