Loading

Praktische Belize Reisinformatie

Klimaat en beste reistijd

Belize is door de aangename temperatuur het gehele jaar te bezoeken. De beste reistijd is van november tot mei, wanneer het droog en zonnig is. In het voorjaar en de zomer is het landschap diepgroen vanwege de regens. Er kan namelijk af en toe een tropische bui vallen. Zoals voor het hele Caribische gebied geldt ook voor Belize een orkaanseizoen van juli tot half november. September en oktober zijn hierin de piekmaanden.

Paspoort en grensdocumenten

- Nederlanders en Belgen hebben voor Belize geen visum nodig (bij een verblijf van minder dan 90 dagen). Bij aankomst krijgt u een toeristen stempel in het paspoort, bij vertoon van een geldig paspoort en een retourticket (of een ander bewijs dat u het land zal verlaten).
- Het is handig om voor vertrek even uw paspoort te controleren zodat u zeker weet dat uw paspoort nog 6 maanden geldig is op de dag van vertrek uit Belize.
- Veel vluchten naar Belize maken een tussenstop in de Verenigde Staten. Als u naar of via de V.S. reist, dan moet u voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” invullen op de website van ESTA. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en u kunt dit het beste minimaal 2 weken voor vertrek doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kunt u geweigerd worden op je vlucht(en). U krijgt via de site van ESTA ook een melding als het allemaal akkoord is.
- Om altijd goed op de hoogte te zijn raden wij iedereen aan om ruim 2 weken voor vertrek ook nog even op de website van de Amerikaanse ambassade te kijken.

Belize - sprinkhaan.jpgBelize - bloemen en vlinders.jpg

Goed om te weten

Wij vinden Belize fantastisch maar het tijdverschil is soms wel lastig, in de Nederlandse zomer 7 uur vroeger en in onze winter 6 uur. De netspanning die gebruikt wordt is 110 volt, dus een apparaat opladen duurt even wat langer. U heeft wel een verloopstekker nodig, een wereldstekker is dan het gemakkelijkste om mee te nemen. Het heerlijke tropische klimaat en de groene omgeving brengt ook een ander interessant verschijnsel, insecten en andere enge” beestjes. Op uw hotelkamer komt u vaak gecko’s tegen, die super handig zijn tegen muggen. Verder is het gebruik van een goed antimuggen middel zeker te adviseren.

Vaccinaties

Het is niet verplicht om voor een reis door Belize allerlei prikken te halen. Er wordt echter geadviseerd om goed beschermd op reis te gaan tegen Difterie, Tetanus, Polio (DTP prik) en hepatitis A (HEP A prik). Verder is er in Belize een beperkt risico op malaria (pillen).
Gele koorts inenting verplicht? steeds meer landen willen graag zien dat u ingeënt bent tegen Gele koorts. De regels veranderen heel snel en daarom raden wij onze klanten aan altijd een bewijs stempel bij zich te dragen dat de vaccinatie gegeven is. 

Als u een reis via ons boekt dan zorgen wij ervoor dat u ruim op tijd, gemiddeld vier weken voor vertrek, uitgebreid geïnformeerd wordt over allerlei handige praktische informatie.

Interessante links

Officiële website van de Belize touristboard

Belize.startpagina.nl voor meer informatie over Belize