Loading

BELIZE

Welkom in Belize, in dit kleine maar prachtige land voelt u zich direct thuis. Selva Travel organiseert in Belize mooie rondreizen, culturele reizen en heerlijke strandvakanties. Voor alle liefhebbers van de indrukwekkende Maya cultuur kunt u kiezen voor een reis naar Belize in combinatie met Tikal (Guatamala) en Chichèn Itzá (Yucatan). Als u van schitterende en rustige stranden houdt dan is Belize ideaal voor een heerlijke strandvakantie. Voor liefhebbers van de onderwaterwereld is Belize dé bestemming in Midden-Amerika, u kunt hier de meest fantastische duiken maken en ook voor snorkelaars is er veel natuurschoon te bewonderen.

Belize strand.jpgBelize snorkelen.jpg
Wat kunt u verwachten van een rondreis Belize met Selva Travel:
  • We maken voor alle autorondreizen gebruik van gerenommeerde autoverhuurbedrijven
  • Wij bieden een 24-uur ondersteuning ter plaatse, zodat u altijd iemand kan bellen die minimaal Engels spreekt en u bij veel zaken kan assisteren.    
  • Samen met u stellen we de reis samen en bepalen we welke accommodaties we voor u zullen boeken. Belize heeft een ongekend variatie aan accommodaties, van top luxe tot eenvoudig, van grote resorts tot kleinschalige boutique hotelletjes. Wij kunnen hier uitstekend over informeren.
  • Bij ons hoeft u niet alles van te voren vast te leggen, als u graag een stukje op de bonnefooi wilt reizen dan bent u daar natuurlijk helemaal vrij in. U heeft ter plaatse altijd de ondersteuning van onze partner.
  • Belize is een land dat goed in combinatie kan met landen als Guatemala en Mexico. Selva Travel kan u deze de landen aanbieden, zodat u 3 landen kunt bezoeken, maar alles wel in 1 hand houdt.
  • De indeling van de reis is volledig vrij in te vullen, dus geeft u het gerust aan wat voor soort reis u zoekt en wij adviseren u graag! We kennen alle leuke plekjes van Belize, ook de meest nieuwe, dus laat u verrassen!
  • Door de nauwe samenwerking met onze lokale vertegenwoordiger zijn we altijd heel goed op de hoogte van de situatie ter plaatse.
  • Alle reizen zijn maatwerk reizen, dus u kunt alles helemaal zelf bepalen en aanpassen!
Belize - kleurenpracht.jpgBelize - Lokaal meisje.jpg

De bevolking in Belize is een interessante mix van Maya’s, Mestizo’s, Creolen, Garifuna’s, Indiërs, Arabieren, Chinezen en veel westerlingen. Iedereen heeft hier zijn thuis gevonden en zijn tradities meegebracht en deels behouden. De mensen leven in harmonie samen en dit maakt Belize een fijne bestemming om te bezoeken. De hoofdtaal is Engels en dat maakt het voor veel reiziger ook gemakkelijker.

Belize is een land met een extreme biodiversiteit en onderscheidende ecosystemen. Aan de kust is er een moerassige gebied met mangrove moerassen. In het zuiden en midden van het land zijn heuvels en laaggebergte. De meeste van Belize is onontwikkeld en heeft een dicht bebossing van hardhout. Het is een onderdeel van de Meso-Amerikaanse biodiversiteit hotspot en het kent vele jungles, reservaten voor wilde dieren, een grote verscheidenheid van verschillende soorten flora en fauna en het grootste grottenstelsel in Midden-Amerika. Kortom een schitterende natuurbestemming.

Ian en Kate van de Hickatee Cottages hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van de mooie foto's
Big thanks to Kim and Splash for letting use their beautiful pictures