pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me

Bahia Solano Colombia

Pacifische kust Colombia / Bahia Solano

Bahia Solano ligt in de regio Chocó aan de Pacifische kust van Colombia en er zijn weinig bestemmingen te bedenken die zó indrukwekkend zijn. Het gebied ligt afgelegen en heeft een enorme hoeveelheid natuurschoon. De bijna ondoordringbare jungle met haar indrukwekkende watervallen loopt snel over in de stranden en zee. Wat de plek mede zo bijzonder maakt is dat de walvissen en dolfijnen zó dicht bij de kust zwemmen dat u ze vanuit uw hangmat kunt bewonderen! Wat de plek eveneens bijzonder maakt en wat ook belangrijk is om te weten, is dat de regio Chocó één de natste plekken ter wereld is met een regenval van 16 tot 18 meter per jaar. Dit maakt de Pacifische kust van Colombia dan ook een echte natuur- en activiteiten bestemming en een minder goede strandbestemming. Reken op regen elke dag het gehele jaar door, maar daarbij moet gezegd worden dat de temperatuur warm is (vaak meer dan 30 graden) dus het is vaak een welkome afwisseling.

Bahia Solano Colombia
Beste reisperiode naar de Pacifische kust van Colombia
  • Gedurende de periode januari t/m maart regent het ietsjes minder, wat het de beste periode maakt voor wandelen en andere buitenactiviteiten.
  • In de maanden juli t/m oktober kunt hier de walvissen zien die arriveren na een barre tocht vanuit Antarctica.
  • September t/m december is de periode dat u de gigantische zeeschildpadden kunt bewonderen die hun eieren op het strand komen leggen.

Bahia Solano is het grootste dorpje aan de kust van Chocó en is beroemd voor het diepzee sportvissen en als basis om de walvissen te gaan bekijken. Ook voor duiken is Bahia Solano een uitstekende basis.

Accommodatie in Bahia Solano

De lodges die we bij voorkeur gebruiken zijn de El Cantil Ecolodge en tevens de El Almejal Ecolodge, prachtig gelegen net ten zuiden van Bahia Solano bij het kleine vissersdorpje El Valle. Hier ligt ook het aangename strand Almejal. De El Almejal Ecolodge heeft slechts 12 onafhankelijke hutjes, allen met twee kamers en een privé badkamer. De lodge is werkelijk prachtig gelegen tussen het strand en de jungle. U kunt vanuit de lodge heerlijk wandelen (zoals naar de waterval El Tigre of door het reservaat El Almejal), boottochten maken om de walvissen te zien en op het strand de zeeschildpadden te bewonderen (in het juiste seizoen). Verder kunt u gaan duiken, sportvissen of een boottocht maken over de Rió Tundo. Ook een bezoek aan nationaal park Utría is mogelijk. Kortom, u zult zich hier uitstekend vermaken!

Als u naar de Pacifische kust wilt gaan dan adviseren wij u om minimaal enige dagen te verblijven. De kosten van de El Almejal Ecolodge zijn (uitgaande van 4 nachten en verblijf in een 2-persoonshut) EUR 135 per persoon per nacht inclusief alle maaltijden. Tevens moet u er rekening mee houden dat u zult vliegen vanuit Medellín naar Bahia Solano. De kosten voor een retourvlucht zijn ongeveer EUR 200 per persoon. Dit maakt een verblijf dan ook niet voordelig, maar het is het absoluut waard!